Luna Nutrifree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Circulație periferică deficitară

Circulație periferică deficitară
     

Cum circulă sângele? 

Transportul sângelui în organism se realizează pe acele " șosele" numite vene și artere, asigurându-se oxigenarea celulelor și eliminarea dioxidului de carbon. Sângele pleacă de la inimă cu viteză și presiune mare, dar, pe măsură ce străbate " șoselele " acestea se îngustează, frecarea cu pereții vaselor de sânge presiunea și viteza lui de circulație scade, permițând schimbul de elemente nutritive și de gaze dintre sânge și țesuturi. Dacă vasele sunt obstruate (cu depuneri ) sau prea dilatate ( subțiate ) sângele stagnează ducând la insuficiența circulatorie.

Cauze frecvente:

- Hipotiroidismul

- Bolile cardiace, presiunea și viteza de circulație ale sângelui sunt scazute încă de la plecare astfel încât în periferie circulația sângelui e aproape inexistentă

- Ateroscleroza, pe pereții vaselor se depune colesterol, făcându-i rigizi și îngustându-i, ceea ce înseamnă un flux de sânge scăzut

- Diabetul, afectează vasele capilare, făcând insuficientă irigarea în periferie

- Sindromul Raynaud, o afecțiune caracterizată printr-o contracție a vaselor de sânge din periferie

- Fumatul, produce vasoconstricție, îngustând vasele de sânge și scăzând astfel circulația sangvină.

Simptome: cel mai vizibil este cel de mâini și picioare reci chiar și când afară sau în casă este cald. Pe măsură ce boala avansează, apar furnicaturile, amorțelile, chiar durerea, ducând la disconfort continuu. Mâinile și picioarele capătă o culoare cianotică, violet-albastruie. De cele mai multe ori, chiar în faza incipientă, insuficienta irigare a vaselor periferice determină dureri de cap matinale, insomnii, amețeli, tulburări de memorie, tulburări de vedere, randament intelectual scăzut, probleme digestive (în sensul unei digestii lente ). Cei cu insuficiență circulatorie au tensiunea diastolică prea mare!

Cum poți contracara boala

În primul rând o vizită la medic, pentru stabilirea cauzei și tratarea acesteia. În al doilea o bună hidratare și o dietă bogată în fructe și legume pentru a asigura doza zilnică necesară de vitamine, magneziu și potasiu. O cură de capsule de usturoi și gingko biloba ( vasodilatator ) te vor ajuta. De asemenea mișcarea în aer liber și masajul. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.