⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Generalitati despre HSV (Virusul Herpes Simplex)

Generalitati despre HSV (Virusul Herpes Simplex)
     

HSV este un tip de virus care face parte din marea familie a virusilor herpetici, responsabili de aparitia varicelei si a altor infectii mononucelozice. Varianta HSV-1 a acestui virus comun este cel care provoaca inflamatii, gangrene si pustule la nivelul gurii. Insa varianta de herpes care a devenit din ce in e mai intalnita in zilele noastre este HSV-2.

Virusul care cauzeaza herpesul traieste in nervii sirei spinarii si se manifesta in exterior din cand in cand, cauzand rani si pustule (besici). Studiile recente au demonstrat ca majoritatea populatiei puratatoare de virusul herpetic declara ca nu au stiut ca au virusul din cauza ca simptomele nu se manifesta. Si desi  multi nu sunt constienti de prezenta virusului in organismul lor, acestia pot raspandi virusul mai departe. Odata contactat, virusul va ramane pentru totdeauna in corp, chiar daca nu se manifesta.

Factori de risc

Este mai probabil sa contactezi boala daca ai mai multi parteneri de sex. Femeile sunt mai afectate decat barbatii, una din patru femei contateaza virusul, in timp ce la barbati raportul este de 1 din 5.

Simptome

Multi oameni nu prezinta nici un fel de simptom, iar daca semnele virusului apar, acestea apar in zona vulvei, in jurul vaginului, in anus sau la nivelul cervixului. In acest caz, multe femei reclama mancarime in aceste zone inainte ca inflamatiile sa apara. Acestea sunt cunoscute ca fiind simptome primare.

Prima eruptie a virusului este de obicei cea mai severa, durand pana la trei spatamani sau chiar mai mult. Febra, dureri de cap, inflamatii ale muschilor, in afara de inflamatiile obisnuite din zona genitala care nu sunt dureroase. Unii oameni se confrunta cu o singura iflamatie in timpul unei eruptii in timp ce altii prezinta mai multe. Pentru unii recurenta are loc mai tarziu comparativ cu altii la care este posibil sa nu mai erupa.

Cauze

HSV se raspandeste prin contact fizic, prin contact sexual normal, oral sau anal. Variantele HSV-1 si HSV-2 sunt aproape identice. Aproximativ 30% din cazurile de herpes genital se transmit prin sex oral. Odata ce virusul intra in organism se localizeaza rapid la baza sirei spinarii de unde poate sa erupa onstant in timpul vietii unei persoae constante sau poata sa nu se manifeste niciodata de-a lungul vietii. Totusi, se rede ca perioadele in care virusul erupe sunt perioadele de imbolnavire, stres, oboseala, arsuri solare, menstruatie, dezechilibre hormonale, sarcina, operatii chirurgicale, dieta necorespunzatoare.

Perioada de incubatie

Simptomele apar de obicei de la o saptamana la trei saptamani dupa contaminarea cu virusul. O posibila problema de sanatate care poate aparea este aceea a infectiei ochilor, insa problema se poate trata cu ajutorul unei igiene riguroase. Desi nu s-a facut pana acum o asociere intre virusul herpetic si HPV, femeile care au herpes, trebuie sa efectueze constant teste Papanicolau, din cauza riscului pentru alte infectii, cum este si HPV-ul.

Diagnosticul se pune in urma unor teste specifice de sange. In ceea ce priveste tratamentul, desi nu se poate face nimic pentru a scapa definitiv de virus, exista trei medicamente care altereaza capacitatea virusului de a cauza afectiuni la nivelul pielii. Zovirax este medicamentul cel mai frecvent prescris in cazul primei eruptii are virusului. Alte medicamente utilizate in reducerea actiunii virusului sunt Farmvir, luat de doua ori pe zi, timp de 5 zile si Valtrex, administrat de doua ori pe zi timp de 7-10 zile.


O atentie speciala expunerii virusului trebuie acordata de catre femeile insarcinate, care pot transmite virusul fatului care este expus unui risc ridicat orbirii, la probleme ale creierului si chiar moarte. Desi riscul ca fatul sa fie infectat cu virusul este destul de mic, aproape o treime pana la 50% dintre femeile insarcinate, aflate in ultima luna de sarcina, transmit virusul copilului.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.