Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Boliile batranetii

Boliile batranetii
     

Varsta a treia aduce cu ea probleme de sanatate specifice. Corpul incepe sa arate semnele uzurii fizice si de multe ori memoria de termen scurt incepe sa aiba scapari, in vreme ce amintirile din tinerete sunt foarte vii in memorie.

 

Confuzia

 

La persoanele in varsta poate fi asociata cu senilitatea, dar poate fi cauzata si de intarirea arterelor cerebrale si o irigare defectuoasa cu sange a creierului. Rezultatele impresionante au fost atribuite tratamentului cu ginkgo, care imbunatateste circulatia cerebrala. Planta este disponibila sub forma de extract lichid si tablete. Puteti sa folositi pur si simplu doua sau trei frunze proaspete pentru o infuzie.

 

 

Ginkgo

 

Copacul ginkgo este unul dintre putinii supravietuitori – el este o specie de conifer care a ramas neschimbat inca dinaintea evolutiei mamiferelor. Semintele au fost folosite timp de secole in medicina chinezeasca traditionala, pentru tratarea astmului si a problemelor urinare, dar in ultimii cativa ani, cercetatorii din Occident au descoperit ca planta imbunatateste circulatia. Efectul lui puternic asupra circulatiei cerebrale i-a facut pe multi sa il considere un remediu impotriva batranetii, deoarece rigidizarea arterelor cerebrale este o cauza comuna a confuziei la persoanele in varsta.

 

 

Pierderi de memorie

 

Plantele nu sunt un remediu pentru pierderile de memorie, dar ele ii pot ajuta pe cei in varsta sa ramana lucizi si activi si pot imbunatati puterea de concentrare. Salvia si rozmarinul, doua dintre plante medicinale despre care se crede ca imbunatatesc memoria, sunt cunoscute in prezent si ca antioxidante puternice, care pot combate distrugerea celulelor si pot distruge radicalii liberi – grupuri de atomi din hrana noastra care consuma oxigenul din celulele noastre.

Consumati infuzie de salvie sau rozmarin (o lingurita la o ceasca) in loc de ceai sau cafea, sau folositi hidrocotile, care are un efect similar de intinerire. Folositi ulei de rozmarin la masaj, sau adaugati cateva picaturi intr-o lampa odorizata.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.