⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pierderea in greutate reduce riscul de cancer de piele

Pierderea in greutate reduce riscul de cancer de piele
     

Obezitatea este un factor de risc cunoscut pentru multe tipuri de cancer. 

Un nou studiu medical cerceteaza legatura intre obezitate si riscul de cancer de piele.

In Statele Unite, cancerul de piele este cea mai comuna forma de cancer.

Numai in 2014, au fost inregistrate aproape 80 000 de cazuri noi, iar pana la sfarsitul anului 2018 se estimeaza ca vor exista mai mult de 90 000 de cazuri.

Intelegerea factorilor de risc din spatele fiecarui tip de cancer este importanta in efortul nostru de a minimiza riscul populatiei in general.

Si, obezitatea a fost deja confirmata ca un factor de risc pentru o serie de tipuri de cancer, inclusiv cancerul endometrial, ficat, rinichi, colorectal si pancreatic.

Cel mai evident factor de risc pentru cancerul de piele este expunerea la soare neprotejata. Cu toate acestea, conform studiilor anterioare, obezitatea poate juca un rol important.

Recent, cercetatorii au inceput noi studii legate de rolul obezitatii in riscul de melanom, o forma in crestere rapida a cancerului de piele.

Obezitatea si melanomul

Studiile anterioare a concluzionat ca obezitatea creste atat riscul, cat si rata de crestere a melanomului. In studiul recent, totusi, cercetatorii doreau sa inteleaga daca scaderea in greutate ar reduce nivelul de risc.

Oamenii de stiinta, condusi de Magdalena Taube, de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, si-au prezentat concluziile la Congresul European pentru Obezitate, care a avut loc la Viena, Austria.

Pentru a determina legatura dintre obezitate, pierderea in greutate si melanomul, au luat date de la studiul suedez de obezitate - un proiect creat pentru a monitoriza rezultatele chirurgiei bariatrice in comparatie cu persoanele care utilizeaza tratamente obisnuite contra obezitatii.

Peste 2.000 de persoane care au suferit o interventie chirurgicala au participat le realizarea cercetarilor.

Rezultatele cercetarilor au reliefat ca cei care au suferit o interventie chirurgicala au avut un risc semnificativ mai mic de a dezvolta melanom in urmatorii 18 ani.

De fapt, comparativ cu grupul de control, la pacientii din grupul chirurgical s-a observat o scadere cu 61% a riscului de aparitie a melanomului malign si un risc redus de 42% pentru toate tipurile de cancer de piele.

Autorii concluzioneaza, In acest studiu ca pe termen lung, chirurgia bariatrica a redus riscul de melanom maligne.

Aceasta constatare sustine ideea ca obezitatea este un factor de risc pentru melanom si indica faptul ca pierderea in greutate la persoanele cu obezitate poate reduce riscul unei forme mortale de cancer care a crescut constant in multe tari in decursul mai multor decenii ".

Legatura dintre cancerul de piele si obezitate este oarecum surprinzatoare si vor fi necesare mai multe eforturi pentru a descoperi exact de ce este asa. Constatarile marcheaza inca un alt risc ingrijorator de sanatate asociate cu obezitatea, dar, de asemenea, ofera o cale potential pentru reducerea pericolelor.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.