☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce alimente să consumăm în sezonul rece?

Ce alimente să consumăm în sezonul rece?
     
Doar pentru că e iarna nu înseamnă că ar trebui să săriți peste anumite alimente. Pentru început, lunile reci sunt momentul perfect pentru a ne delecta cu fructe cât mai îndrăznețe.
 
Pentru majoritatea dintre noi, mâncatul sezonier este un concept străin. Mulți oameni nici măcar nu știu că alimentele au un sezon, să nu mai vorbim ce alimente sunt de sezon la un moment dat al anului. 
 
Sângele transportă substanțe nutritive, produse metabolice, vitamine, hormoni, electroliți și, de asemenea, acesta transportă caldura în corpul nostru. Celulele din sânge sunt implicate în cele mai multe procese ale sistemului imunitar și protejează corpul de bacterii. De aceea, problemele legate de circulația sângelui sunt periculoase pentru toate sistemele corpului și pot afecta creierul, inima, sistemul nervos, mâinile sau picioarele. Cu toate acestea, o alimentație sănătoasă ne poate proteja de probleme legate de circulația sângelui, care au tendința de a se accentua în timpul iernii .
 
Potrivit nutriționiștilor, atunci când începe iarna ar trebui sa mâncăm bine, cu scopul de a ne încălzi și de a ne simți confortabil, dar asta nu înseamnă că ar trebui să consumăm mai multe grăsimi. Alimentele afumate și cele grase suprasolicita sistemul digestiv, fapt care face distribuția sângelui inegală - de aceea vom avea senzația de mâini și picioare reci.
 
Pentru a îmbunătăți fluxul de sânge, care produce energie, este recomandat să schimbăm meniul de zi cu zi. Este recomandat să mâncăm mai des, dar în cantități mai mici. În plus, alimentele fierbinți ar trebui să fie consumate numai ca și băuturi calde. Lichidele sunt foarte importante, pentru a evita senzația de frig resimțită într-o zi friguroasă. Este important să consumăm ceai fierbinte, în loc de băuturile carbogazoase, este în general recomandat ceaiul de păducel, ginseng sau ceaiul verde. 
 
Într-o zi rece, este recomandat să consumăm o mulțime de alimente care conțin magneziu (pâine neagră, cereale, mazăre, căpșuni, orez, salată, migdale), fier (morcovi, roșii, sfeclă, mere, stafide). Circulația sângelui poate fi, de asemenea, îmbunătătită cu pepeni, rodii și banane. Peștele este, de asemenea, un produs foarte valoros pentru un sezonul rece, deoarece are mai multe substanțe care contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine și la consolidarea vaselor de sânge. Peștele gras de mare este cea mai bună soluție pentru acest sezon.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

“Bombardierea” celulelor canceroase

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.