DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile consumului de ghimbir

Beneficiile consumului de ghimbir
     

Ghimbirul este o plantă cu flori care îți are originea în Sud-Estul Asiei și este printre cele mai sănătoase și delicoase condimente de pe planetă. Aparține familiei Zngiberaceae și este strâns înrudit cu turmericul, cardamomul și galangalul.

Rizomul este partea folosită în mod obișnuit ca condiment. Se numește adesea rădăcină de ghimbir, sau, pur și simplu, ghimbri. Acesta poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pudră sau ca ulei sau suc. Este un ingredient foarte comun în rețete, putând fi regăsit și în alimentele procesate și în produsele cosmetice.

Conține gingerol cu proprietăți medicinale puternice

Ghimbirul are o istorie foarte lungă de utilizare în diferite forme de medicină tradițională și alternativă, folosit pentru a ajuta digestia, pentru a reduce greața și pentru a ajuta la combaterea gripei și a răcelii comune.

Parfumul și aroma unică a ghimbirului provin din uleiurile sale naturale. Gingerolul are efecte antiinflamaotrii și antioxidante puternice, potrivit cercetărilor. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care este rezultatul unei cantități în exces de radicali liberi în organism. 

Poate ajuta la tratarea diferitelor forme de greață, în mod special grețurile matinale

Poate ajuta la ameliorarea greței și vărsăturilor pentru persoanelor supuse anumitor tipuri de intervenții chirurgicale. Ghimbirul poate ajuta împotriva senzației de grață asociată cu chimioterapiei, dar sunt necesare studii mai ample pe oameni. Deși ghimbirul este considerat sigur, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua cantități mari.

  • Ghimbir macinat, 100gr, Springmarkt

    Ghimbir macinat, 100gr, Springmarkt

    10,10 lei
    Deși este considerat rădăcină, ghimbirul este de fapt un rizom bogat în substanțe cu rol antiseptic natural. Reduce durerile abdominale, facilitează digestia, elimină gazele, stimulează memoria și fertilitatea, neutralizează toxinele, este revigorant, reduce efectele stărilor de greața și ale răului de mișcare (masina, avion).Ghimbirul este un ajutor prețios în sez ...
  • Ghimbir&Turmeric 30cps, Adams

    Ghimbir&Turmeric 30cps, Adams

    22,50 lei
    Ghimbirul este cu adevărat un superaliment. În fiecare zi, oamenii de știință par să descopere noi beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi ghimbirul. Vei fi uimit de tot ce poate face ghimbirul în corpul tău. De peste 5000 de ani, medici chinezi- adepții medicinei naturiste au încercat prin nenumărate metode să includă diferite plante și condimente în ...
  • Ghimbir&Turmeric 90cps, Adams

    Ghimbir&Turmeric 90cps, Adams

    59,50 lei
     Ghimbirul este cu adevărat un superaliment. În fiecare zi, oamenii de știință par să descopere noi beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi ghimbirul. Vei fi uimit de tot ce poate face ghimbirul în corpul tău. De peste 5000 de ani, medici chinezi- adepții medicinei naturiste au încercat prin nenumărate metode să includă diferite plante și condimente &ic ...
  •  Ghimbir 300mg 30cps, Adams
    -22%

    Ghimbir 300mg 30cps, Adams

    20,20 lei
    25,90 lei
    Ghimbirul (Zingiber officinale Roscoe), o plantă erbacee bine-cunoscută, a fost folosit pe scară largă ca agent de aromatizare și medicament pe bază de plante de secole. În plus, consumul de rizom de ghimbir este un remediu tradițional tipic pentru ameliorarea problemelor comune de sănătate, inclusiv durerea, greața și vărsăturile. Ghimbirul este originar din părțile mai ...

Se recomanadă ca femeile însărcinate care sunt aproape de travaliu sau care au avut avorturi spontane să evite ghimbirul, acesta fiind cotraindicat cu antecedente de sângerare vaginală și tulburări de coagulare. 

Ajută la pierderea în greutate

Capacitatea ghimbirului de a influența pierderea în greutate poate fi legată de anumite mecanisme, cum ar fi potențialul de a ajuta la creșterea numărului de calorii arse sau la reducerea inflamației.

Poate ajuta în problemele cauzate de osteoartrită

Osteoartrita este o problemă comună de sănătate. Aceasta implică degenerarea articulaților din organism, ducând la simptome precum dureri articulare și rigiditate. O analiză a literaturii a constatat că persoanele care au folosit ghimbir pentru a trata osteoartrita au observat reduceri semnificative ale durerii și dizabilității.

Pe lângă aceste beneficii se mai enumeră și:

  • poate scădea drastic glicemia și poate îmbunătăți factorii de risc pentru bolile de inimă
  • poate ajuta la tratarea indigestiei cronice
  • poate reduce semnificativ durerile menstruale
  • poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol
  • conține o substanță care poate ajuta la prevenirea cancerului
  • poate îmbunătăți funcția creierului și poate proteja împotriva bolii Alzheimer
  • poate ajuta la combaterea infecțiilor

Gimbirul este încărcat cu substanțe nutritive și compuși bioactivi care au beneficii puternice pentru corp și creier. Este unul dintre puținele superalimente care merită cu adevărat acest termen. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.