Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ciuperca la picioare

Ciuperca la picioare
     

Este incredibil, dar în zilele noastre ciuperca de la picioare este considerată o adevărată boală a poporului, estimâd aproximativ ca 70% din populație se luptă cu acestă problemă. Nu trebuie neglijată, deoarece poate cauza alte probleme mai serioase, cum ar fi o eczeme, sau varice. Cine nu i-a în serios ciuperca de la picioare, poate pune în pericol atât sănătatea familiei cât și a persoanelor înconjurătoare.

Pentru ca ciupercile iubesc locurile întunecate, umede și calde, de aceea se poziționează pe picioare în pantofii care nu se aerisesc bine. Primele simptome ale apariției ciupercii pe picioare apar între degete, apoi pe talpă. Apar pete roșii, care provoacă mâncărimi sau senzații arzătoare, apoi pielea se exfoliază și doare. În caz mai rău, dacă nu începem un tratament împotriva ciupercii, pot apărea suprafețe umede, dureroase, se pot dezvolta fisuri profunde pe suprafața pielii, care pot conduce la diferite infecții.

Cele mai eficiente sfaturi pentru prevenirea ciupercii de picior

Dacă vream să evităm simptomele neplăcute cauzate de ciuperca de la picioare, este bine să luam în considerare următoarele sfaturi în legătură cu igiena piciorelor:

 • Să avem grijă că picioarele să fie întotdeauna curate și uscate. Să ne spălăm pe picioare în fiecare zi, dar dacă se poate să folosim cât mai puțin săpun sau gel de duș. Dacă se poate să folosim săpun delicat, PH5. După baie se ștergem bine picioarele, și între degete. Se poate folosi și un uscător de păr.
 • Cel mai important punct din igiena picioarelor este ca fiecare membru al familiei să aibă un prosop personal pentru picioare, așa se poate evita infectarea celorlalți.
 • Șosetele sintetice trebuie evitate, sunt recomandate cele din bumbac, și să avem întotdeauna în geantă o pereche de soșete rezervă.
 • Să purtăm cât mai des soșete cu fire de argint, s-a adeverit că argintul are efecte de distrugere a ciupercilor.
 • Pe covor să nu umblăm desculți, deoarece cum s-a adeverit, poate fi un purtător al acestor infecții; să purtăm șlapi sau sandale care permit pielii să se aerisească
 • În încăperi comune (dușuri, băi, vestiare) întotdeauna să purtăm papuci de casă și nicodată să nu umblăm desculț.
 • La alegerea pantofilor să avem grijă ca nici interiorul nici exteriorul să nu fie din piele sintetică deoarece acela nu permite pielii să respire, ajutând astfel formarea ciupercilor.
 • Soșetele și prosoapele sunt recomandate a fi spălate la 60 de grade întoarse pe dos, astfel ciupercile sau bacteriile existente pe ele sunt înlăturate de apa fierbinte.


Cine este predispus de a dezvolta ciupercă de picior?

 • -Persoanele fragile, sau cele care au urmat tratamente îndelungate cu antibiotice.
 • -Unele bolii te expun la astfel de infecții, cum ar fi diabetul, sau cei care suferă de circulația sanguina în picioare. Persoanele astea i-au repede de la oricine, orice și scapă foarte greu de ea.
 • -Infecția amenință cel mai tare persoanele care frecventează des locuri publice, cum ar fi dușuri, ștranduri, saune sau complexe balneare.


Tratamentul ciupercii de picioare
 
Dacă am sesizat deja simpromele ciupercii de picior, în primul rând trebuie să încercăm să-l eliminam prin tratamente naturale făcute acasă. Ingredientele care pot ajuta sunt:

 • ulei din arbore de ceai
 • preparate din extracte de usturoi sau gălbenele
 • picături în sâmbure de grefruit
 • uleiuri din rozmarin, magheran, scorțișoară, lavandulă, cuișoare, smirnă sau mentă

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Elixirul tinereții

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.