Consumul de nuci, ca parte a unei diete sănătoase poate fi extrem de benefic pentru o inimă sănătoasă. Nucile, conțin acizi grași nesaturați și alte elemente nutritive, și sunt o gustare sănătoasă și delicioasă, de asemenea. Sunt ieftine, ușor de depozitat și ușor de luat la locul de muncă sau școală.
Persoanele care consuma nuci, ca parte a unei diete pentru menÈ›inerea sănătății inimii pot reduce nivelul de colesterol din sânge, acesta fiind una din cauzele principale ale bolilor de inimă.
Consumul de nuci reduce riscul de apariÈ›ie a cheagurilor de sânge, care pot provoca un atac de cord fatal. Nucile îmbunătățesc, starea de sănătate a mucoasei arterelor.
DeÈ™i variază în funcÈ›ie de nuci, majoritatea nucilor conÈ›in cel puÈ›in unele dintre aceste substanÈ›e care sunt benefice santatii inimii:
- Grăsimi nesaturate. - atât mononesaturate È™i polinesaturate – ajută la păstrarea unui nivel mai scăzut de colesterol rău.
- Omega-3 este o formă sănătoasă de acizi graÈ™i, care ajută la buna funcÈ›ionare a inimii printre altele, prevenirea variaÈ›iei ritmului cardiac, care pot duce la atacuri de cord. Acizi graÈ™i Omega-3 sunt, de asemenea, găsiti în multe feluri de peÈ™te, dar nucile cea mai bună sursă vegetală în care se găsesc aceÈ™ti acizi graÈ™i.
- Fibre. Toate nucile conÈ›in fibre, care ajută la scăderea colesterolului. Fibrele oferă o senzaÈ›ie de saÈ›ietate mai rapid, astfel încât pot reduce pofta de mâncare. Fibrele, de asemenea, joacă un rol important în prevenirea diabetului.
- Vitamina E poate ajuta la oprirea dezvoltării de placi de aterom. Plăcile de dezvoltare în artere pot duce la dureri în piept, boli coronariene sau atac de cord.
- Steroli din plante. Unele fructe cu coajă lemnoasă conÈ›in steroli vegetali, o substanță care poate ajuta la scăderea colesterolului. Steroli din plante sunt adesea adaugaÈ›i la produse cum ar fi margarina È™i suc de portocale pentru beneficii suplimentare pentru sănătate, dar steroli apar în mod natural în nuci.
- L-arginină. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de L-arginina, substanță care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pereÈ›ilor arterelor făcându-le mai flexibile È™i mai puÈ›in predispuse la formarea cheagurilor de sânge, care pot bloca fluxul de sânge.