⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Intoleranța la lactoză și alergia la laptele de vacă

Intoleranța la lactoză și alergia la laptele de vacă
     

Nu a trecut mult timp după ce ai consumat lapte sau produse lactate și îți simți stomacul încordat, balonat? Ai crampe, senzație de greață, diaree? Atunci s-ar putea să suferi de intoleranță la lactoză, ce reprezintă o reacție adversă severă la un aliment ce conține lactoză, lapte sau produse lactate. 

Persoanele cu intoleranță la lactoză nu sunt în măsură să digere complet zahărul din lapte. Nu au enzima lactaza care ajută la digestia zahărului și lactozei din lapte. Prin urmare, apar diareea, balonarea, flatulența imediat după consumul de lapte sau produse lactate. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite intoleranțe alimentare și apare la aproximativ 50% din populație. În cazul intoleranței la lactoză nu este implicat sistemul imunitar, ci este vorba de incapacitatea organismului de a digera în mod corespunzător un anumit aliment, motiv pentru care apar unele reacții neplăcute. 

Lactoza este o glucidă ce se găsește în lapte, iar intestinul subțire produce o enzimă, numită lactază, al cărei rol este de a descompune lactoza în două glucide simple, numite glucoză, ce este absorbită doar așa în fluxul sangvin, și galactoză. În lipsa lactazei sau dacă nu este suficientă lactază lactoza nedescompusă ajunge în intestinul gros unde începe să fermenteze și să producă acizi și gaze. 

În primii doi ani de viață organismul uman produce cantități foarte mari de lactază, dar concentrația scade în timp fără ca omul să își dea seama. 

Alergia la laptele de vacă se manifestă prin erupții cutanate de tipul eritemului, al urticariei sau eczemei din cadrul dermatitei atopice, criză de astm sau chiar șoc anafilactic. Simptomele apar imediat după ingerarea de lapte sau produse lactate. Acestea conțin proteine, precum cazeina, ce este responsabilă cu producerea fenomenelor alergice. Este un răspuns al sistemului imunitar care consideră proteinele din lapte un inamic și în consecință trece la fabricarea de anticorpi, declarând un „război imun„ și inflamarea mucoasei respective. 

Intoleranța la lactoză și alergia la lapte dispar prin eliminarea produselor lactate și a laptelui din dietă. Unele persoane, care au intoleranță la lactoză, reușesc să consume cantități mici de lactate și astfel țin sub control organismul, fără să dezvolte reacții adverse sau pot consuma pastile ce conțin lactază. Alții preferă să nu consume deloc produse lactate și să asimileze calciu din legume verzi, portocale, smochine, boabe de soia, sardine, somon, fasole uscată, tofu, migdale. În plus, pot înlocui  laptele de vacă cu lapte vegetal din soia, hrișcă și orez , cocos, caju , migdale, ovăz, quinoa.  Untul poate fi înlocuit cu produse vegetale, gen unt de cocos  ori unt de caju.

Avantajul acestor produse este că pe lângă faptul că pot înlocui cu succes laptele, sunt sănătoase deoarece conțin vitamine și minerale și se pot folosi la prepararea diferitelor produse de patiserie exact cum se folosește laptele de vacă și derivatele din el. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.