✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pierderea în greutate reduce riscul de cancer de piele

Pierderea în greutate reduce riscul de cancer de piele
     

Obezitatea este un factor de risc cunoscut pentru multe tipuri de cancer. Un nou studiu medical cercetează legătură între obezitate și riscul de cancer de piele. În Statele Unite, cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer. Numai în 2014, au fost înregistrate aproape 80 000 de cazuri noi, iar până la sfârșitul anului 2018 se estimează că vor exista mai mult de 90 000 de cazuri.

Înțelegerea factorilor de risc din spatele fiecărui tip de cancer este important în efortul nostru de a minimiza riscul populației în general. Și, obezitatea a fost deja confirmată ca un factor de risc pentru o serie de tipuri de cancer, inclusiv cancerul endometrial, ficat, rinichi, colorectal și pancreatic.

Cel mai evident factor de risc pentru cancerul de piele este expunerea la soare neprotejată. Cu toate acestea, conform studiilor anterioare, obezitatea poate juca un rol important. Recent, cercetătorii au început noi studii legate de rolul obezității în riscul de melanom, o formă în creștere rapidă a cancerului de piele.

Obezitatea și melanomul

Studiile anterioare a concluzionat că obezitatea crește atât riscul, cât și rata de creștere a melanomului. În studiul recent, totuși, cercetătorii doreau să înțeleagă dacă scăderea în greutate ar reduce nivelul de risc.

Oamenii de știință, conduși de Magdalena Taube, de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, și-au prezentat concluziile la Congresul European pentru Obezitate, care a avut loc la Viena, Austria.

Pentru a determina legătura dintre obezitate, pierderea în greutate și melanomul, au luat date de la studiul suedez de obezitate - un proiect creat pentru a monitoriza rezultatele chirurgiei bariatrice în comparație cu persoanele care utilizează tratamente obișnuite contra obezității.

Peste 2.000 de persoane care au suferit o intervenție chirurgicală au participat le realizarea cercetărilor.

Rezultatele cercetărilor au reliefat ca cei care au suferit o intervenție chirurgicală au avut un risc semnificativ mai mic de a dezvolta melanom în următorii 18 ani.

De fapt, comparativ cu grupul de control, la pacienții din grupul chirurgical s-a observat o scădere cu 61% a riscului de apariție a melanomului malign și un risc redus de 42% pentru toate tipurile de cancer de piele.

Autorii concluzionează: în acest studiu ca pe termen lung, chirurgia bariatrică a redus riscul de melanom maligne.

Această constatare susține ideea că obezitatea este un factor de risc pentru melanom și indică faptul că pierderea în greutate la persoanele cu obezitate poate reduce riscul unei forme mortale de cancer care a crescut constant în multe țări în decursul mai multor decenii ".

Legătura dintre cancerul de piele și obezitate este oarecum surprinzătoare și vor fi necesare mai multe eforturi pentru a descoperi exact de ce este așa. Constatările marchează încă un alt risc îngrijorător de sănătate asociate cu obezitatea, dar, de asemenea, oferă o cale potențial pentru reducerea pericolelor.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.