☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum ar trebui să vă pregătiți pentru o colonoscopie?

Cum ar trebui să vă pregătiți pentru o colonoscopie?
     

O colonoscopie este un tip de studiu imagistic în care un medic utilizează un instrument special numit colonoscop pentru a examina mucoasa colonului.

Un medic poate recomandă o colonoscopie pentru a evalua colonul pentru leziuni canceroase, pentru a identifica zonele de sângerare sau pentru a diagnostica alte tulburări legate de intestin.

Înainte de procedura, un medic va prescrie un preparat de colonoscopie sau o rețetă medicamentoasă. Deși există tipuri diferite de preparate, scopul este întotdeauna golirea colonului de materii fecale, astfel încât medicul să poată vedea clar pereții intestinului.

Procedura de colonoscopie implică inserarea unui scop subțire, cu o lumină la capăt în rect. Medicul va avansa domeniul de aplicare prin colon pentru a o examina. De asemenea, ele pot elimina mostrele de țesut pentru biopsie sau pot elimina o creștere a țesutului cunoscut sub numele de polip.

Cum să vă pregătiți pentru o colonoscopie

Procesul de pregătire pe o săptămână va include câțiva pași diferiți:

Cu o săptămână înainte

Preparatul pentru colonoscopie include numai lichide limpezi cu 24 de ore înainte de procedură. Este posibil ca medicul să recomande modificări specifice ale dietei în săptămână care duce la o colonoscopie.

În timp ce legumele conservate sau gătite sunt acceptabile pentru a mânca, oamenii ar trebui să evite urmatoarele alimente în această săptămână:

- boabe, inclusiv orez brun, fulgi de ovăz și pâine din grâu
- nuci
- semințe, inclusiv mac sau semințe de susan
- fructe și legume crude

Un medic poate recomanda, de asemenea, ca oamenii să înceteze să mai ia anumite medicamente care ar putea crește riscul de sângerare în timpul unei colonoscopii. Exemplele includ diluanți ai sângelui, cum ar fi warfarina și clopidogrelul și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul.

Pacienții vor trebui să oprească această medicamentație cu 3-7 zile înainte de procedură. O persoană nu trebuie să întrerupă niciodată medicamentele fără recomandări specifice ale medicului.

Cu două zile înainte

În acest moment, oamenii ar trebui să bea multă apă sau alte lichide pentru a se asigura că nu devin deshidratate atunci când își încep pregătirea intestinului. E nevoie a se consuma 2 litri de apă pentru reducerea riscului de deshidratare.

Un medic poate recomanda, de asemenea, evitarea alimentelor care sunt roșii sau portocalii în acest moment, deoarece acestea ar putea face ca, colonul unei persoane să pară sângerând.

Cu 24 de ore înainte

Este crucial să consumați numai lichide limpezi în cele 24 de ore care duc la colonoscopie.

Exemple de lichide limpezi acceptabile includ:

- cafea sau ceai, dar fără adăugarea de lapte sau frișcă
- băuturi care conțin electroliti, cum ar fi băuturi sportive
- gelatină
- sucuri de fructe naturale fără pulpă

În general, dacă se poate vadea prin mâncare sau băutură, ar trebui să fie acceptabil în cadrul unei diete limpezite. Cu toate acestea, o persoană ar trebui să consulte medicul cu orice întrebări despre anumite alimente.

Un medic va prescrie o soluție de băut pentru a ajuta la curățarea colonului. Această soluție va determina persoana să aibă frecvente mișcări ale intestinului, până când nu vor mai rămâne materii fecale în colon. 

Exemple de soluții orale includ GoLytely, Colyte, NuLytely și TriLyte.

Soluțiile sunt destinate să facă o persoană să meargă la baie. Mișcarile lor intestinale se vor transforma în diaree.

Preparatul intestinal poate uneori să facă o persoana să simtă greață, balonare sau să fie însetată sau amețită. Dacă se întâmplă acest lucru, pacientul ar trebui să ia o pauză de cel puțin 30 de minute de la băutul preparatului și să bea încet fluide clare. Dacă pot tolera revenirea la băutul preparatului, ar fi indicat.

În timpul pregătirii intestinale, o persoană trebuie să:

- poată merge ușor la toaletă
- bea lichide limpezi după înghițirea preparatului pentru a elimina gustul neplăcut

Mișcările intestinului vor deveni în cele din urma clare sau galbene. Această schimbare semnalează faptul că colonul unei persoane este probabil să fie lipsit de materii fecale.

În cazul problemelor cu constipație, medicul poate recomanda folosirea unui balsam pentru a face scaunele mai ușor de trecut.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.