DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Descoperă suplimentele benefice florei intestinale

Descoperă suplimentele benefice florei intestinale
     

Există bacterii din corpul uman care sunt extrem de benefice acestuia și ajută la realizarea diferitelor funcții importante. În articolul de astăzi vom discuta despre importanța prebioticelor și a probioticelor, dar și despre diferența dintre aceste două.

De obicei, când vorbim despre bacterii, gândul nostru se duce către dușmanii organismului, însă există tipuri bacterii care sunt prietenele organismului nostru. Bacteriile care trăiesc în sistemul intestinal sunt creaturi magice. Ele ajută la digerarea ușoară a alimentelor, comunică cu sistemul imunitar și luptă împotriva infecțiilor.

Probioticele și prebioticele ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și ajută bacteriile precum Lactobacillus și Bifidobacterium să contribuie la o bună funcționare a organimsului.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme ce se găsesc în diverse alimente și suplimente alimentare. Acestea sunt bacterii benefice ce se găsesc în surse externe organismului, iar ingerate ajută la menținerea florei intestinale.

Probioticele se găsesc în surse de hrană fermentată precum: iaurtul, kefirul, kimchi, miso și kamboucha, care este un ceai fermentat. Acestea sunt și parte integrantă a murăturilor, se pot găsi în brânzeturi (gouda, mozzarella, cheddar)

Ce sunt prebioticele?

Sunt substanțe ce se găsesc în carbohidrați, sunt o sursă de hrană pentru bacteriile benefice din tractul intestinal. Acestea nu pot fi digerate, însă bacteriile consumă aceste fibre pentru a supraviețui și a ajuta ca organismul să funcționeze corect.

Sursele bogate în prebiotice sunt cele care conțin multe fibre, cum ar fi: frunzele de păpădie, usturoiul, ceapa, prazul, sparanghelul, bananele și ovăzul.

Atunci când organismul nostru nu este alimentat îndeajuns cu prebiotice și probiotice, avem nevoie de consumul acestora sub formă de suplimente.

Medicii recomandă utilizarea acestora atunci când urmăm tratamente cu antibiotice sau medicamente puternice, deoarece ele atacă flora intestinală ducând la dezechilibre în sistemul digestiv, precum instalarea diareei sau constipației, durerilor gastrice și chiar apariția refluxului gastric.

În funcție de nevoile tale, pe Vitamix webshop găsești suplimente cu prebiotice și probiotice  pentru funcționarea optimă a organismului.

În cazul în care ai nevoie de o combinație activă dintre aceste două, îți recomandăm Procombo Vitaslim pentru a reface rapid echilibrul bacterian din intestine și a reduce disconforturile de la nivelul acestora.

Este foarte important ca dozele și perioada de tratament să fie stabilită împreună cu medicul specialist în cazuri de simptome severe și alte complicații din timpul tratamentelor cu antibiotice.

Echilibrul bacterian este foarte important pentru sănătatea ta, pentru a-l menține consumă alimente bogate în prebiotice și probiotice, apelează la suplimentarea acestora atunci când este necesar.

O floră intestinală fericită îți oferă o stare de sănătate excelentă și energie. Ai grijă de ea și bacteriile benefice vor lucra înspre buna funcționare a tractului intestinal.

Vitamix.ro te așteaptă cu suplimente de probiotice și prebiotice naturale de la producători de încredere, nu ezita să le achiziționezi de aici!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

5 beneficii majore pe care le are planta de Aloe

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.