Eficienta vitaminei D a fost demonstrata de ani de zile la rand de catre medicii din intreaga lume, zeci de studii aratand rolul acestei vitamine in scaderea riscului pentru osteoporoza si fracturi de oase, datorita efectului ei in absorbtia intestinala a calciului.
Studiile recente evidentiaza, ca o lipsa de vitamina D duce la cresterea aparitiei de cancer de colon si de san. Doua studii publicate in Arhivele Medicinei Interne din America, sustin cu tarie ca deficienta vitaminei D din alimentatie este strans legata de cresterea riscului pentru atac de cord si moarte prematura rezultata din boli cardiovaculare si alte cauze.
Cei de la Harvard School Of Public Health au realizat un studiu pe 18000 de barbati care nu au prezentat niciun risc pentru boli coronariene la inceputul studiului. Dupa o perioada de 10 ani, populatia studiata a fost cercetata din nou, descoperindu-se de aceasta data ca cei care prezinta o deficienta de vitamina D in corp, au un risc de 2 ori mai mare de a avea atac de cord, comparativ cu cei a caror nivel de vitamina D se situeaza in limite normale.
Un alt studiu a fost intreprins in Austria de aceasta data pe 3000 de femei si barbati cu varsta in jur de 62 de ani, pe o durata de 8 ani. Rezultatele: cei cu un nivel scazut de vitamina D prezinta un risc de doua ori mai mare de a muri de boli cardiovasculare, comparativ cu cei care aveau necesarul de vitamina D in corp.
Multi dintre noi avem nevoie de a lua suplimente de vitamina D, pentru ca este aproape imposibil sa o putem lua din alimentatie si pentru ca poate nu ne expunem suficient de mult timp la caldura, despre care stim ca este o buna sursa pentru formarea vitaminei D in corp.
Vitamina D se elibereaza fara prescriptie de la medic si este bine sa luam 1200 mg pe zi. Dar din moment ce consumul in doze mari de suplimnte de vitamina D duce la toxicitate, oamenii cu deficienta de vitamina D ar trebui sa-si consulte medicul inainte de a lua dozele de care au nevoie.
Putine feluri de mancare sunt cele care contin niveluri semnificative de vitamina D. Acestea includ pestii grasi precum somonul, sardinele sau tonul, ouale si ficatul de vaca. Daca ar fi sa comparam alimentele cu suplimentele de vitamina D, un ou spre exemplu are cam de 8 ori mai putina vitamina D decat o singura pilula.
Arsurile solare te pot rănii în mai multe moduri. Pericolul depășește cu mult orice durere, roșeață și dinsconfort de scurtă durată, d
Dușurile reci sunt orice tip de duș cu o temperatură a apei sub 210C și poate avea anumite beneficii pentru sănătate. Terapia cu apă (hidrotera
Se spune că bacteriile din corpul nostru depășesc numărul celuleor din corp într-un raport de 10 la 1. Cu toate aceste, un studiu recent afi
Stresul este descris ca ucigașul tăcut, sau ucigașul numărul unu al epocii moderne. El se referă la reacțiile pe care le are organismul
Ce este stevia? Stevia, cunoscută și sub numele de Stevia rebaudiana Bertoni, este un arbust care face parte din aceeași familie cu floarea-soarel
Complexul de vitamine B este compus din 8 vitamine: B1 (tiamina) B2 (riboflavina) B3 (niacină) B5 (acidul pantotenic) B6 (piridoxină) B7 (bi