Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cele mai de top suplimente de luat în sarcină

Cele mai de top suplimente de luat în sarcină
     

Ai primit vestea cea mare, ai trecut prin cele mai intense emoții, iar acum te afli la începutul sarcinii. Cu siguranță dorești să ai parte de o sarcină ușoară și să te asiguri că fătul se va dezvolta în mod armonios și corect.

Înainte să iei suplimente alimentare, nu uita să întrebi medicul specialist pentru a avea aprobarea sa. Acesta îți va recomanda exact în ce doze să le administrezi și pe ce perioadă a sarcinii.

În cele ce urmează îți vom prezenta acele suplimente alimentare ce sunt benefice sarcinii și fătului.

1. Suplimentul prenatal

Suplimentele prenatale sunt multivitamine care sunt special formulate pentru ca organismul să primească nutrienții necesari pentru a susține sarcina. Acestea se administrează în perioada prenatală, în sarcină și alăptare.

Studiile arată cu utilizarea de vitamine prenatale reduce riscul de naștere prematură și instalarea preeclampsiei. Aceste vitamine ajută organismul să prevină instalarea anumitor deficite ce pot apărea în perioada sarcinii.

Ele contribuie la întărirea sistemului imunitar, la creșterea țesutului matern în sarcină, menținerea echilibrului hormonal și reduc starea de greață din primul trimestru.Prenatal complex cu DHA de la Secom este un supliment prenatal cu un conținut bogat de vitamine și minerale.

2. Acidul folic sau foalatul

Acidul folic este o vitamină din categoria B cu un rol principal în dezvoltarea fătului și creșterea acestuia. Foalatul ajută la sinteza ADN-ului și sprijină dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Specialiștii au demonstrat că suplimentarea cu acid folic în rândul femeilor gravide a fost asociată cu un risc scăzut de dezvoltare a malformațiilor de tub neuronal a fătului.

Acidul folic protejează inima gravidei, îmbunătățește memoria și reduce nivelul crescut de homociteină care este principala cauză a instalării bolilor de inimă. Acesta se administrează în primul trimestru al sarcinii. Îți recomandăm acidul folic de la Adams supplements, acesta conține doza zilnică recomandată în sarcină.

3. Fierul și magneziul

Multe femei gravide sunt predispuse la stări de anemie, mai ales atunci când nu reușesc din alimentație să asimileze cantitatea de fier necesară în această perioadă.

Nevoia consumului de fier crește drastic în sarcină, deoarece volumul de sânge se dublează cu 45%, iar fierul ajută la transportarea oxigenului și la dezvoltarea armonioasă a fătului și a placentei. Acesta participă la formarea hemoglobinei, a proteinelor musculare și la metabolismul enzimelor din organism.

Doza zilnică recomandată este de 27 mg de fier. Acesta poate fi asimilat mai ușor cu ajutorul suplimentării. Noi îți recomandăm suplimentul de Fier de la Adams Supplements.

Magneziul este un mineral important în protejarea sistemului imunitar, a funcționării corecte a sistemului muscular și a funcției neuronale. Deficiența de magneziu în sarcină poate duce la apariția hipertensiunii și la naștere prematură.

4. Vitamina D

Vitamina D sprijină absorbția calciului în oase și previne apariția bolilor osoase, sprijină sistemul imunitar și ajută în dezvoltarea normală a sistemului nervos. Mai mult, decât atât această vitamin ajută la absorbția mineralor în intestine și ajută la transportul calciului în sânge.

Vitamina D în sarcină previne nașterea prematură, instalarea diabetului gestational și a preeclampsiei. Pe vitamix.ro găsești multe suplimente de vitamina D.

5. Ghimbir

Greața din primul trimestru poate fi combătută ușor cu ajutorul ghimbirului.Această plantă este benefică în sarcină și previne instalarea stărilor de vomă, calmează sistemul digestiv și refluxul gastric.

Se recomandă consumul ceaiurilor din ghimbir, acesta este benefic și în stările de răceală ce pot apărea în sarcină. Un ceai extrem de benefic în sarcină este Ceaiul de ghimbir de la SpringMarkt

6. Uleiul de pește

Uleiul de pește conține doi aminoacizi importanți în dezvoltarea creierului bebelușului. Acesta mai contribuie și la formarea normală a ochilor fătului. Pe lângă aceste beneficiu, acesta ajută la prevenirea instalării depresiei în sarcină și protejează gravida de o sarcină prematură.

Îți recomandăm să te suplimentezi cu ulei de pește de la Alevia, pe care îl găsești în webshop-ul nostru.

Accesează magazinul online Vitamix.ro pentru suplimente benefice sarcinii și bucură-te de cele mai calitative produse de pe piață.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cat dureaza hemoroizii? Ce trebuie sa stiti

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.