Zilele Favisan
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce alimente sa consumam in sezonul rece?

Ce alimente sa consumam in sezonul rece?
     
Doar pentru ca e iarna nu inseamna ca ar trebui sa sariti peste anumite alimente. Pentru inceput, lunile reci sunt momentul perfect pentru a ne delecta cu fructe cat mai îndrăznete.
 
Pentru majoritatea dintre noi, mancatul sezonier este un concept străin. Multi oameni nici macar nu stiu ca alimentele au un sezon, sa nu mai vorbim ce alimente sunt de sezon la un moment dat a anului. 
 
Sangele transporta substante nutritive, produse metabolice, vitamine, hormoni, electroliti si, de asemenea, acesta transporta caldura in corpul nostru. Celulele din sange sunt implicate in cele mai multe procese ale sistemului imunitar si protejeaza corpul de bacterii. De aceea, problemele legate de circulatia sangelui sunt periculoase pentru toate sistemele corpului si pot afecta creierul, inima, sistemul nervos, mâinile sau picioarele. Cu toate acestea, o alimentatie sanatoasa ne poate proteja de probleme legate de circulatia sangelui, care au tendinta de a se accentua în timpul iernii .
 
Potrivit nutritionistilor, atunci când începe iarna ar trebui sa manancam bine, cu scopul de a ne încalzi si de a ne simti confortabil, dar asta nu înseamnă că ar trebui să consumam mai multe grasimi. Alimentele afumate și cele grase suprasolicita sistemul digestiv, fapt care face distribuția sângelui inegala - de aceea vom avea senzatia de maini si picioare inghetate.
 
Pentru a îmbunătăți fluxul de sânge, care produce energie, este recomandat sa schimbam meniul de zi cu zi. Este recomandat sa să mâncam mai des, dar in cantitati mai mici. În plus, alimentele fierbinti ar trebui să fie consumate numai cu băuturi calde. Lichidele sunt foarte importante, pentru a evita senzatia de frig resimtita intr-o zi friguroasa. Este important să consumam ceai fierbinte, in loc de băuturile carbogazoase, este în general recomandat ceaiul de păducel, ginseng sau ceaiul verde.
 
 
 
Într-o zi rece, este recomandat sa consumam o multime de alimente care contin magneziu (paine neagra, cereale, mazăre, căpșuni, orez, salată, migdale), fier (morcovi, rosii, sfecla, mere, stafide). Circulatia sângelui poate fi, de asemenea, îmbunătătită cu pepeni, rodii și banane. Peștele este, de asemenea, un produs foarte valoros pentru un sezonul rece, deoarece are mai multe substante care contribuie la îmbunătătirea circulatiei sanguine si la consolidarea vaselor de sange. Peste gras de mare este cea mai buna solutie pentru aceste sezon.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cateva cai naturale de reducere a stresului

Aboneaza-te la newsletter