Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Capusele si boala Lyme

Capusele si boala Lyme
     

Boala Lyme (Borelioza Lyme) este cunoscuta si sub numele de borelioza sau "boala cu o mie de fete" si este o boala infectioasa produsa de o bacterie numita Borrelia burgdorferi. Bacteria Borrelia este transmisa omului prin intepaturi de capuse infectate din genul Ixodes

Numele "Lyme" vine de la localitatea Lyme din Connecticut (USA) unde a fost descrisa prima data boala in anul 1981. In anii 1970 mai multe copii din aceasta zona au fost fost diagnosticate, in aceasi timp, cu o boala foarte neobisnuita: cu artrita reumatoida juvenila. Boala a fost descrisa numai in anii 1980 cand a fost facuta conexiunea epidemiologica intre muscatura de capuse si boliile aparute.  

Capusele, de fapt, nu sunt insecte, sunt artropode (animale nevertebrate), din familia acarienilor. Sunt parazite, care au nevoie de o gazda pentru a trai si a se reproduce. Masculii sunt negrii, iar femelele sunt negre cu abdomenul rosu. Boala Lyme, transmisa de capuse, este extrem de greu de depistat! Se manifesta in trei etape: in prima etapa apare o manifestare cutanata (apar mici inflamatii la nivelul pielii care este urmata de aparitia unei pate rosie in jurul locului muscat, carese vindeca in aproximativ patru saptamani), apoi in etapa a doua apar afectiuni cardiovasculare (tulburari de ritm si de conducere, miocardita, pericardita, palpitatii sau dureri in piept). Etapa a treia apare de cateva luni sau ani de la infectia initiala cu bacteria Borrelia! Apar simptome neurologice si reumatologice ca encefalopatia, encefalomielita, neuropatii, hemipareze sau chiar pierderea auzului. 

Citeste mai mult despre boala Lyme aici.

Asadar, este foarte important sa luam masuri de preventie si daca intepatura sa intamplat sa indepartam capusa cat mai repede posibil! 

Iata cum putem alunga capusele, fara folosirea toxinelor! Cercetatorii suedezi in urma unui studiu facut in anul 2004, publicat in revista suedeza "Journal of Medical Entomologie", au constatat ca unele uleiuri esentiale au puterea de a respinge intepaturile capuselor, iar altele le pot chiar ucide. Vorbim despre uleiul esential de lime, lamaie, de oregano, de geranium, de lavanda, de eucalipt si de tamaie.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.