✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pseudocereale pentru sanatate

Pseudocereale pentru sanatate
     

Principalele specii de pseudocereale sunt quinoa, amaranth, chia și hrișcă. Acestea sunt bogate în proteine și uleiuri vegetale și nu conțin gluten, fapt ce le face fiabile în alimentația bebelușului. 

Comparativ cu cerealele clasice, care sunt o sursp majoră de carbohidrați, pseudocereale au o cantitate ridicată de proteine, putând înlocui carnea în anumite diete vegane. Aceste „cereale„ se pot adăugă fără probleme în alimentația de diversificare a copilului deoarece se digeră ușor și sunt mai bine asimilate de către organism. 

 Quinoa (înainte de preparare trebuie spălată bine)

Este cea mai cunpscută pseudocereală, aceasta conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali. Auinoa poate substitui fără probleme orezul, fiind bogată în proteine, fier, magneziu și fibre. Poate fi folosită ca și garnitură, în salate sau în preparate pentru micul dejun. Este important de menționat că boabele de quinoa trebuie spălate temenic înainte de a fi puse la fiert. Acestea conțin un strat protector care le face să fie amărui.

Quinoa se hidratează timp de 2 ore, apoi se poate pune la fiert în raport de 1:2 ( o parte quinoa la 2 părți de apă), până se absoarbe toată apa și boabele se desfac singure. Se poate combina cu fructe sau legume. 

Amarantul

Este o pseudocereală extrem de bogată în minerale și proteine. Timpul de hidratarea este mai îndelungat față de cel al boabelor de quinoa, mai exact 8-10 ore și se fierbe ăn raport de 1:3 pentru 20 de minute. De obicei amarantul se folosește în deserturi sau se poate combina cu legume, niciodată cu o altă proteină.

  • Rondele din Orez cu 7 Seminte, 120g, RiceUp

    Rondele din Orez cu 7 Seminte, 120g, RiceUp

    8,50 lei
    Orez brun integral expandat cu seminte superioare.Produsul este fara gluten si vegan și nu este prajit in ulei.Ingrediente: orez brun 91%, orez negru imperial 2%, amarant 2%, hrisca 1%, seminte de canepa 1%, seminte de chia 0,5%, quinoa 0,5%, mei 0,5%, seminte de in 0,5%, sare de mare.Valori nutritionale medii / 100g:Energie: 402kCal / 1701kJ, Grasimi: 4g, din care saturate: 0.5g, Carbohidrati: 8 ...
  • Quinoa alba 150gr
    -5%

    Quinoa alba 150gr

    7,41 lei
    7,80 lei
    Quinoa are un continut  foarte scazut de grasime, nu produce colesterol, prevenind astfel formarea placilor de aterom si reducand riscul de atac de cord.Quinoa contine mai mult calciu decat laptele ajutand la intarirea scheletului, a oaselor si a cartilajelor, devenind un bun factor de protectie impotriva degradarii oaselor, artritei, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare.&nbs ...
  • Quinoa alba 400gr

    Quinoa alba 400gr

    16,40 lei
    Quinoa are un continut  foarte scazut de grasime, nu produce colesterol, prevenind astfel formarea placilor de aterom si reducand riscul de atac de cord.Quinoa contine mai mult calciu decat laptele ajutand la intarirea scheletului, a oaselor si a cartilajelor, devenind un bun factor de protectie impotriva degradarii oaselor, artritei, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare.&nbs ...
  • Rondele din Orez cu Chia si si Quinoa 120g RiceUp Mpline
    -40%

    Rondele din Orez cu Chia si si Quinoa 120g RiceUp Mpline

    5,10 lei
    8,50 lei
    RiceUP! Rondele de orez brun cu Chia și Quinoa, una dintre cele mai sănătoase combinații de super semințe. Un înlocuitor grozav al pâinii.Ingrediente: 100% naturale.Ingrediente: Orez brun integral 92%, orez negru imperial 1.5%, chia 3%, quinoa 3%, sare de mare.Valori nutriționale medii / 100g:Energie: 395kcal / 1671 kJ, Grăsimi: 3.6g, din care saturate: 0.5g, Carbohidrți: 79g, ...

Hrișca

Are un conținut bogate de vitamina E, complexul de vitamine B și reprezintă o sursă importantă de proteine, hidrați de carbon, fibre și minerale precum: fosfor, magneziu, zinc și fier. Timpul de hidratarea este de 1-2 ore înainte de fierbere. Este adesea găsită în comerț sub formă de făină sau fulgi și se folosește atât pentru prepararea deserturilor, dar este gustoasă si în combinație cu legume. 

Chia

Mai bine zis semințele de chia, au un conținut mare de proteine, vitamine, minerale, fibrem anioxidanți, omega 3, 6 și 9. Este ușor de folosit decât restul pseudocerealelor pentru că nu necesită mult timp de hidratare, 10 minute sunt suficiente. 

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.