Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie sa stim despre calciu?

Ce trebuie sa stim despre calciu?
     

In organismul omului calciul este mineralul care se gaseste in cea mai mare cantitate, 0.75-1.2 kg din masa osoasa fiind calciu pur. 99% din calciu se gaseste in oase si dinti, si impreuna cu fosfatul se gaseste sub forma  fosfatului de calciu, partea ramasa se gaseste liber in celule si in spatiile dintre celule.Cristalele de fosfat de calciu dau duritatea oaselor si a dintilor, iar restul de calciu ramas, aproxmativ 10 grame, au un rol predominant in sanatatea musculaturii, a sistemului nervos si in functia catorva enzime.

 

 

La ce este necesar?

  • Dezvoltarea oaselor si a dintilor
  • Functionarea sistemului nervos
  • Contractia musculara
  • Functionarea enzimelor
  • Coagularea de sange


Ce cantiatea este necesar?

Absorbtia calciului nu este prea buna, variaza intre 20-40% si este influentat de numeroase elemente. Una dintre acestea este vitamina D, proteinele din alimente, trecerea alimentelor prin tractul gastro-intestinal si continutul acidului din alimentele consumate.

In ce se gaseste?

Din punctul de vedere al absorbtiei si al compozitiei, cele  mai bune surse de calciu sunt laptele si produsele lactate. Din alimentele de origine vegetala, calciul nu se absoatbe bine, cu exceptia semintelor de ulei, care sunt o sursa majora de calciu.

Deficiente

Deficienta de calciu la copii poate conduce la tulburari de dezvoltare, in special in masa osoase, de asemenea pot aparea tulburari psihice, sau probleme de dezvoltare a musculaturii si a sistemului nervos. La adulti pot aparea convulsii musculare,iar oasele devin foarte fragile. O dieta indelungata saraca in calciu si vitamin D poate conduce la osteoporoza.

Supradozaj

Aportul zilnic de 2-3000  mg de calciu conduce la constipatie, reduce absorbtia de fier si zinc si conduce la formarea pietrelor pe rinichi.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

8 alimente pentru oase sanatoase

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.