Gustos, zemos, ieftin, usor de procurat, pepenele este nu doar un aliment, ci un extraordinat medicament. In China sau Japonia exista obiceiul ca, atunci cand esti invitat la cina, sa duci unei gazde pretentioase in chip de cadou, in locul obisnuitei sticle cu vin, un pepene verde. Acest obicei confirma importanta pe care acesta o are in alimentatie, dar si in mentinerea sanatatii.
Nu fruct, ci leguma, inrudita cu castravetele si dovlecul, pepenele verde este recomandat tuturor, cu exceptia persoanelor care sufera de insuficienta renala. Miezul sau este un veritabil cocktail de apa (aproape 95%) si zaharuri naturale. Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii au efecte de dezintoxicare puternica. Dar pepenele verde este si principalul furnizor de licopen, o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar.
Pe langa faptul ca este o excelenta sursa de hidratare, mai ales in anotimpul cald, dar si o miraculoasa dieta de slabire, consumul pepenelui verde este recomandat si in boli precum litiaza renala, nefrita, pielonefrita, calculii biliari, afectiunile cardiovasculare, reumatism, acnee sau unele afectiuni ale pielii. In cazul persoanelor cu o digestie dificila, nu este indicata asocierea la aceeasi masa a pepenelui verde cu alimente mai grele, cum ar fi prajelile, conservele, mezelurile, sau bogate in proteine, precum carnea si ouale, deoarece exista riscul producerii indigestiei.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu