Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cancerul

Cancerul
     

Ce este cancerul?

In limbajul de zi cu zi, cancerul este forma maligna a bolilor tumorale. Cancerul se produce din cauza schimbarilor de durata  care au avut loc in celulele materialului genetic ( ADN).  Materialul genetic se asigura, ca la inmultirea celulelor, celula descendenta sa fie exact ca celula de pornire.
In cazul in care celula ereditara se schimba, aparent celula descendenta difera de celula originala, inmultirea lor se desprinde de sub controlul organismului si devine nelimitata. Cauza acestei schimbari nu se cunoaste inca, poate fi un virus, sau poate fi o cauza  fizica ( ex.radiatii ), chimica (pericole inconjuratoare, fumatul) biologica sau genetica. Nici sistemul imunitar al organismului nu poate distruge aceste celule. Proliferarea nelimitata a celulelor de cancer nu i-au in considerare granitele organului initial, si se raspandesc in mediul acestuia. Pot suporta metastaze oricare dintre organele corpului de pe calea sangelui sau de pe caile limfatici in ganglionii limfatici.
Datorita cresterii nelimitate, fara tratament sau cu tratament intarziat, prin distrugerea organelor vitale conduce la moarte.


Ce cauzeaza cancerul?

Fiecare celula constituiva care formeaza organismul este instruit sa functioneze si sa se inmulteasca cu destinatie. Aceasta instructiune este codat in materialul genetic. Cancerul apare atunci cand in aceasta instructiune genetica se produce o schimbare, comportamentul normal al celulelor se schimba si reproducerea lor devine  necontrolata. Intr-un cuvant, inhibitia dispare, dupa finalizarea sarcinilor celula nu vrea sa se opreasca, este in continua reproducere. Procesul de formare a cancerului este foarte complexa, iar unele detalii nici astazi nu sunt cunoscute. De asemenea este bine cunoscut faptul ca radiatiile cauzeaza cancer.

 Care sunt simptomele obisnuite ale cancerului?


Este imposibil de rezumat pe scurt simptomele obisnuite a diferitelor forme de cancer, pentru ca poate fi vorba aprox. de 200  de tipuri de imbolnaviri tumorale dezvoltate in diferite zone ale corpului. Mai degraba trebuie acordat atentie mai mare schimbarilor din organism si sa facem urgent un consult medical. Dupa cum se stie, orice boala – si cancerul- se poate trata cu mult mai mare probabilitate daca este recunoscuta din timp, la inceputul dezvoltarii.
In urmatoarele sunt enumerata cateva simptome, care daca apar si dupa cateva saptamani sunt si mai intense, trebuie sa ne gandim serios de unde sa cerem ajutor:

  • modificarea pe termen mai lung a naturii urinei sau a scaunului( ex. constipatie, subtiere urinara)
  • nevindecarea ranilor pielii sau a buzelor
  • sangerare sau secretie din vagin, rect, vezica urinara sau sfarcuri
  • aparitia unei umflaturi sau a unui nod pe supratafa sanilor , testiculelor sau oriunde altundeva
  • dificultate la inghitire, tulburari digestive
  • cresterea si schimbarea semnificativa a unei alunite
  • tuse, raguseala, pierderea vocii
  • slabire


Jumatate din bolile tumorale maligne sunt tratabile.Asta inseamna ca pacientul nu va muri de cancer. Cealalta parte a pacientilor duc o viata buna pe o lunga perioada de timp. Doar pacientii care au neglijat boala si care au inceput prea tarziu un tratament au aproape sfarsitul. In aceste cazuri doar ameliorarea simptomelor se poate astepta de la medici.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce este si cum se manifesta Gonoreea?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.