Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Lupta cu cancerul împreună cu broccoli

Lupta cu cancerul împreună cu broccoli
     

Brocoli sau Brassica Oleracea face parte din familia cruciferelor și este un aliment sărac în calorii, dar bogat în nutrienți, inclusiv vitaminele A, C, acidul folic, fibre și calciu. Brocoli și rudele sale, cum ar fi varza și varza de Bruxelles sau rucola, conțin în mod natural un produs chimic cunoscut sub numele de glucobrassiciin. Când aceste legume sunt strivite prin mestecare, o reacție chimică transformă glucobrassicin în indol-3-carbinol (I3C). In studii s-a descoperit că I3C are efect de suprimare a tumorii, lucru care ar putea explica parțial de ce broccoli are proprietăți care luptă împotriva cancerului. 

Broccoli este recunoscut că un excelent antitumoral. Este o sursă de antioxidanți, prevenind apariția unor forme de cancer: de sân, de prostată, gastric, melanom malign, leucemii. Compușii din sulf pe care îi conține blochează divizarea celulelor cancerigene și impiedică dezvoltarea ulterioara a bolii. Întărește de asemenea sistemul imunitar, conținutul bogat în sulf având importante proprietăți antivirale și antibiotice.

În urma unui studiu recent realizat la Universitatea din Illinois s-a descoperit că efectul acestei legume crește în momentul în care este consumată în combinație cu alimente care conțin roșii, hrean, muștar sau wasabi. Profesorul John Erdman și colegii săi au efectuat studiul pe șoareci, cărora le-au fost implantate celule canceroase de prostată. Apoi, rozătoarele au fost hrănite astfel: unii au primit 10% pudră de rosii și 10% pulbere de broccoli, în timp ce alții au primit doar pudră de tomate sau doar pudră de broccoli. Grupul care primit atât pudra de brocoli cât și pe cea de roșii a avut cele mai spectaculoase rezultate, tumorile lor fiind diminuate semnificativ.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.