Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum sa evitam chimicalele din produsele de curatat?

Cum sa evitam chimicalele din produsele de curatat?
     

Curatenia este esentiala in protejarea sanatatii noastre si a caminului in care traim. Cu toate acestea produsele de curatat care se folosesc deobicei- sprayuri pentru curatarea bucutariei, geluri pentru pardoseli, detergenti pentru vase, pentru baie si toaleta chiar si cel pentru vase- deseori includ chimicale daunatoare. Tocmai de aceea este important sa citim intotdeauna etichetele si sa stim ce semne trebuie sa cautam cand cumparam un produs anume care ne dorim sa fie organic. 

Cum ne pot afecta sanatatea produsele de curatat obisnuite?

Multe produse de curatat dedicate casei pot irita ocii sau gatul, pot provoca dureri de cap si alte probleme de sanatate, inclusiv cancer. Unele produse pot elibera chimicale periculoase, inclusiv compusi organici volatili (COV). Alte ingrediente daunatuare includ amoniacul si clorul. Chiar si parfumurile asa zis naturale precum cel de lamaie pot provoca reactii periculoase mediului inconjurator.

COV-urile si alte chimicale eliberate in timpul folosirii suplimentelor de curatat pot contribui la probleme respiratorii, reactii alergice, iritatii si dureri de cap. S-au cercetat inclusiv cum afecteaza aceste chimiale persoanele care sufera de astm sau alte boli respiratorii. Cu toate acestea, s-a gasit si o legatura intre folosirea produselor abundente in chimicale si dezvoltarea astmului si a bolilor respiratorii.

Produsele de curatat care contin COV-uri si alte substante toxice pot fi:

  • sprayuri destinate pentru curatarea bucatariei, a baii sau a camerelor,
  • detergent lichid
  • geluri de curatare a pardoselii

Atentie la produsele care contin atat amoniac cat si clor. Acestea sunt extrem de periculoase. Gazurile create din combinatia aceasta pot duce la probleme respiratorii cronice sau chiar moarte. 

Cum pot preveni efectele negative ale produselor de curatat obisnuite?

Cititi toate etichetele de pe produsele pe care le alegeti. Alegeti acele produse care sunt etichetate ca fiind certificate ca fiin organice, bio.

In ceea ce priveste siguranta baii, folosind produsele obisnuite de curatat riscam sa inundam cada, obiectele sanitare, cabina de dus, faianta cu elemente toxice care ne vor afecta siguranta, a celor din jur si a mediului, riscand sa ne expunem copiii la pericole invizibile cu ochiul liber dar imposibil de ignorat.

Toaleta este zona unde se regasesc cei mai multi microbi, motiv pentru care avem nevoie de produse cu eficienta maxima, dar care sa fie si economice si sa nu ne puna in pericol sanatatea. 

In ceea ce priveste bucataria, aceasta este zona cel mai usor infectabila, deoarece aici se gasesc vasele si zonele de gatit. Dupa curatarea acestora cu produse periculoase nu mai putem include nici macar copiii in viata de zi cu zi, pentru a nu ii predispune pericolelor ce se regasesc.

Este important sa facem trecerea cat mai rapid catre produsele organice si bio! Pentru a nu ne mai expune riscurilor chimicalelor, pentru a nu pune in pericol sanatatea copiiilor nostri, a animalelor de companie tinuti in casa si pentru a nu mai dauna mediului inconjurator

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.