⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Probleme de sănătate cauzate de lipsa de somn

Probleme de sănătate cauzate de lipsa de somn
     

Dacă ți-ai petrecut vreodată nopțile întorcându-te de pe o parte pe alta, înseamnă că deja știi cât de neplăcută e starea ta a doua zi. Privarea cronică de somn poate avea consecințe pe termen lung pentru sănătatea și bunăstarea ta generală.

A dormi prea puțin sau a avea un somn de calitate slabă poate fi rezultatul alegerilor personale: consumul de alcool sau cofeină, folosirea telefonului înainte de culcare, sau poate fi din cauza unei  probleme de sănătate, cum ar fi apneea de somn nediagnosticată, depresia sau durerile cronice. Indiferent de motiv, un somn insuficient este dăunător pentru sănătatea ta.

Iată câteva dintre problemele de sănătate pe termen lung pe care ai putea să le dezvolți datorită privării de somn:

1. Depresie și anxietate – Cercetările arată că persoanele care au insomnie cronică au o rată mai mare de a suferi de depresie și anxietate în comparație cu persoanele care nu au fost diagnosticate cu insomnie. Îmbunătățirea somnului poate ajuta starea de spirit.

2. Diabetul de tip 2 – Somnul de slabă calitate sau durata scurtă a somnului au fost legate de un control mai slab al zahărului din sânge. Insomnia poate crește riscul de diabet de tip 2 cu până la 17%.

3. Creșterea în greutate și obezitatea – Cercetările arată că somnul insuficient poate duce la modificări metabolice asociate cu obezitatea.

4. Probleme cognitive, boala Alzheimer și alte tipuri de demență – Insuficiența somnului aduce cu sine modificări care mai târziu pot afecta serios organismul iar șansele de a dezvolta boala Alzheimer cresc.

5. Funcția imunitară afectată – Creșterea și producerea diferitelor celule imune se întâmplă numai în timpul somnului. Privarea de somn împiedică sistemul imunitar să-și construiască forțele. Dacă nu dormi suficient, este posibil ca organismul tău să nu te poată apăra de invadatorii externi și, de asemenea, poate dura mai mult recuperarea după anumite boli.

6. Afectarea sistemului cardiovascular – Somnul afectează procesele care îți mențin inima și vasele de sânge sănătoase. Persoanele care nu dorm suficient sunt mai predispuse la patologii cardiovasculare. O analiză a legat insomnia de un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.

7. Afectarea sistemului endocrin – Producția de hormoni depinde de somn. Pentru producerea de testosteron, ai nevoie de cel puțin 3 ore de somn neîntrerupt. Trezirea pe tot parcursul nopții ar putea afecta producția de hormoni. Această întrerupere poate afecta, de asemenea producția de hormoni de creștere, în special la copii și adolescenți. Acești hormoni ajută corpul să construiască masa musculară și să repare celulele și țesuturile.

Organismul tău are nevoie de somn, la fel cum are nevoie de aer și hrană pentru a funcționa la un nivel optim. În timpul somnului, corpul tău se vindecă singur și își restabilește echilibrul chimic. Creierul creează noi conexiuni de gândire și ajută la păstrarea memoriei. Fără un somn suficient, creierul și sistemele corpului nu vor funcționa normal.

În cazul în care te confrunți cu această problemă, webshop-ul VitaMix îți vine în ajutor!  Recomandarea noastră ar fi ceaiurile sau uleiurile esențiale care te vor ajuta să ai un somn odihnitor și astfel îți vei menține starea de sănătate!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.