Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile consumului de cocos

Beneficiile consumului de cocos
     

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos (Cocos nucifera), care este consumat în mod obișnuit pentru apă, lapte, ulei și „carnea” gustoasă. Pomii de cocos sunt considerați cei mai răspândit pom fuctifer de pe planetă și sunt originari de Asia de Sud-Est și insulele dintre oceanele Indian și Pacific.

Astăzi, nucile de cocos sunt cultivate pe tot globul și au devenit din ce în ce mai populare pentru aromă, utilizările culinare și multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Tipuri de produse care au la bază cocos

„Carnea” albă crudă din interiorul unei nuci de cocos este denumită miez. Are o textură fermă și o aromă delicioasă, ușor dulce. Laptele și smântâna de cocos sunt făcute prin presarea miezului crud, ras. Miezul uscat al nucii de cocos este de obicei ras și folosit la gătit sau coacere. Miezul poate fi procesat în continuarea și măcinat în făină.

Uleiul de cocos este extras din miez și poate fi folosit pentru gătit în locul altor uleiuri vegetale. 

Un aliment bogat în nutrienți

În comparație cu alte fructe bogate în carbohidrați, cocosul este bogat în grăsimi. Pe lângă grăsimi, mai conține proteine, minerale importante și o cantitate mică de vitamine B. Mineralele din cocos sunt implicate în multe funcții ale organismului, printre acestea regăsim: magneziu, un mineral important pentru sănătatea sistemului osos, implicat în metabolismul carbohidraților, proteinelor și al colesterolului.

Putem regăsim, de asemenea, cupru și fier, fiind suport pentru formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care protejează celulele.

Efect antibacterial

  • Ulei de Cocos ecologic, presat la rece 700ml, Youbio
    -3%

    Ulei de Cocos ecologic, presat la rece 700ml, Youbio

    61,63 lei
    63,54 lei
    Până în prezent, există peste 1.500 de studii care arată că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Utilizările și beneficiile uleiului de cocos depășesc ceea ce majoritatea oamenilor își dau seama, deoarece uleiul de nucă de cocos - făcut din copra sau pulpă proaspătă de nucă de cocos - este un adevărat superaliment.Folosit ...
  • Ulei de Cocos organic 500ml, Youbio

    Ulei de Cocos organic 500ml, Youbio

    48,48 lei
    Până în prezent, există peste 1.500 de studii care arată că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Utilizările și beneficiile uleiului de cocos depășesc ceea ce majoritatea oamenilor își dau seama, deoarece uleiul de nucă de cocos - făcut din copra sau pulpă proaspătă de nucă de cocos - este un adevărat superaliment.Folosit ...
  • Ulei de Cocos ecologic, presat la rece 1L, Youbio

    Ulei de Cocos ecologic, presat la rece 1L, Youbio

    74,23 lei
    Până în prezent, există peste 1.500 de studii care arată că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Utilizările și beneficiile uleiului de cocos depășesc ceea ce majoritatea oamenilor își dau seama, deoarece uleiul de nucă de cocos - făcut din copra sau pulpă proaspătă de nucă de cocos - este un adevărat superaliment.Folosit ...
  • Ulei de Cocos organic 250ml, Youbio

    Ulei de Cocos organic 250ml, Youbio

    26,37 lei
    Până în prezent, există peste 1.500 de studii care arată că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Utilizările și beneficiile uleiului de cocos depășesc ceea ce majoritatea oamenilor își dau seama, deoarece uleiul de nucă de cocos - făcut din copra sau pulpă proaspătă de nucă de cocos - este un adevărat superaliment.Folosit ...

Deși sunt necesare mai multe cercetări care implică oamenii, unele studii au descoperit că uleiul de cocos  ar putea ajuta la blocarea creșterii anumitor tulpini de bacterii. De exemplu, un studiu pe eprubetă a arătat că uleiul virgin de nucă de cocos a fost capabil să inhibe creșterea Staphyloccocus aureus, un tip de bacterie care provoacă infecții cu stafilococ. 

Un alt studiu care a implicat 50 de copii a constatat că stropirea cu ulei de cocos după spălatul pe dinți a fost la fel de eficient ca și clorhexidina, un dezinfectant comun, în reducerea creșterii Streptococcus mutans. 

Mai mult, un studiu pe eprubetă a demonstrat că o emulsie care conține ulei de cocos și apă a fost eficientă împotriva Staphylococcus epidermidis și Escherichia coli, 2 tulpini de bacterii asociate cu bolile de origine alimentară.

Poate ajuta la controlul glicemiei

Nucile de cocos sunt sărace în carbohidrați și bogate în fibre și grăsimi, ceea ce poate fi benefic pentru controlul zahărului din sânge. O recenzie chiar a sugerat că uleiul de cocos poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce se poate datora proprietăților sale antiinflamatorii și conținutului de antioxidanți.

Conținutul ridicat de fibre al miezului de nucă de cocos poate ajuta digetia lentă și poate îmbunătăți rezistența la insulină, care poate ajuta și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Conține un buchet de antioxidanți puternici

Miezul nucii de cocos conține compuși fenolici, care sunt antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative. Principalii compuși fenolici identificați includ:

  • Acid galic
  • Acid cafeic
  • Acid salicilic
  • Acid p-cumaric

Testele de laborator asupra miezului de nucă de cocos au arătat că poate neutraliza compușii nocivi numiți radicali liberi, care contribuie la apariția bolilor cronice. 

Aliment ușor de adăugat în dietă

Fulgi sau rasă, nuca de cocos adaugă o aromă plăcută mâncărurilor savuroase. Textura și aroma sa cărnoasă funcționează bine în curry, tocane de pește, preparate din orez sau chiar și creveți pane. Nuca de cocos mărunțită este excelentă pentru coacere și adaugă o notă de dulceață naturală și umiditate fursecurilor, brioșelor și pâinii rapide.

Un strop de nucă de cocos crudă adaugă textură și o aromă tropicală fulgilor de ovăz. Făina de cocos este folosită la copt ca îndulcitor pentru făina de grâu. Cu toate acestea, făina de cocos este folosită cel mai bine în rețetele care au fost testate, deoarece nu va crește ca făina de grâu și absoarbe mai mult lichid decât alte tipuri de făină.

În plus, uleiul de cocos este o grăsime delicioasă, stabilă la căludră, care poate fi folosită în locul altor uleiuri pentru coacere, prăjire.

Nuca de cocos este un frucct bogat în grăsimi care este extrem de nutritiv și a fost asociat cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. În special, nuca de cocos este bogată în antioxidanți, are proprietăți antibacteriene puternice și poate sprijini un control mai bun al zahărului din sânge.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.