⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce avem nevoie de vitaminele B?

De ce avem nevoie de vitaminele B?
     
Vitaminele B se găsesc în alimente integrale neprocesate. Carbohidrații prelucrați, cum ar fi zahărul și făină albă tind să aibă un nivel mai scăzut de vitamine B, decât omologii lor neprelucrați. 
 
Vitaminele B sunt concentrate în special în carne, cum ar fi cea de curcan, ton și ficat. Cele mai bune surse de vitamine B sunt, cereale integrale, cartofi, banane, linte, ardei iute, fasole, drojdie nutritivă, drojdie de bere și melasă.
 
Vitamina B6, de asemenea, numita piridoxină, este una din cele 8 vitamine B. Toate vitaminele B ajută organismul prin transformarea alimentelor - glucide în glucoza, care este utilizată pentru a produce energie. Aceste vitamine B, adesea menționate ca vitamine din complexul B, ajută corpul să metabolizeze grăsimile și proteinele. Complexul de vitamine B este necesare pentru o piele sănătoasă, păr, ochi și ficat. Ele ajută, la funcționarea sistemului nervos în mod corespunzător.
 
Toate vitaminele B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu le stochează.
 
Vitamina B6 ajută organismul la producerea de noi neurotransmițători (substanțe chimice care transportă semnale de la o celulă nervoasă la alta). Este necesară pentru dezvoltarea normală a funcțiilor creierului și de asemenea ajută organismul în producerea de serotonină și noradrenalină, care influențează starea de spirit, și melatonină, care ajută la reglarea ceasului biologic.
 
Împreună cu vitaminele B12 și B9 (acid folic), B6 ajută la meținerea homocisteinei în parametrii normali în sânge. Homocisteina este un aminoacid care poate fi asociat cu bolile cardiace. Organismul are nevoie de B6, în scopul de a absorbi vitamina B12 și de a face celulele roșii din sânge și celule ale sistemului imunitar.
 
Vegetarienii, persoanele care consumă alcool, fumătorii, femeile însărcinate și care alăptează, și de asemenea persoanele în vârstă necesită, de obicei, suplimente de vitamina B12. Uneori corpul nostru, în special sistemul nostru digestiv, nu este capabil să absoarbă această vitamină bine. Acest lucru se poate întâmpla atunci când o persoană are anemie pernicioasa, boală celiacă, boala Crohn, creșterea bacteriilor în intestinul subțire, sau un parazit. Persoanele care suferă de aceste afecțiuni pot avea nevoie de suplimente de vitamina B12.
 
Un deficit de vitamina B12 poate duce la o serie de boli cum ar fi anemie, oboseală, slăbiciune, constipație, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, depresie, memorie slabă, dureri la nivelul gurii, astm, probleme de vedere, și un număr mic de spermatozoizi. Cu toate acestea, deficitul de vitamina B12 este rar întâlnit deoarece ficatul stochează rezerve suficiente.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.