Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Lupta cu cancerul cu brocoli

Lupta cu cancerul cu brocoli
     

Brocoli sau Brassica Oleracea face parte din familia cruciferelor si este un aliment sarac in calorii, dar bogat in nutrienti, inclusiv vitaminele A, C, acidul folic, fibre si calciu. Brocoli si rudele sale, cum ar fi varza si varza de Bruxelles sau rucola, contin in mod natural un produs chimic cunoscut sub numele de glucobrassiciin. Cand aceste legume sunt strivite prin mestecare, o reactie chimica transforma glucobrassicin in indol-3-carbinol (I3C). In studiile s-a descoperit ca I3C are efect de suprimare a tumorii, lucru care ar putea explica partial de ce brocoli are proprietati care lupta impotriva cancerului. 

Brocoli este recunoscut ca un excelen antitumoral. Este o sursa de antioxidanti, prevenind aparitia unor forme de cancer: de san, de prostata, gastric, melanom malign, leucemii. Compusii din sulf pe care ii contine blocheaza divizarea celulelor cancerigene si impiedica dezvoltarea ulterioara a bolii. Intareste de asemenea sistemul imunitar, continutul bogat in sulf avand importante proprietati antivirale si antibiotice.

In urma unui studiu recent realizat la Universitatea din Illinois s-a descoperit ca efectul acestei legume creste in momentul in care este consumata in combinatie cu alimente care contin rosii, hrean, mustar sau wasabi. Profesorul John Erdman si colegii sai au efectuat studiul pe soareci, carora le-au fost implantate celule canceroase de prostata. Apoi, rozatoarele au fost hranite astfel: unii au primit 10% pudra de rosii si 10% pulbere de brocoli, in timp ce altii au primit doar pudra de tomate sau doar pudra de brocoli. Grupul care primit atat pudra de brocoli cat si pe cea de rosii a avut cele mai spectaculoase rezultate, tumorile lor fiind diminuate semnificativ.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa slabesti cu Aloe Vera

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.