Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 99 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile consumului de ghimbir

Beneficiile consumului de ghimbir
     

Ghimbirul este o plantă cu flori care îÈ›i are originea în Sud-Estul Asiei È™i este printre cele mai sănătoase È™i delicoase condimente de pe planetă. AparÈ›ine familiei Zngiberaceae È™i este strâns înrudit cu turmericul, cardamomul È™i galangalul.

Rizomul este partea folosită în mod obiÈ™nuit ca condiment. Se numeÈ™te adesea rădăcină de ghimbir, sau, pur È™i simplu, ghimbri. Acesta poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pudră sau ca ulei sau suc. Este un ingredient foarte comun în reÈ›ete, putând fi regăsit È™i în alimentele procesate È™i în produsele cosmetice.

Conține gingerol cu proprietăți medicinale puternice

Ghimbirul are o istorie foarte lungă de utilizare în diferite forme de medicină tradiÈ›ională È™i alternativă, folosit pentru a ajuta digestia, pentru a reduce greaÈ›a È™i pentru a ajuta la combaterea gripei È™i a răcelii comune.

Parfumul È™i aroma unică a ghimbirului provin din uleiurile sale naturale. Gingerolul are efecte antiinflamaotrii È™i antioxidante puternice, potrivit cercetărilor. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care este rezultatul unei cantități în exces de radicali liberi în organism. 

Poate ajuta la tratarea diferitelor forme de greață, în mod special greÈ›urile matinale

Poate ajuta la ameliorarea greÈ›ei È™i vărsăturilor pentru persoanelor supuse anumitor tipuri de intervenÈ›ii chirurgicale. Ghimbirul poate ajuta împotriva senzaÈ›iei de grață asociată cu chimioterapiei, dar sunt necesare studii mai ample pe oameni. DeÈ™i ghimbirul este considerat sigur, discutaÈ›i cu medicul dumneavoastră înainte de a lua cantități mari.

  • Ghimbir macinat, 100gr, Springmarkt

    Ghimbir macinat, 100gr, Springmarkt

    10,59 lei
    DeÈ™i este considerat rădăcină, ghimbirul este de fapt un rizom bogat în substanÈ›e cu rol antiseptic natural. Reduce durerile abdominale, facilitează digestia, elimină gazele, stimulează memoria È™i fertilitatea, neutralizează toxinele, este revigorant, reduce efectele stărilor de greaÈ›a È™i ale răului de miÈ™care (masina, avion).Ghimbirul este un ajutor preÈ›ios în sez ...
  • Ghimbir&Turmeric 30cps, Adams

    Ghimbir&Turmeric 30cps, Adams

    25,30 lei
    Ghimbirul este cu adevărat un superaliment. În fiecare zi, oamenii de È™tiință par să descopere noi beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi ghimbirul. Vei fi uimit de tot ce poate face ghimbirul în corpul tău. De peste 5000 de ani, medici chinezi- adepÈ›ii medicinei naturiste au încercat prin nenumărate metode să includă diferite plante È™i condimente în ...
  • Ghimbir&Turmeric 90cps, Adams

    Ghimbir&Turmeric 90cps, Adams

    59,99 lei
     Ghimbirul este cu adevărat un superaliment. În fiecare zi, oamenii de È™tiință par să descopere noi beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi ghimbirul. Vei fi uimit de tot ce poate face ghimbirul în corpul tău. De peste 5000 de ani, medici chinezi- adepÈ›ii medicinei naturiste au încercat prin nenumărate metode să includă diferite plante È™i condimente &ic ...
  • Ghimbir Pudra Bio 130gr Deco Italia

    Ghimbir Pudra Bio 130gr Deco Italia

    18,20 lei
    Cand e vorba de raceala, ghimbirul este unul dintre remediile sigure: fie shot-uri, fie in ceai, fie cu miere. Functia sa sinergica nu ajuta doar la vindecarea racelilor/gripelor, ci este un remediu perfect pentru a combate starile de greata sau pentru a imbunatati circulatia sanguina.Pudra de ghimbir are proprietati "magice": este un foarte bun analgezic, are efect antibacterian, antifu ...

Se recomanadă ca femeile însărcinate care sunt aproape de travaliu sau care au avut avorturi spontane să evite ghimbirul, acesta fiind cotraindicat cu antecedente de sângerare vaginală È™i tulburări de coagulare. 

Ajută la pierderea în greutate

Capacitatea ghimbirului de a influenÈ›a pierderea în greutate poate fi legată de anumite mecanisme, cum ar fi potenÈ›ialul de a ajuta la creÈ™terea numărului de calorii arse sau la reducerea inflamaÈ›iei.

Poate ajuta în problemele cauzate de osteoartrită

Osteoartrita este o problemă comună de sănătate. Aceasta implică degenerarea articulaÈ›ilor din organism, ducând la simptome precum dureri articulare È™i rigiditate. O analiză a literaturii a constatat că persoanele care au folosit ghimbir pentru a trata osteoartrita au observat reduceri semnificative ale durerii È™i dizabilității.

Pe lângă aceste beneficii se mai enumeră È™i:

  • poate scădea drastic glicemia È™i poate îmbunătăți factorii de risc pentru bolile de inimă
  • poate ajuta la tratarea indigestiei cronice
  • poate reduce semnificativ durerile menstruale
  • poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol
  • conÈ›ine o substanță care poate ajuta la prevenirea cancerului
  • poate îmbunătăți funcÈ›ia creierului È™i poate proteja împotriva bolii Alzheimer
  • poate ajuta la combaterea infecÈ›iilor

Gimbirul este încărcat cu substanÈ›e nutritive È™i compuÈ™i bioactivi care au beneficii puternice pentru corp È™i creier. Este unul dintre puÈ›inele superalimente care merită cu adevărat acest termen. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.