⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Efectele miraculoase a pepenelui verde

Efectele miraculoase a pepenelui verde
     

Gustos, zemos, ieftin, ușor de procurat, pepenele este nu doar un aliment, ci un extraordinat medicament. În China sau Japonia există obiceiul ca, atunci când ești invitat la cină, să duci unei gazde pretențioase în chip de cadou, în locul obișnuitei sticle cu vin, un pepene verde. Acest obicei confirmă importanța pe care acesta o are în alimentație, dar și în menținerea sănătății.
Nu fruct, ci leguma, inrudită cu castravetele și dovlecul, pepenele verde este recomandat tuturor, cu excepția persoanelor care suferă de insuficiență renală. Miezul sau este un veritabil cocktail de apă (aproape 95%) și zaharuri naturale. Enzimele și acizii organici conținuți mai ales în apropierea cojii au efecte de dezintoxicare puternică. Dar pepenele verde este și principalul furnizor de licopen, o substanță cu efect antioxidant și reglator imunitar.

Toate proprietățile enumerate mai sus recomandă pepenele verde în tratarea a tot felul de afecțiuni. O cură de minimum zece zile are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală și imunitară. Ea este recomandat persoanelor cu un grad mare de uzură a organismului, celor vârstnice sau celor care au avut sau au o alimentație încărcată cu toxine. Cura presupune consumul a cel puțin două kilograme de pepene verde pe zi. Pentru că nu necesită nici un fel de preparare suplimentară, cura este foarte ușor de ținut. Unii terapeuți și medici recomandă și sucul de pepene verde, însă acesta se oxidează foarte repede și își pierde în mai puțin de 15 minute potențialul curativ. Ca atare, e recomandat consumul normal al pepenelui. Acesta trebuie să fie bine copt, dulce. De asemenea, e recomandat să nu se evite consumarea părții de miez aflate în apropierea cojii. Pentru că aproximativ o treime din greutatea unui pepene e reprezentată de coajă, un pepene verde pentru o zi de cură ar trebui să aibă în jur de trei kilograme. În zilele caniculare, cantitatea de pepene verde consumată se poate chiar dubla.

Pe lângă faptul că este o excelentă sursă de hidratare, mai ales în anotimpul cald, dar și o miraculoasă dietă de slăbire, consumul pepenelui verde este recomandat și în boli precum litiază renală, nefrită, pielonefrită, calculii biliari, afecțiunile cardiovasculare, reumatism, acnee sau unele afecțiuni ale pielii. În cazul persoanelor cu o digestie dificilă, nu este indicată asocierea la aceeași masă a pepenelui verde cu alimente mai grele, cum ar fi prăjelile, conservele, mezelurile, sau bogate în proteine, precum carnea și ouale, deoarece există riscul producerii indigestiei.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Capcanele dietelor

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.