Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cercetare impotriva somnolentei

Cercetare impotriva somnolentei
     

Expertii din Japonia au identificat o varianta de gene responsabila de somnolenta pe timpul zilei!


Oamenii de stiinta din Japonia au identificat o varianta a genei care poate fi legata de narcolepsie, care se traduce pintr-o predispozitie de somnolenta in timpul zilei, insuficienta de viziune şi slabiciune musculara a ochilor.

Acesta apare la 1 din 2500 persoane fizice din Statele Unite si Europa, dar este cel puţin de 4 ori mai frecventa in Japonia.

Cercetatorii au analizat ADN-ul a 222 narcoleptici japonezi si a altor 389 persoane care nu au avut aceasta conditie.Rezultatul a fost descoperirea unei  noi variante de gene prezenta la cei cu narcolepsie. Acest experiment a fost scris într-o lucrare publicata în Nature Genetics.

Identificarea aceastei variante de gene ar putea deschide calea pentru descoperirea unui tratament in acest sens.

Oamenii de stiinta au facut un nou pas inainte si au examinat aceeasi varianta de gene a supra 424 de Coreeni, 785 de Europeni şi 184 de americani din Africa. O prezenta semnificativa a genei s-a descopeerit la coreeni, spre deosebire de europeni si africani la care aceasta gena nu a fost evidenta.

"Nu avem idee de ce aceasta varianta de gene apare cu o astfel  de fecventa în randul Japonezilor si Coreenilor ...este vorba de selectie, sau poate doar sansa!" spune Katsushi Tokunaga, profesor pe Departamentul Human Genetics a Univeristatii din Tokio .

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa prevenim cancerul?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.