☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Diferenta dintre vitamine liposolubile si hidrosolubile

Diferenta dintre vitamine liposolubile si hidrosolubile
     

Vitaminele liposolubile sunt acele vitamine care sunt solubile în grăsimi. Ele sunt absorbite de globulele de grăsimi care călătoresc prin intestinul subțire și prin sânge. Spre deosebire de vitaminele solubile în apă, vitaminele liposolubile sunt stocate în organism atunci când nu sunt utilizate. De obicei, acestea sunt stocate în ficat și în țesuturile adipoase. Deși doar cantități mici din aceste vitamine sunt necesare pentru menținerea sănătății bune. Vitaminele solubile în grăsimi sunt vitamina A, vitamina D, vitamina E și vitamina K. 

 

Îmbunătățește vederea, imunitate, creșterea oaselor și producerea de noi celule. 

Nenumăratele talente ale vitaminei include susținerea sănătății inimii, nivelul zahărului din sânge, îmbătrânirea sănătoasă și imunitatea. Joacă un rol cheie în a ajuta organismul să absoarbă calciul. 

Este un antioxidant care susține sistemul imunitar, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, protejează împotriva deteriorării celulelor și promovează vindecarea țesuturilor.

  • Vitamina K

Este cunoscută pentru capacitatea sa de coagulare a sângelui și este absolut esențială pentru construirea oaselor puternice și a sănătății cardiovasculare.

 

Vitaminele hidrosolubilee în apă se dizolvă în apă, ceea ce înseamnă că aceste vitamine și nutrienți se dizolvă rapid în organismul. Spre deosebire de vitaminele solubile în grăsimi, vitaminele solubile în apă în țesuturi, dar organismul nu le poate stoca. Vitaminele solubile în apă includ vitamina C și complexul de vitamine B: tiamina (B1), riboflavină (B2), niacină (b3), acid pantotenic (B5), vitamina B6, bioatină (B7), acid folic (B9), vitamina B12. 

  •  Vitamina A, 10ml, Zanna

    Vitamina A, 10ml, Zanna

    25,00 lei
    Vitamina A este un nutrient important pentru vedere, creștere, divizarea celulelor, reproducere și imunitate. Vitamina A are proprietăți antioxidante și se regăsește în diverse alimente (fructe, legume, lapte etc.).Beneficiile vitaminei A în sănătatesusține vederea și sănătatea ochiilorprevine apariția canceruluisusține sistemul imunitar și ajută la prevenirea infecți ...
  • Vitamina E, 10ml, Zanna

    Vitamina E, 10ml, Zanna

    13,90 lei
    Vitamina E in formă de ulei cosmetic are un efect antioxidant.Este recomandat pentru pielea uscată, maturăși poate să regenereze pielea expusă la razele soarelui.Este foarte util în creme, loțiuni, serumuri, unguente, balsam, machiaj (ruj, corector, balsam de buze, farduri, etc).Vitamina E este un reputat antioxidant și protector celular, activ anti ...
  • Vitamina C+D 4000 Ne 90tb, Vitaking

    Vitamina C+D 4000 Ne 90tb, Vitaking

    77,50 lei
    Vitamina C ajuta la:formarea colagenuluifuncționarea corectă a sistemului nervosprotejarea celulelor de stresul oxidativreducerea oboseliifuncționarea corectă a sistemului imunitar.Vitamina D contribuie la:menținerea funcției normale a sistemului osos și muscularmenținerea stării de sănătate a dințiilorfuncționarea normală a sistemului imunitarla absorbția normală a calciului și f ...
  • Vitamina B12 1000mcg 90tab, Adams

    Vitamina B12 1000mcg 90tab, Adams

    64,00 lei
    Vitamina B12 de 1000MCG contribuie la o stare generală de bine, ajută la o bună funcționare a memoriei și al inimii, sporește sănătatea pielii, a părului și a digestiei. Este o vitamină esențială pentru menținerea sănătoasă al sistemului nervos și cardiovascular.Aceasta conține mineralul esențial, cobalt și afectează într-un mod pozitiv celulele nervoase, ceea ce î ...

 

Este un antioxidant puternic cunoscut pentru întărirea sistemului imunitar prin combaterea răcelilor și a altor boli infecțioase. Ajută la promovarea sănătății cardiovasculare și a ochilor și la îndepătarea ridurilor și a semnelor de îmbătrânire a pielii

  • Tiamina (B1)

Organismul necesită această vitamină pentru transforma alimentele în energie și pentru ca ADN-ul și ARN-ul să lucreze împreună. Joacă un rol în menținerea funcției inimii și a unui sistem nervos sănătos.

  • Riboflavina (B2)

Este esențială pentru formarea globulelor roșii. Promovează funcționarea sănătoasă a mușchilor, nervilor și inimii și afectează anumite funcții enzimatice. 

  • Niacina (B3)

Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare. Promovează un sistem nervos sănătos, precum și pielea, părul și ochi sănătoși.

  • Acidul pantotenic (B5)

Susține metabolismul și ajută la transformarea alimentelor în energie. Ajută la creșterea dezvoltarea generală, susține glandele suprarenale și este esențial în producția de hemoglobină.

  • Piridoxina (B6)

Susține funcția sănătoasă a creierului și reduce riscul de boli cardiovasculare. Ajută la producerea de serotonină și la menținerea sănătății sistemului nervos, a sistemului imunitar și a celulelor roșii.

  • Biotina (B7)

Promovează sănătatea pielii, părului și a unghiilor. Este necesară pentru metabolismul proteinelor și carbohidraților și pentru reglarea nivelului de zahăr de sânge.

  • Acid folic (B9)

Este esențială în dezvoltarea unui sistem nervos central sănătos la embrioni. Susține funcția sistemului nervos, repară ADN-ul deteriorat de toxine și ajută la producerea de celule sanguine.

  • Vitamina B12

Ajută la menținerea celulelor sanguine sănătoase și la producerea ADN-ului. De asemenea, poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de anemii. Este o excepție de la vitaminele solubile în apă, deoarece poate fi stocată în ficat. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.