⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Riscul organismului la arsurile solare

Riscul organismului la arsurile solare
     

Arsurile solare te pot rănii în mai multe moduri. Pericolul depășește cu mult orice durere, roșeață și dinsconfort de scurtă durată, deoarece după ce arsurile solare dispare, daunele de durată rămân. Acestea accelerează îmbătrânirea pielii și reprezintă o cauză principală în majoritatea cazurilor de carcinom, carcinom cu celule scuamoase și melanom (cea mai agresivă formă de cancer de piele).

Ce sunt arsurile solare?

Arsurile solare sunt o reacție inflamatorie a stratului exterior al pielii la razele ultraviolete. 

În centrul tuturor se află melanina, un pigment care dă culoare pielii și în aceelași timp o apără de razele soarelui. Cantitatea de melanină pe care o produce organismul este determinată genetic, motiv pentru care unii oameni se ard la soare, în timp ce alții se bronzează. Ambele sunt semne de deteriorare celulară a pielii. Pentru persoanele care au cantități mai mici de melanină în piele, expunerea prelungită neprotejată la soare poate face ca celulele pielii să devină roșii, umflate și dureroase. Arsurile solare pot varia de la arsuri ușoare la arsuri veziculare.

După arsurile solare, pielea  începe să se decojească. Acesta este un semn că, corpul tău încearcă să scape de celulele deteriorate. Nu încercați niciodată să decojiți pielea, lăsați-o să cadă natural. 

Ce trebuie să știi despre arsurile solare

  • unii oamnei sunt mai predispuși la arsurile solare
  • chiar dacă nu se arde pielea, expunerea la soare crește riscul de cancer de piele
  • indicele UV este un factor
  • pielea se poate arde și într-o zi înorată
  • și o roșeață ușoare prezintă pericole

Riscul organismului la arsurilor solare

  • Crema contur ochi cu Cafeina si Ceai Verde, 20 ml, Zanna
    -42%

    Crema contur ochi cu Cafeina si Ceai Verde, 20 ml, Zanna

    34,03 lei
    59,00 lei
    Această cremă a fost special formulată pentru a oferi o hidratare intensă și un tratament revitalizant pentru zona delicată a ochilor.Textura ușoară și non-grasă a cremei permite o absorbție rapidă, lăsând pielea moale și catifelată. Datorită ingredientelor active puternice, crema de contur cu cafeină și ceai verde este perfectă pentru utilizarea zilnică, în rutina ...
  • Crema Depilatoare Piele Normala Elmiplant
    -27%

    Crema Depilatoare Piele Normala Elmiplant

    11,70 lei
    16,20 lei
    Crema Depilatoare elmiplant pentru Piele Normala indeparteaza rapid si eficient parul nedorit.Imbogatita cu extracte naturale si vitamine, iti hidrateaza si protejeaza pielea, lasand-o catifelata si elastica.Uleiul din Samburi de Struguri reduce iritatiile si ajuta pielea sa-si mentina elasticitatea, in timp ce Vitaminele A si E confera o senzatie de piele de matase.Folosire:Cand folositi pentru p ...
  • Crema Pt Fermitate Si Anti Imbatranire 50ml Eolia

    Crema Pt Fermitate Si Anti Imbatranire 50ml Eolia

    100,00 lei
    Contine 97% ingrediente naturale.Nu contine parabeni, sulfati, silicon, uleiuri minerale.Ingrediente cheie ● Extract de struguri ● Ulei de avocado ● Ulei de masline ● Extract de caise ● Retinol ● ColagenCrema imbunatatita cu efect anti-imbatranire si fermitate este imbogatita cu uleiuri naturale de masline, struguri, avocado si cais. Contine un extract special de molecule de resveratro ...

1. Arsurile solare repetate cresc riscul: cercetările arată că razele UV care dăunează pielii pot modifica gena de suprimare a tumorii, oferind celulelor lezate mai puține șanse de a se repara înainte de a evolua către cancer. 

2. Persoane care lucrează sau practică sport în aer liber: acest lucru crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

3. Chiar și o arsură solară cu vezicule în copilărie sau adolescență dublează șansele de a dezvolta melanom mai târziu în viață.

4. Leziunile pielii se acumulează în timp, începând cu prima arsură solară. Cu cât arsurile solare sunt mai frecvente, cu atât riscul de cancer de piele crește. Daunele UV ulterioare pot apărea chiar și atunci când nu există o arsură evidentă.

5. Cinci sau mai multe arsuri solare dublează riscul de a dezvolta melanom.

6. Reducerea riscului de cancer de piele se poate face prin folosirea protecției solare.

Ar trebui să consulți medicul:

  • când veziculele și roșeața acoperă o mare parte a corpului
  • când apar vezicule pe față, mâini sau organe genitale
  • când pielea este sever inflamată
  • când prezintă semne de infecție (de exemplu puroi)

Este important ca atunci când mergi la plajă, la mare sau piscină, să ai la tine creme de protecție solară. Aplicați frecvent cremele de protecție solară dacă transpirați sau intrați în apă.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.