⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum ne ajută acupunctura?

Cum ne ajută acupunctura?
     

Acupunctura, așa cum îi spune și numele, este o terapie alternativă ce implică introducerea de ace extrem de subțiri în piele, la diferite adâncimi și în punctele strategice ale corpului.

Terapia își are originile în China și datează de mii de ani, în ultimele decenii bucurându-se de o mare popularitate în toată lumea.
Deși oamenii de știință nu au putut înțelege pe deplin cum funcționează acupunctura, anumite studii au demonstrat că această terapie are o serie de beneficii medicale începând cu atenuarea durerilor, până la tratarea greței rezultată în urma chemoterapiei.

Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni de acupunctură?

Terapia cu acupunctură implică de obicei o serie de tratamente efectuate săptămânal sau la 2 săptămâni, ajungând în total la 12 sedințe.
Deși fiecare practicant al acestei terapii are propriul său stil, o ședință de acupunctură include o evaluare a condiției de sănătate, inserția de ace și nu în ultimul rând, sfaturi de auto-îngrijire. O vizită durează în jur de 30 de minute.
Contrar opiniei că asemenea proceduri ar fi extrem de dureroase, inserția acelor nu este dureroasă decât foarte puțin. Atunci când acul ajunge la adâncimea potrivită, veți sesiza o oarecare senzație de durere. După introducere, uneori, acele sunt mișcate ușor sau stimulate cu ajutorul căldurii sau a electricității. Din momentul ce acele sunt introduse în piele, acestea trebuie lăsate acolo de la 5 până la 20 de minute.

La ce folosește acupunctura?

Acupunctura poate fi utilizată ca unica cale de tratament, sau poate fi folosită și în combinație cu unele tratamente medicale conveționale din Vest. Pentru a controla durerea și greața după intervențiile chirurgicale, medicii prescriu medicamente în combinație cu acupunctra.

Studiile au demonstrat eficiența terapiei prin intermediul acelor pentru o serie de boli și condiții, printre care: durerile de spate, durerile de cap și migrenele, fibromialgia și osteoartrita.

În plus, studii recente au demonstrat faptul că acupunctura reduce durerile dentare post-operatorii și atenuează stările de greață și vomă rezultate în urma chemoterapiei. Și se pare că este un remediu excelent în ameliorarea crampelor menstruale cronice.

Efecte secundare posibile

Cele mai comune reacții alergice sunt: inflamare, sângerare sau vânătaie în urma scoaterii acelor.
În rare cazuri un ac se poate rupe și poate afecta un organ intern.
Dacă acele sunt refolosite, crește riscul transmiterii bolilor infecțiose de la o persoana la altă, inclusiv Sida. Aceste riscuri sunt însă mici dacă alegeți să vă facă acupunctura un practician care are certificat în practicarea unei astfel de terapii. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.