☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Importanța consumului de seminte de chia

Importanța consumului de seminte de chia
     

Semințele de chia sunt semințe negre mici ale plantei de chia (Salvia hispanica). Originară din Mexic și Guatemala, a fost un aliment de bază pentru vechii azteci și mayași. În cultura mayașă „chia” semnifică „putere”.

Semințele de chia conțin cantități mari de fibre și aicizi grași omega-3, proteine de calitate înaltă, minerale și antioxidanți esențiali. Aceste semințe sunt extrem de versatile. Ele pot fi adăugate în terci, preparate sub formă de budincă, folosite în produse de copt sau pur și simplu presărate deasupra salatelor sau în iaurt. 

Informații nutriționale

100g de semințe de chia conține:

  • Calorii: 486 kcal
  • Proteine: 16.5g
  • Carbohidrați: 42.1g
  • Fibre: 34.4g
  • Grăsimi: 30.7g 

 

Carbohidrați și fibre

Mai mult de 80% din conținutul de carbohidrați al semințelor de chia sunt sub formă de fibre. Doar 30g de semințe de chia conțin 11g de fibre, care reprezintă o parte seminificativă din doza zilnică recomandată pentru femei și bărbați. 

Semințele de chia conțin atât fibre insolubile, cât și solubile. Fibrele din aceste semințe pot fi fermentate în intestin, promovând formarea de acizi grași cu lanț scurt  îmbunătățind sănătate colonului. 

 

Grăsimi

Una dintre caracteristicile unice ale semințelor de chia este conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă. Aproximativ 75% din grăsimi sunt reprezentate de acidul alfa-linolenic (ALA). Deoarece sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, semințele de chia promovează un raport mai scăzut de omega-6 față de omega-3. 

  • Chia Seminte 250gr springmarkt

    Chia Seminte 250gr springmarkt

    15,81 lei
    Chia este o planta numita Salvia hispanica si este originara din America de Sud. Era consumat de azteci si mayasi de secole intregi.Semintele de Chia sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros continut nutritional! Semintele de Chia sunt foarte bogate in fibre, astfel, inhiba apetitul si confera energie intreaga zi. Au un continut mare de antioxidanti, luptand impotriva radicalilor ...
  • Chia - Seminte 100gr springmarkt

    Chia - Seminte 100gr springmarkt

    7,50 lei
    Chia este o planta numita Salvia hispanica si este originara din America de Sud. Era consumat de azteci si mayasi de secole intregi.Semintele de Chia sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros continut nutritional! Semintele de Chia sunt foarte bogate in fibre, astfel, inhiba apetitul si confera energie intreaga zi. Au un continut mare de antioxidanti, luptand impotriva radicalilor ...
  • Seminte de Chia Raw Bio 200gr Dragon Superfoods
    -3%

    Seminte de Chia Raw Bio 200gr Dragon Superfoods

    31,20 lei
    32,17 lei
    Seminte de chia raw bio, 200gProdus natural, raw, certificate organicCe sunt semintele de chia?Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si cu un grad ridicat de nutrienti superalimente din lume!Semintele de chia reprezinta o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, proteine, vitamine, minerale. Semintele de chia au cel mai ridicat continut de omega 3 dintre toate semintel ...
  • Seminte de Chia Raw Bio 500g Dragon Superfoods

    Seminte de Chia Raw Bio 500g Dragon Superfoods

    63,20 lei
    Seminte de chia naturale, raw, certificate organic.Ce sunt semintele de chia?Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si cu un grad ridicat de nutrienti superalimente din lume!Semintele de chia reprezinta o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, proteine, vitamine, minerale. Semintele de chia au cel mai ridicat continut de omega 3 dintre toate semintele din plante.De la ...

Un raport scăzut de omega-6, omega-3 este asociat cu un risc mai scăzut de apariție a diferitelor afecțiuni cronice, cum ari fi bolile cardiovasculare, cancer și boli inflamatorii, cât și un risc mai scăzut de deces prematur.

 

Proteine

Semințele de chia conțin 19% proteine. Aportul ridicat de proteine este asociat cu sațietate crescută după mese și cu un aport redus de alimente. În special, aceste semințe oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali. 

 

Vitamine și minerale

Semințele de chia oferă contități mari de multe minerale, dar sunt o sursă slabă de vitamine. Cele mai abundente minerale sunt: 

  • Mangan: cerealele integrale și semințele sunt bogate în mangan, este esențial pentru metabolism, creștere și dezvoltare.
  • Fosfor: se regăsește de obicei în alimente bogate în proteine, fosforul contribuie la sănătatea oaselor și întreținerea țesuturilor.
  • Cupru: este un mineral adesea lipsit în dieta modernă, fiind important pentru sănătatea inimii. 
  • Seleniu: este un antioxidant important, implicat în multe procese din organism. 
  • Fier: este implicat în transportul oxigenului în corp.
  • Magneziu: adesea lipsit din dieta occidentală, fiind implicat în multe precese ale organismului.
  • Calciu: este cel mai abudent mineral din corpul tău, calciul este esențial pentru oase, mușchi și nervi. 

 

Beneficii pentru sănătate:

  • crește nivelul de omega-3 din sânge
  • ajută în controlul glicemiei
  • scade presiunea arterială
  • crește aportul de fibre

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.