Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Poate coenzima Q10 stimula funcţia cardiacă?

Poate coenzima Q10 stimula funcţia cardiacă?
     
Datele din studii clinice randomizate susţin capacitatea Coenzimei Q10 de a imbunatati functia cardiaca la persoanele cu insuficienţă cardiacă congestivă, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tulane din New Orleans.
Suplimentele de CoQ10 au fost asociate cu îmbunătăţiri în capacitatea inimii de a pompa sange, precum şi Rezultatele generale de sănătate a inimii, conform constatărilor publicate in Jurnalul American de Nutriţie Clinică.
"Insuficienţa cardiacă congestivă este o cauza principală a morbiditaţii în Statele Unite şi în toata lumea,"au scris cercetatorii, condusi de Dominica Fontino.
In ciuda beneficiilor potenţiale, autorii avertizează că rezultatele s-au bazat pe un numar mic de studii clinice.
"Deşi există un beneficiu posibil la suplimentarea cu CoQ10, studii suplimentare mai mari sunt justificate şi ar trebui să examineze dacă exista un efect atunci când suplimentarea se adauga la  terapia standard pentru insuficienţă cardiacă congestivă sau dacă exista un efect de doza-raspuns între stadiul de insuficienţă cardiacă congestivă la momentul initial şi doza de CoQ10 necesară pentru ca o îmbunătăţire să fie vazută,"au adăugat cercetatorii.

Beneficiile Coenzimei Q10

CoQ10 joaca un rol vital în producerea de energie chimica în mitocondrii - centrală a celulei - prin participarea la producţia de trifosfat adenosince (ATP), aşa-numita valuta de energie a organismului.
Acesta a fost studiat pentru rolul său în domeniul sănătăţii cognitive, sănătatea inimii, şi anti-îmbatranire. Acesta a fost, de asemenea dovedit a fi benefic celor care sufera de atac de cord, angină pectorală, şi hipertensiune arterială.
Utilizarea sa în Statele Unite, în special în suplimentele, a fost stimulată de creşterea în popularitate a medicamentelor cu statine care diminueaza depozitele naturale de CoQ10 ale organismului. 

Meta-analiza

Pentru noua analiză, oamenii de ştiinţă de la Tulane au identificat 13 studii clinice pentru meta-analiza, cu o durata de suplimentare între 2 şi 24 saptamâni, iar dozele de CoQ10 variind intre 60 - 300 miligrame pe zi.
Rezultatele au aratat ca CoQ10 a fost asociată cu o îmbunatatire de 3,7% în fluxul de sânge de la inima.
Beneficii suplimentare au fost observate, de asemenea, în anumite subgrupuri, în special la studiile pe termen mai scurt, şi doze mai mici, precum şi la pacienţii cu insuficienţă cardiacă congestivă mai puţin severa.
"Aceste analize ale subgrupului ar trebui sa fie interpretate cu precauţie, din cauza numarului mic de studii şi a pacienţilor incluşi în fiecare subgrup,"au adaugat cercetatorii.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ulei de avocado - Bun pentru par si piele

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.