✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Povestea lunii Februarie

Povestea lunii Februarie
     

 

Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile.

Este  strâns legată de ritualul curățirii ce se făcea anual la 15 februarie, când avea loc Festivalul de purificare.

Purificarea era menită caselor și câmpiilor, astfel lucrurile vechi din case erau aruncate și pământul era pregătit pentru însămânțările de primăvară.

 Această lună era închinată zeului împărăției subpământene Februs / Februus.

  În România, luna februarie, popular, se numește Făurar. Cunoscută în trecut și ca „luna lupilor”, februarie era o lună geroasă, cu zăpezi și viscole. „Făurar” reprezenta pregătirea fierarilor pentru primăvară, ascuțirea plugurilor, făurirea potcoavelor noi pentru cai, dar și a altor unelte.

Februarie, deși considerată capricioasă și aprigă, este o lună plină de sărbători și superstiții care prevestesc vremea. Bunul mers al casei și dragostea sunt și ele legate de cea de-a doua lună din an.

✔️2 Februarie. Este ziua în care se spune că poți povesti cum va fi anul. Întâmpinarea Domnului sau „Stretenia” e momentul în care „se întâmpină” iarna cu primăvara. 

Anul va fi bun, dacă vremea este frumoasă și dacă ursul își strică bârlogul și iese din hibernare.

 

  • Sirop Artar Solaris
    -25%

    Sirop Artar Solaris

    37,20 lei
    50,00 lei
    Siropul de artar provine din seva artarului de zahar, artarului negru sau artarului rosu (in natura existand 10 specii de artar).Procesul de extragere este destul de simplu, incepand cu gaurirea arborelui, care permite ca seva sa curga.Seva este transparenta, aproape lipsita de gust si cu un continut scazut de zahar in momentul in care este extrasa din artar.Aceasta seva poate fi recoltata numai i ...
  • Sirop de Artar Eco 330gr Pronat

    Sirop de Artar Eco 330gr Pronat

    40,90 lei
    Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul alb si tare, cu frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind repreze ...
  • Imunogrip Junior 135gr Plantextrakt

    Imunogrip Junior 135gr Plantextrakt

    41,00 lei
    Indicații:reduce incidența infecțiilor gripale și a altor infecții respiratoriireduce incidența complicațiilor din infecțiile gripale și alte infecții respiratoriiefecte imediate fără șocuri fiziologiceaport de vitamine, minerale și oligoelemente esențiale din surse naturalebine tolerat de organismgust plăcut de sirop natural de fructeușor de administrat.Compoziție:Suc stabilizat ...
  • Sapun Urzica & Rozmarin 90gr Savonia

    Sapun Urzica & Rozmarin 90gr Savonia

    13,20 lei
    Ascultati la noi, asa cum am ascultat la randul nostru povata din batrani: urzica este o minune de planta! Are insusiri de exceptie, o modesta Cenusareasa care inteapa si invadeaza gradinile, dar care ascunde o intreaga farmacie in frunzele ei de printesa. Povestea ei incepe in Taramul Plantelor Medicinale, de unde am adus si frunzele de rozmarin, special adaugate in reteta acestui sapun gandit ma ...

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.