⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Întărește-ți memoria cu ajutorul suplimentelor

Întărește-ți memoria cu ajutorul suplimentelor
     

Odată cu înaintarea în vârstă cu toții ne dorim să evităm pierderea de memorie. Suplimente precum ginkgo biloba sau lecitina s-ar putea să ajute?

Pierderea de memorie ne îngrijorează pe noi toți, în special odată ce înaintam în vârstă. Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată dacă vei fi unul dintre persoanele care vor dezvolta crunta boala Alzheimer. Sau probabil că ești doar în căutarea unor suplimente pentru memorie și dezvoltare cognitivă din alte cauze.

Dacă s-ar găsi o modalitate pentru a lupta cu boala Alzheimer ne va oferi rezultate uimitoare. De exemplu, dacă această boală ar putea întârzia cu doar un an, la întreaga populație din ziua de azi, peste 10 ani, ar fi cu 210.000 mai puține persoane fără această boală.

Suplimente pentru memorie cu potențial

Deși pe piața de astăzi există o varietate largă de produse destinate întăririi memoriei, majoritatea duc lipsa de elementul cel mai important- cel care ajută întradevăr memoria.

Ginkgo biloba este una dintre cele mai bine cunoscute elemente care există pentru întărirea memoriei. Acest produs se folosește în Europa în special pentru tratarea demenței rezultate din circulația încetinită a sângelui. Ginkgo biloba are tendința de a îmbunătății circulația sângelui.

Iar în cazul persoanelor sănătoase, ginkgo biloba a prezentat efecte pozitive, precum îmbunătățirea stării generale.

Alte supliemte care ajută la întărirea memoriei sunt:

  • Lecitina

Este o fosfolipidă importantă necesară tuturor celulelor din organism, fiind considerată piatră de temelie în construcția membranei celulare. Rolul cel mai cunoscut al lecitinei este cel din cadrul proceselor de memorare și învățare, însă lecitina mai deține și alte funcții importante în organism. Este recomandată pentru stări de oboseală și de epuizare, pentru tulburări de concentrare, de memorie și penru îmbunătățirea rezistenței la stres.

  • Magneziu

Este un mineral deosebit de important pentru organism, carența acestuia afectează sistemul nervos, memoria, dureri de cap, insomnie, irascibilitate, tulburări de memorie, oboseală vizuală.

  • Resveratrol

Sprijină sistemul de apărare al organismului, neutralizând radicalii liberi. Scade nivelul colesterolului cu densitate mică, are un efect antiimflamator și antibacterian, împiedică îmbătrânirea prematură. Este de asemenea, un bun antialergic. Îmbunătățește memoria, crește imunitate și scade riscul bolilor cardiovasculare.

  • Ginseng Korean

Susține bună funcționare a întregului organism, îmbunătățește performanțele mentale.

Ginkgo Biloba, destinat întăririi memoriei?

Una dintre cele mai bine vândute suplimente pentru memorie este chiar ginkgo biloba, acesta este cunoscut de mii de ani în medicina chinezească traditională.

Acesta este un antioxidant puternic, ginkgo, întărește pereții capilalelor și ajută la protejarea celulelor creierului împotriva leziunilor, îmbunătățește circulația sangvină cerebrală; astfel, prin oxigenarea creierului, memoria și capacitatea cognitivă se îmbunătățesc la rândul lor. Este recomandat ca tratament simptomatic la vârstnici pentru tulburări ale circulației sangvine și funcțiilor cerebrale care apar odată cu vârsta.

Unele studii au sugert chiar tratarea primelor simptome de Alzheimer cu ginkgo biloba. De asemena, aceasta ajută insuficiența cerebrală.

Îmbunătățirea stilului de viață, pentru a scăde riscul pierderilor de memorie

Studiile au arătat o legătură strânsă între un stil de viață sănătos și riscul scăzut de Alzheimer.

Acesta include un anume tip de dietă: cu puțină carne roșăe, focusat pe fructe și legume, nuci, cantități moderate de pește, lactate. Includerea uleiului de măsline în dieta și moderarea consumului de alcool. Respectiv exercițiile fizice și un stil de viață activ.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.