Luna Apiland
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Grăsimi "rele" vs. grăsimi "bune"

Grăsimi "rele" vs. grăsimi "bune"
     

Despre grăsimi se știe că trebuie evitate dacă vrei să-ți menții silueta și sănătatea organismului. Grăsimile sunt de multe feluri și e bine de știut pe care să le consumi și pe care să le ocolești.

Grăsimile "rele"  sunt cele care se găsesc în produsele animale: carne, ouă, lapte, unt. Acestea se mai numesc "saturate" și au reputația de a fi "rele", deoarece cresc nivelul colesterolului în sânge.

Grăsimile "bune", cele "nesaturate", care se regăsesc în legume, cereale etc. Acestea nu se depun pe pereții vaselor de sânge și nu măresc colesterolul. Surse de grăsimi bune sunt: carnea de pește, bogată în Omega 3 și Omega 6, în schimb icrele din pește nu au aceleași calități ca și carnea de pește, acestea cresc colesterolul in sânge.

Uleiul de măsline, împiedică depunerile de grăsime. Este un alt aliment care asigură organismului necesarul de grăsimi 'bune". Bogat în acizi grasi nesaturați precum Omega 3 și Omega 6, acesta împiedică depunerile de grăsimi pe pereții vaselor de sânge. Mai conțin o serie de vitamine și nutrienți, precum vitaminele A, B1, B2, C,D, E, K

Nucile reglează nivelul colesterolului, conține substanțe nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu și vitamine A, B, E, F. Antioxidanții din miezul de nucă reglează nivelul colesterolului în sânge și tensiunea arterială, de aceea e bine să consumi zilnic în cantități mici de 40 g.

Avocado este singurul fruct care furnizează organismului grăsimi "bune" mononesaturate care duc la scăderea colesterolului "rau" (LDL) și la creșterea colesterolului "bun" (HDL). Mai conține grăsimi polinesaturate inclusiv acizi grași Omega 3.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.