✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cercetare împotriva somnolenței

Cercetare împotriva somnolenței
     

Experții din Japonia au identificat o variantă de gene responsabilă de somnolența pe timpul zilei!

Oamenii de știință din Japonia au identificat o variantă a genei care poate fi legată de narcolepsie, care se traduce pintr-o predispoziție de somnolența în timpul zilei, insuficiența de viziune şi slăbiciune musculară a ochilor.

Acesta apare la 1 din 2500 persoane fizice din Statele Unite și Europa, dar este cel puţin de 4 ori mai frecventă în Japonia.

Cercetătorii au analizat ADN-ul a 222 narcoleptici japonezi și a altor 389 persoane care nu au avut această conditie. Rezultatul a fost descoperirea unei noi variante de gene prezența la cei cu narcolepsie. Acest experiment a fost scris într-o lucrare publicată în Nature Genetics.

Identificarea aceastei variante de gene ar putea deschide calea pentru descoperirea unui tratament în acest sens.

Oamenii de știință au facut un nou pas înainte și au examinat aceeași variantă de gene a supra 424 de Coreeni, 785 de Europeni şi 184 de americani din Africa. O prezență semnificativă a genei s-a descoperit la coreeni, spre deosebire de europeni și africani la care această genă nu a fost evidentă.

"Nu avem idee de ce această variantă de gene apare cu o astfel de fecvența în randul Japonezilor și Coreenilor... este vorba de selecție, sau poate doar șansa!" spune Katsushi Tokunaga, profesor pe Departamentul Human Genetics a Univeristatii din Tokio.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.