OFERTA ZILEI ⚡ Reducere de -30% la fiecare 4-lea produs
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Procentul de grasime corporala

Procentul de grasime corporala
     

Procentul de grasime corporala

Procentul de grasime corporala se calculeaza prin cantarirea grasimii totale a unei persoane si impartirea la greutatea totala.

Grasimea esentiala este grasimea de care avem nevoie pentru supravietuire. La femeile adulte, procentul total de grasimi esentiale este cuprins intre 10 si 13%. La barbatii adulti, grasimile esentiale reprezinta intre 2% si 5% din organism.

Grasimea de depozitare este acumularea de grasimi in tesutul adipos. Unele grasimi de depozitare sunt necesare pentru a proteja organele interne din abdomen si piept. Tesutul adipos este un tip de tesut care contine grasime stocata.

Procentajul total de grasimi corporale include atat grasimi de depozitare, cat si grasimi esentiale.

Conform Consiliului American privind Exercitarea, procentele de grasime masculina si feminina ar trebui sa fie dupa cum urmeaza:

Grasime esentiala la barbati: 2% pana la 4%

Grasime esentiala la femei: 10 la suta pana la 13 la suta

O femeie cu 32% sau mai mult grasime corporala este considerata obeza, la fel ca si barbatul cu 25% sau mai mult grasime corporala.

Avantajul masurarii procentului de grasime corporala a persoanei este ca evalueaza compozitia corpului persoanei, care este un factor important in dezvoltarea anumitor boli.

Cu toate acestea, obtinerea unei masurari exacte a grasimii corporale nu este usoara.

Masurarea grasimii corporale

Adesea se utilizeaza sublerul pentru a masura grasimea corporala, dar masuratorile nu sunt foarte exacte.

Gasirea unui mod corect de masurare a grasimii corporale este importanta, deoarece citirile inexacte pot sugera o schimbare a compozitiei care nu sa intamplat.

In acelasi mod, este necesara gasirea unui mod corect de evaluare a greutatii sanatoase, deoarece greutatea nu reflecta intotdeauna sanatatea, iar un corp sanatos nu este doar o chestiune de kilograme.

Pentru un trai sanatos, suntem sfatuiti sa reducem grasimea corporala.Sa mancam sanatos, sa facem exercitii fizice.Totusi trebuie sa tinem seama ca un organism sanatos, nu este un standard, iar  compozitia corporala,  forma, tine si de sex si nivelul de activitate, de varsta, de masa osoasa, etc

 

Este necesar pentru determinarea unei greutati optime sa consultam un medic nutritionist, care ne poate crea diete personalizate pe diferite tipuri de alimente da care avem nevoie.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.