✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimente antioxidante

Condimente antioxidante
     

Ai auzit despre antioxidanți?

Antioxidanții sunt orice vitamină, mineral sau nutrient care are rolul de a proteja și de a repara celulele organismului nostru, astfel încât să nu fie afectate de efectul nociv al radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt prezenți în corpul nostru în mod firesc și contribuie la distrugerea și eliminarea bacteriilor și virusilor care atacă organismul. Însă, atunci când ajung în concentrații prea mari devin daunători, distrug celulele și țesuturile și pot duce la boli ca cataractă, artrită sau ateroscleroză.

Nutritionista Anca Lungeanu declară că „Antioxidanții împiedică procesul de îmbătrânire al celulelor din organism, menținând funcțiile corpului într-o stare mai bună pe o perioadă îndelungată. Aceste substanțe reglează nivelul colesterolului și ajută la prevenirea bolilor de inimă, iar în egală măsură protejează sistemului nervos central și contribuie la prevenirea afecțiunilor neurologice. În plus, antioxidanții protejează ochii de tulburări oftalmologice".

 Știai că condimentele au un conținut mai mare de antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor?!

Condimentele nu numai că dau un gust excelent mâncărurilor dar sunt antioxidanți excelenți. Ele au multe beneficii medicale chiar și în cantități mici. Iată câteva condimente antioxidante:

TURMERICUL: Oamenii de știință de la M D Anderson spun că "Cercetări vaste pe ultimii 50 de ani au indicat că aceste ingredient activ al turmericului - curcumina- poate preveni și trata cancerul și este cel mai puternic antioxidant natural disponibil, cu nemaipomenite proprietăți anti-inflamatoare pentru artrite și alte dureri articulare". În urma testelor s-a demonstrat că turmericul are un nivel ORAC (Capacitate de absorbție a Radicalilor de Oxygen) de peste 130,000 μ mol TE/100g. 

OREGANO: Conține niste substanțe numite flavonoide și acid fenolic care sunt considerate antioxidanți cu efecte protectoare: planta folosește aceste substanțe pentru a proteja de lumina puternică iar organismul nostru îl folosește pentru a proteja de radicalii liberi. Studiile arată că oregano are un nivel ORAC (Capacitate de absorbție a Radicalilor de Oxygen) de peste 175,000 μ mol TE/100g. 

BUSUIOC: Este foarte bogat în vitamine, minerale și flavonoide. Pentru a profita cel mai mult de efectele benefice al busuiocului este recomandat folosirea frunzelor proaspete, adăugate în mâncare numai la sfârșitul gătitului. Busuiocul are un nivel ORAC (Capacitate de absorbtie a Radicalilor de Oxygen) de peste 61,000 μ mol TE/100g.

ROZMARIN: Este o plantă aromatică cu multe efecte benefice. Are proprietăți antitumorale, protejează peretele vaselor de sânge și previne riscul apariției atacului de cord. Spre deosebire de alte condimente, rozmarinul are capacitatea de a păstra proprietățile sale antioxidante chiar și după gătit (la mai mult de 40 de grade Celsius). Are un nivel ORAC (Capacitate de absorbție a Radicalilor de Oxygen) de peste 165,000 μ mol TE/100g.

CHIMENUL NEGRU: Este bogat în antioxidanți și este considerat un antitumoral foarte benefic. În cultura arabă este cunoscut ca Habbatul barakah, un nume care înseamnă "sămânța binecuvântării". Reglează digestia, întărește sistemul imunitar și scade glicemia. Are un nivel ORAC (Capacitate de absorbție a Radicalilor de Oxygen) de peste 50,000 μ mol TE/100g.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.