⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Produse sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum sa evitam chimicalele din produsele de curatat?

Cum sa evitam chimicalele din produsele de curatat?
     

Curățenia este esențială în protejarea sănătății noastre și a căminului în care trăim. Cu toate acestea produsele de curățat care se folosesc de obicei- sprayuri pentru curățarea bucutăriei, geluri pentru pardoseli, detergenți pentru vase, pentru baie și toaletă chiar și cel pentru vase- deseori includ chimicale dăunătoare. Tocmai de aceea este important să citim întotdeauna etichetele și să știm ce semne trebuie să căutăm când cumpărăm un produs anume care ne dorim să fie organic. 

Cum ne pot afecta sănătatea produsele de curățat obișnuite?

Multe produse de curățat dedicate casei pot irita ochii sau gâtul, pot provoca dureri de cap și alte probleme de sănătate, inclusiv cancer. Unele produse pot elibera chimicale periculoase, inclusiv compuși organici volatili (COV). Alte ingrediente dăunătuare includ amoniacul și clorul. Chiar și parfumurile așa zis naturale precum cel de lămâie pot provoca reacții periculoase mediului înconjurător.

COV-urile și alte chimicale eliberate în timpul folosirii suplimentelor de curățat pot contribui la probleme respiratorii, reacții alergice, iritații și dureri de cap. S-au cercetat inclusiv cum afectează aceste chimiale persoanele care suferă de astm sau alte boli respiratorii. Cu toate acestea, s-a găsit și o legătură între folosirea produselor abundente în chimicale și dezvoltarea astmului și a bolilor respiratorii.

Produsele de curățat care conțin COV-uri și alte substanțe toxice pot fi:

  • spray-uri destinate pentru curățarea bucătăriei, a băii sau a camerelor,
  • detergent lichid
  • geluri de curățare a pardoselii

Atenție la produsele care conțin atât amoniac cât și clor. Acestea sunt extrem de periculoase. Gazele create din combinația aceasta pot duce la probleme respiratorii cronice sau chiar moarte. 

Cum pot preveni efectele negative ale produselor de curățat obișnuite?

Citiți toate etichetele de pe produsele pe care le alegeți. Alegeți acele produse care sunt etichetate ca fiind certificate ca fiind organice, bio.

În ceea ce privește siguranța băii, folosind produsele obișnuite de curățat riscăm să inundăm cadă, obiectele sanitare, cabina de duș, faianța cu elemente toxice care ne vor afecta siguranța, a celor din jur și a mediului, riscând să ne expunem copiii la pericole invizibile cu ochiul liber dar imposibil de ignorat.

Toaleta este zona unde se regăsesc cei mai mulți microbi, motiv pentru care avem nevoie de produse cu eficiența maximă, dar care să fie și economice și să nu ne pună în pericol sănătatea. 

În ceea ce privește bucătăria, aceasta este zona cel mai ușor infectabilă, deoarece aici se găsesc vasele și zonele de gătit. După curățarea acestora cu produse periculoase nu mai putem include nici măcar copiii în viața de zi cu zi, pentru a nu îi predispune pericolelor ce se regăsesc.

Este important să facem trecerea cât mai rapid către produsele organice și bio! Pentru a nu ne mai expune riscurilor chimicalelor, pentru a nu pune n pericol sănătatea copiiilor noștri, a animalelor de companie ținuți în casă și pentru a nu mai dăuna mediului înconjurător.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.