Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce avem nevoie de vitaminele B?

De ce avem nevoie de vitaminele B?
     
Vitaminele B se gasesc in alimente integrale neprocesate. Carbohidratii prelucrati, cum ar fi zahărul și făină albă tind să aibă un nivel mai scăzut de vitamine B, decât omologii lor neprelucrati. 
 
Vitaminele B sunt concentrate în special în carne, cum ar fi cea de curcan, ton si ficat. Cele mai bune surse de vitamine B sunt, cereale integrale, cartofi, banane, linte, ardei iute, fasole, drojdie nutritivă, drojdie de bere și melasă.
 
Vitamina B6, de asemenea, numita piridoxină, este una din cele 8 vitamine B. Toate vitaminele B ajuta organismul prin transformarea alimentelor - glucide in glucoza, care este utilizata pentru a produce energie. Aceste vitamine B, adesea menționate ca vitamine din complexul B, de asemenea, ajuta corpul sa metabolizeze grăsimi și proteine​​. Complexul de vitamine B sunt necesare pentru o piele sanatoasa, par, ochi și ficat. Ele ajuta , de asemenea, funcția sistemului nervos în mod corespunzător.
 
Toate vitaminele B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu le stoca.
 
Vitamina B6 ajuta organismul facand mai multi neurotransmitatori, substante chimice care transporta semnale de la o celulă nervoasă la alta. Este necesara pentru dezvoltarea normala a functiilor creierului si deasemenea ajuta organismul in producerea de serotonina si noradrenalina, care influențează starea de spirit, si melatonina, care ajuta la reglarea ceasului biologic.
 
Împreună cu vitaminele B12 si B9 (acid folic), B6 ajuta la niveluri de control de homocisteina in sange. Homocisteina este un aminoacid care poate fi asociat cu bolile cardiace. Organismul are nevoie de B6, în scopul de a absorbi vitamina B12 și de a face celulele roșii din sânge și celule ale sistemului imunitar.
 
Vegetarienii stricti, persoanele care consumla alcool, fumatorii, femeile însărcinate și care alăptează, și deasemenea persoanele în vârstă necesită, de obicei, suplimente de vitamina B12. Uneori corpul nostru, în special sistemul nostru digestiv, nu este capabil să absoarbă această vitamină bine. Acest lucru se poate întâmpla atunci când o persoană are anemie pernicioasa, boala celiaca, boala Crohn, creșterea bacteriilor în intestinul subțire, sau un parazit. Persoanele care suferă de aceste afecțiuni pot avea nevoie de suplimente de vitamina B12, de asemenea .
 
Un deficit de vitamina B12 poate duce la o serie de boli cum ar fi anemie, oboseală, slăbiciune, constipație, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, depresie, memorie slabă, dureri la nivelul gurii, astm, probleme de vedere, și un număr mic de spermatozoizi. Cu toate acestea, deficitul de vitamina B12 este rar intalnit deoarece ficatul stocheaza rezerve suficiente.
 
 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.