Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce ne imbolnavim mai repede toamna si cum putem preveni acest lucru?

De ce ne imbolnavim mai repede toamna si cum putem preveni acest lucru?
     

Schimbarea de temperatura, de multe ori brusca, stresul crescut, dar si reintrarea copiilor in colectivitate odata cu inceperea noului an scolar, sunt factori care afecteaza starea generala de sanatate.

Sistemul imunitar este scutul care ne ajuta sa combatem bolile. Atunci cand acest scut este slabit, microbii actioneaza mult mai usor si ne imbolnavim mai repede. Toamna, cand temperatura incepe sa scada, sistemul imunitar lupta, dar schimbarile de vreme il slabesc. Astfel, fara un tratament corespunzator si o atentie sporita la modul in care ne hranim, bolile apar mai des si scapam mult mai greu de ele. Din cauza variatiei temperaturilor in timpul unei zile, suntem indecisi cu ce sa ne imbracam. Temperaturile scazute nu sunt nici pe departe la fel de periculoase pentru organismul nostru, precum sunt bacteriile care se formeaza cand temperatura scade brusc. Constienti de rolul important pe care sistemul imunitar il are pentru starea generala de sanatate si de faptul ca acesta asigura capacitatea organismului de a se proteja si de a lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si toxinelor, multi dintre noi apelam la ajutoare pentru a creste imunitatea.

 O cura de imunitate se traduce mai mult intr-o cura de preventie, de sustinere a organismului, pentru ca acesta sa reziste si sa fie pregatit pentru schimbarile dintre anotimpuri.

O tendinta evidenta este pe zona produselor care pot fi administrate si copiilor, cum ar fi mierea, siropurile bogate în vitamina C, ghimbirul, usturoiul si complexurile de vitamine. La fel de important este sa reducem consumul de alimente care afecteaza starea de sanatate – de exemplu, cele procesate sau cu un continut ridicat de zahar, cât si factorii de stres.

Pentru a preveni și mai bine bacteriile, te sfatuim sa te speli pe maini cat de des poti, mai ales daca ai mers cu un mijloc de transport în comun si te-ai tinut de bara!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.