✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Poate coenzima Q10 stimula funcţia cardiacă?

Poate coenzima Q10 stimula funcţia cardiacă?
     
Datele din studii clinice randomizate susţin capacitatea Coenzimei Q10 de a îmbunătăți funcția cardiaca la persoanele cu insuficienţă cardiacă congestivă, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tulane din New Orleans. Suplimentele de CoQ10 au fost asociate cu îmbunătăţiri în capacitatea inimii de a pompa sânge, precum şi rezultatele generale de sănătate a inimii, conform constatărilor publicate în Jurnalul American de Nutriţie Clinică.
 
"Insuficienţa cardiacă congestivă este o cauza principală a morbidităţii în Statele Unite şi în toată lumea" au scris cercetătorii, conduși de Dominica Fontino.
În ciuda beneficiilor potenţiale, autorii avertizează că rezultatele s-au bazat pe un număr mic de studii clinice. "Deşi există un beneficiu posibil la suplimentarea cu CoQ10, studii suplimentare mai mari sunt justificate şi ar trebui să examineze dacă exista un efect atunci când suplimentarea se adaugă la  terapia standard pentru insuficienţă cardiacă congestivă sau dacă exista un efect de doza-răspuns între stadiul de insuficienţă cardiacă congestivă la momentul inițial şi doza de CoQ10 necesară pentru ca o îmbunătăţire să fie vazută,"au adăugat cercetătorii.
 
Beneficiile Coenzimei Q10
 
CoQ10 joacă un rol vital în producerea de energie chimică în mitocondrii - centrală a celulei - prin participarea la producţia de trifosfat adenosince (ATP), aşa-numita valută de energie a organismului.
Acesta a fost studiat pentru rolul său în domeniul sănătăţii cognitive, sănătatea inimii, şi anti-îmbătrânire. Acesta a fost, de asemenea dovedit a fi benefic celor care suferă de atac de cord, angină pectorală, şi hipertensiune arterială.
Utilizarea sa în Statele Unite, în special în suplimentele, a fost stimulată de creşterea în popularitate a medicamentelor cu statine care diminuează depozitele naturale de CoQ10 ale organismului. 
 
Meta-analiza
 
Pentru noua analiză, oamenii de ştiinţă de la Tulane au identificat 13 studii clinice pentru meta-analiza, cu o durată de suplimentare între 2 şi 24 săptămâni, iar dozele de CoQ10 variind între 60 - 300 miligrame pe zi.
Rezultatele au arătat că CoQ10 a fost asociată cu o îmbunătățire de 3,7% în fluxul de sânge de la inima.
Beneficii suplimentare au fost observate, de asemenea, în anumite subgrupuri, în special la studiile pe termen mai scurt, şi doze mai mici, precum şi la pacienţii cu insuficienţă cardiacă congestivă mai puţin severă.
"Aceste analize ale subgrupului ar trebui să fie interpretate cu precauție, din cauza numarului mic de studii şi a pacienţilor incluşi în fiecare subgrup,"au adăugat cercetătorii.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.