⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cât de importantă este mierea pentru organismul nostru?

Cât de importantă este mierea pentru organismul nostru?
     

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită atât ca hrană, cât și ca medicament. Este foarte bogată în compuși vegetali sănătoși și oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile mierii:

  1. Mierea conține nutrienți – Mierea este un lichid dulce și gors produs de albine. Albinele colectează zahăr, în principal nectarul florilor bogat în zahăr. Odată ajunse în stup, acestea consumă, digeră și regurcitează nectarul în mod repetat. Produsul final este mierea, un lichid care servește drept aliment. Din punct de vedere nutrițional, 1 lingură de miere conține 64 de calorii și 17 grame de zahăr, inclusiv fructoză, glucoză, maltoză, zaharoză, este bogată în compuși vegetali.
  2. Mierea de înaltă calitate este bogată în antioxidanți – Mierea de înaltă calitate conține mulți antioxidanți importanți inclusiv compuși fenolici precum flavonoidele.
  3. Mierea este mai puțin rea decât zahărul pentru diabetici – Unele studii arată că mierea îmbunătățește factorii de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet.
  4. Antioxidanții din aceasta pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale – Consumul de miere poate duce la reduceri modeste ale tensiunii arteriale, un factor important de risc pentru bolile de inimă.
  5. Mierea ajută la îmbunătățirea colesterolului – Mierea pare să aibă un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. Aceasta duce la reduceri modeste ale colesterolului LDL(cel rău), crescând în același timp colesterolul HDL(cel bun).
  6. Mierea promovează vindecarea arsurilor și rănilor – Când se aplică pe piele, mierea poate face parte dintr-un plan de tratament eficient pentru arsuri, răni și multe alte afecțiuni ale pielii. Este deosebit de eficientă pentru ulcerele piciorului diabetic.
  7. Mierea poate ajuta la suprimarea tusei la copii – Pentru copii cu vârsta de peste un an, mierea poate acționa ca un inhibitor natural și sigur al tusei. Unele studii arată că este chiar mai eficient decât medicamentul pentru tuse.
  8. Mierea poate reduce trigliceridele – Trigliceridele crescute reprezintă un factor de risc pentru bolile de inimă și diabetul de tip 2. Mai multe studii arată că mierea poate reduce nivelul trigliceridelor, mai ales atunci când este folosită ca înlocuitor al zahărului.

Mierea reprezintă unul dintre cele mai apreciate produse naturale introduse omenirii din cele mai vechi timpuri. Accesează webshop-ul VitaMix și achiziționează acest produs natural la un preț accesibil și el va aduce beneficii organismului tău!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.