Ziua Canah
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cancerul

Cancerul
     

Ce este cancerul?

În limbajul de zi cu zi, cancerul este forma malignă a bolilor tumorale. Cancerul se produce din cauza schimbărilor de durată care au avut loc în celulele materialului genetic (ADN).  Materialul genetic se asigură, că la înmulțirea celulelor, celula descendentă să fie exact ca celula de pornire.
În cazul în care celula ereditară se schimbă, aparent celula descendentă diferă de celula originală, înmulțirea lor se desprinde de sub controlul organismului și devine nelimitată. Cauza acestei schimbări nu se cunoaște încă, poate fi un virus, sau poate fi o cauză fizică ( ex.radiații ), chimică (pericole înconjuratoare, fumatul) biologia sau genetica. Nici sistemul imunitar al organismului nu poate distruge aceste celule. Proliferarea nelimitată a celulelor de cancer nu i-au în considerare granițele organului inițial, și se răspândesc în mediul acestuia.
Datorită creșterii nelimitate, fără tratament sau cu tratament întârziat, prin distrugerea organelor vitale conduce la moarte.

Ce cauzează cancerul?

Fiecare celulă constituivă care formează organismul este instruită să funcționeze și să se înmulțească. Această instrucțiune este codată în materialul genetic. Cancerul apare atunci când în această instrucțiune genetică se produce o schimbare, comportamentul normal al celulelor se schimbă și reproducerea lor devine necontrolată. Într-un cuvânt, inhibiția dispare, după finalizarea sarcinilor celula este în continuă reproducere. Procesul de formare a cancerului este foarte complex, iar unele detalii nici astăzi nu sunt cunoscute. De asemenea este bine cunoscut faptul că radiațiile cauzează cancer.

Care sunt simptomele obișnuite ale cancerului?

Este imposibil de rezumat pe scurt simptomele obișnuite a diferitelor forme de cancer, pentru că poate fi vorba aprox. de 200 de tipuri de îmbolnăviri tumorale dezvoltate în diferite zone ale corpului. Mai degrabă trebuie acordată atenție mai mare schimbărilor din organism și să facem urgent un consult medical. După cum se știe, orice boala – și cancerul- se poate trata cu mult mai mare probabilitate dacă este recunoscută din timp, la începutul dezvoltării.
În următoarele sunt enumerate câteva simptome:

  • modificarea pe termen lung a naturii urinei sau a scaunului( ex. constipație)
  • nevindecarea rănilor pielii sau a buzelor
  • sângerare sau secreții vaginale, rect, vezică urinară sau sfârcuri
  • apariția unei umflături sau a unui nod pe suprafața sânilor , testiculelor sau oriunde altundeva
  • dificultate la înghițire, tulburări digestive
  • creșterea și schimbarea semnificativă a unei alunițe
  • tuse, răgușeală, pierderea vocii
  • slăbire


Jumatate din bolile tumorale maligne sunt tratabile. Asta înseamnă că pacientul nu va muri de cancer. Cealaltă parte a pacienților duc o viață bună pe o lungă perioada de timp. Doar pacienții care au neglijat boala și care au început prea târziu un tratament au aproape sfârșitul.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.