⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Despre bauturile energizante

Despre bauturile energizante
     

Putini oameni nu consuma zilnic cofeina. Sa fie cafea, ceai sau bauturi energizante, unele au efecte daunatoare asupra sanatatii.

Prima bautura energizanta era facuta in 1901 de catre Iron Brew. La noi a ajuns numai dupa anii 1990. Principalul beneficiu al bauturilor energizante este ca ofera un plus de energie organismului. Acest efect nu este de lunga durata si cand dispare organismul se va simtii mult mai obosit decat dinainte. Un alt aspect important legat de bauturile energizante este ca ele contin foarte mult zahar, astfel  au multe calorii din cauza zaharului si cresc riscul de obezitate. Un ingredient favorit al bauturilor energizante reprezinta vitaminele B, dar cantitatea mare de vitamina B nu este importanta si chiar se elimina usor din organism. Un alt ingredient popular al bauturilor energizante este taurina, un aminoacid produs si de organism, in special in muschi, creier, inima; insa, taurina din bauturile energizante este o substanta sintetica. Consumul exagerat de bauturi energizante poate atrage dupa sine cresterea cantitatii de urina eliminate (pentru ca cafeina are rol diuretic), dureri de cap, tremurat,insomnie si ulterior duce la deshidratare.

Studiile efectuate de oameni de stiinta din domeniul toxicologiei, medicinei interne si psihologiei au aratat ca atat timp cat dozele recomandate nu sunt depasite, consumul bauturilor energizante nu sunt periculoase pentru un organism sanatos. Totusi taurina a fost interzisa in Finlanda si Canada. De asemenea, Franta a interzis comercializarea bauturilor energizante pe motivul ca nu exista studii satisfacatoare care sa arate impactul asupra sanatatii pe termen lung. Consumat indelungat si fara masura, in special in combinatie cu alcool, este foarte daunator pentru inima si poate provoca probleme grave de perceptie. Nu sunt deloc recomandate copiilor, gravidelor, femeilor care alapteza, persoanelor cu intoleranta la cafeina, cu hipertensiune arteriala si boli de inima.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.