âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Diferența surselor de OMEGA 3 (marin vs din plante)

Diferența surselor de OMEGA 3 (marin vs din plante)
     

Acizi graÈ™i de tipul omega-3 sunt grăsimi esenÈ›iale pentru sănătatea organismului. 

Nu toate grăsimile sunt egale

În general, grăsimile sunt considerat un inamic în diete. Există multe tipuri de grăsimi È™i multe dintre ele sunt de fapt importante pentru organism. Cele mai cercetate È™i cunoscute sunt acizi graÈ™i omega-3, care se găsesc adesea în suplimente alimentare sub formă capsulată din ulei de peÈ™te sau ulei de krill.

Ce sunt acizi graÈ™i omega-3? Aceste grăsimi sunt responsabile pentru susÈ›inerea multor procese metabolice, de la sistem imunitar la creier, jucând un rol important în dezvoltarea È™i sănătatea noasttră fizică È™i mentală. 

Beneficiile acizilor grași de tipul omega-3

  • reglează nivelul de lipide din sânge
  • reduce riscul de boli de inimă È™i atacuri de cord

De asemena, s-a dovedit că joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, în creÈ™terea barierei naturale împotriva razelor UV È™i poate ajuta sportivii în timpul antrenamentelor cât È™i în refacerea È›esutului muscular.

În special, DHA este important pentru dezvoltarea creierului, aproximativ 60% din creier este format din grăsimi, dintre care 40% este reprezentat de DHA. Mai mult, s-a demonstrat că acizii graÈ™i omega-3 au un impact pozitiv asupra sănătății mintală, îmbunătățind starea de spirit la pacienÈ›ii cu depresie.

Diferența dintre omega-3 din plante și omega-3 din surse marine

ALA este un tip de omega-3 găsit în alimente vegetale precum nuci, seminÈ›e de chia, seminÈ›e de in È™i boabe de soia. EPA È™i DHA sunt un tip de omega 3 regăsit în animalele È™i plantele marine, iar ca o primă diferență dintre aceste 2 tipuri de acizi graÈ™i este sursa de proveniență.

  • Omega3 Supreme (50%EPA/25%DHA) 90 cps, Adams

    Omega3 Supreme (50%EPA/25%DHA) 90 cps, Adams

    99,50 lei
    Organismul uman poate sintetiza majoritatea tipurilor de grăsimi de care are nevoie din alte lipide sau materii prime. Acest lucru nu se aplică în cazul acizilor graÈ™i omega-3, deoarece este considerat o grăsime esenÈ›ială (organismul nu o poate sintetiza), iar aportul trebuie să provină din alimente sau splimente alimentare. Printre alimentele bogate în Omega-3 se numără: peÈ ...
  • Omega3 Supreme (50%EPA/25%DHA) 30 cps, Adams

    Omega3 Supreme (50%EPA/25%DHA) 30 cps, Adams

    47,99 lei
    Organismul uman poate sintetiza majoritatea tipurilor de grăsimi de care are nevoie din alte lipide sau materii prime. Acest lucru nu se aplică în cazul acizilor graÈ™i omega-3, deoarece este considerat o grăsime esenÈ›ială (organismul nu o poate sintetiza), iar aportul trebuie să provină din alimente sau splimente alimentare. Printre alimentele bogate în Omega-3 se numără: peÈ ...
  • Omega3 1000mg 150cps, Adams

    Omega3 1000mg 150cps, Adams

    78,50 lei
    Acizii graÈ™i Omega 3 (EPA si DHA) contribuie la funcÈ›ionarea normală a inimii, efectul benefic se obÈ›ine în condiÈ›iile unui consum zilnic de 250mg de EPA È™i DHA. Contribuind la menÈ›inerea funcÈ›iei normale ale creierului È™i la menÈ›inerea vederii normale.DeficienÈ›a de Omega 3 este una dintre principale cauze decesuale în lume. Acestea însă pot fi prevenite prin adm ...
  • Omega3 1000mg 30cps, Adams
    -25%

    Omega3 1000mg 30cps, Adams

    20,93 lei
    27,90 lei
    Acizii graÈ™i Omega 3 (EPA si DHA) contribuie la funcÈ›ionarea normală a inimii, iar efectul benefic se obÈ›ine în condiÈ›iile unui consum zilnic de 250mg de EPA È™i DHA. Contribuind la menÈ›inerea funcÈ›iei normale ale creierului È™i la menÈ›inerea vederii normale.DeficienÈ›a de Omega 3 este una dintre principale cauze decesuale în lume. Acestea însă pot fi prevenite prin ...

Cea mai abundentă sursă de EPA È™i DHa sunt peÈ™tii graÈ™i, de apă rece, cum ar fi somonul, anÈ™oa È™i macroul, dar nu toÈ›i peÈ™tii conÈ›in cantități abundente de omega-3. Majoritatea suplimentelor de omega-3 din zielel noastre sunt numite ulei de peÈ™te deoarece sunt făcute din È›esutul acelor peÈ™ti graÈ™i. 

DeÈ™i toÈ›i acizii graÈ™i omega-3 sunt importanÈ›i, cecertările arată că beneficiile lor nu sunt egale. Există dovezi care sugerează că impactul EPA È™i DHA asupra sănătății inimii este mai puternic decât cel al ALA. AceÈ™ti au un impact mai mare în reducerea riscului de boli coronariene, deces cardiac È™i infarct.

Omega-3 din surse marine pare să fie mai bun È™a scăderea nivelului de trigliceride din sânge È™i la reglarea tensiunii arteriale. Există dovezi puternice care susÈ›in efectul EPA È™i DHA asupra sănătății cognitive, sănătății prenatale È™i materne, precum È™i asupra beneficiilor pentru sănătatea ochilor în comparaÈ›ie cu ALA care nu prezintă acelaÈ™ impact.

ALA, EPA È™i DHA sunt toÈ™i acizi graÈ™i omega-3 importanÈ›i care nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Cu toate acestea, consumul de EPA È™i DHA direct din surse marine este mai eficient decât ALA. 

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.