✨ TENTATIA ZILEI
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Ceaiuri medicinale compuse.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Farfuria MyPlate

Farfuria MyPlate
     

Departamentul Agricuturii al SUA- USDA,  a dezvoltat un ghid util pentru adulți și copii pentru a atinge o sănătate optimă. „MyPlate” înlocuiește familiara piramidă alimentară și prezintă cele cinci grupe de alimente (fructe, legume, proteine, cereale și lactate) într-o setare proporțională, facilitând înțelegerea tipurilor de alimente și a cantității de inclus la fiecare masă pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată.

Dezvoltarea MyPlate

De peste 100 de ani, USDA le-a oferti americanilor diferite tipuri de ghiduri alimentare și piramide pentru a încuraja alegerile alimentare sănătoase. Piramida alimentară a fost modul popular și acceptat din 1992. Ideea din spatele piramidei alimentare a fost următoarea: alimentele de la baza piramidei trebuie consumate cel mai mult, în timp ce cele ar trebui consumate mai puțin ar fi în vârf. Cu toate acestea, aceste linii directoare au fost neclare și greu de urmat. Piramida alimentară s-a bazat pe porții, fără o reprezentare clară a mărimii porției sau a numărului total de calorii care trebuie consumate într-o zi.

Cum funcționează MyPlate?

Farfuria este împărțită în patru secțiuni inegale pentru a reprezenta diferite grupe de alimente.  Principalele grupe de alimente sunt următoarele:

  • legume
  • proteine
  • cereale
  • fructe
  • lactate

Legumele alcătuiesc cea mai mare porție de pe farfurie, care este de 40%, urmate de cereale, care este de 30%. Fructele reprezintă 10% din farfurie, iar proteinele reprezintă 20%. Fructele și legumele umplu jumătate din farfurie, în timp ce proteinele și cerealele umplu cealaltă jumătate. Cantități mici de lactate într-un pahar (lapte) sau cească (iaurt) sunt încorporate în dietă. 

Beneficiile MyPlate includ

MyPlate este un model simplu și ușor de reprezentat cum ar trebui să arate o masă ideală, fără prea multe restricții alimentare. Unul dintre faptele pozitive despre MyPlate este că nu necesită includerea cărnii. În schimb „proteinele” din farfurie, includ pește, crustacee, ouă sau fasole, mazăre, nuci și semințe, în plus față de carne, ceea ce face mai ușor pentru vegani sau vegetarieni și petru cei cu alte restricții alimentare. 

MyPlate recunoaște beneficiile unei diete pe bază de plante; prin urmare, este eliminată secțiunea „uleiuri” sau „grăsimi” incluse în priamida alimentară anterioară, de asemenea, include lactate, deoarece se crede că joacă un rol important în menținerea sănătății.

Cum pui în practică sfaturile MyPlate

MyPlate se bazează pe ghidurile dietetice 2015-2020 pentru americani, care oferă instrucțiuni detaliate pentru planificarea meselor și gustărilor sănătoase. Unele puncte importante dintre acestea includ:

  • Jumătate din farfurie trebuie umplută cu fructe și legume, fără adaos de zaharuri. Legumele pot fi gătite sau crude. Se recomandă să evitați pe cât posibil legumele prăjite.
  • Opțiunile de lactate pot fi 1% sau lapte degresat, brânză 
  • Jumătate din cerealele din farfurie ar trebui să fie cereale integrale. Orezul brun și pastele din grâu integral sun exemple de cereale integrale
  • Proteinele pot fi de diferite tipuri, cum ar fi fructe de mare, ouă, fasole, nuci sau carne slabă.
  • Ar trebui evitat un nivel ridicat de sodiu, grăsimi saturate și zaharuri adăugate.
  • Se recomandă activitate fizică zilnică.

Dar cel mai importat lucru este ca în farfurie să existe varietate, cantități conform porțiilor și alimente sănătoase.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.