Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum ne ajuta acupunctura?

Cum ne ajuta acupunctura?
     

Acupunctura, asa cum ii spune si numele, este o terapie alternativa ce implica introducerea de ace extrem de subtiri in piele, la diferite adancimi si in punctele strategice ale corpului.

Terapia isi are originile in China si dateaza de mii de ani, in ultimele decenii bucurandu-se de o mare popularitate in toata lumea.
Desi oamenii de stiinta nu au putut intelege pe deplin cum functioneaza acupunctura, anumite studii au demonstrat ca aceasta terapie are o serie de beneficii medicale incepand cu atenuarea durerilor, pana la tratarea gretei rezultata in urma chemoterapiei.

Ce se intampla in timpul unei sesiuni de acupunctura?

Terapia cu acupunctura implica de obicei o serie de tratamente efectuate sau saptamanal sau la 2 saptamani, ajungand in total la 12 sedinte.
Desi fiecare practicant al acestei terapii are propriul sau stil, o sedinta de acupunctura include o evaluare a conditiei de sanatate, insertia de ace si nu in ultimul rand, sfaturi de auto-ingrijire. O vizita dureaza in jur de 30 de minute.
Contrar opiniei ca asemenea proceduri ar fi extrem de dureroase, insertia acelor nu este dureroasa decat foarte putin. Atunci cand acul ajunge la adancimea potrivita, veti sesiza o oarecare senzatie de durere. Dupa introducere, uneori, acele sunt miscate usor sau stimulate cu ajutorul caldurii sau a electricitatii. Din momentul ce acele sunt introduse in piele, acestea trebuie lasate acolo de la 5 pana la 20 de minute.

La ce foloseste acupunctura?

Acupunctura poate fi utilizata ca unica cale de tratament, sau poate fi folosita si in combinatie cu unele tratamente medicale convetionale din Vest. Pentru a controla durerea si greata dupa interventiile chirurgicale, medicii prescriu medicamente in combinatie cu acupunctra.

Studiile au demonstrat eficienta terapiei prin intermediul acelor pentru o serie de boli si conditii, printre care: durerile de spate, durerile de cap si migrenele, fibromialgia si osteoartrita.

In plus, studii recente au demonstrat faptul ca acupunctura reduce durerile dentare post-operatorii si atenueaza starile de greata si voma rezultate in urma chemoterapiei. Si se pare ca este un remediu excelent in ameliorarea crampelor menstruale cronice.

Efecte secundare posibile

Cele mai comune reactii alergice sunt: inflamare, sangerare sau vanataie in urma scoaterii acelor.
In rare cazuri un ac se poate rupe si poate afecta un organ intern.
Daca acele sunt refolosite, creste riscul transmiterii bolilor infectiose de la o persoana la alta, inclusiv Sida. Aceste riscuri sunt insa mici daca alegeti sa va faca acupunctura un practician care are certificat in practicarea unei astfel de terapii.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.