Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Astenia de primavara

Astenia de primavara
     

Venirea primaverii este asociata cu zile luminoase si copaci infloriti. Este un anotimp care creste semnificativ moralul multora. 

Dar pentru unele persoane venirea primaverii transmite sentimente complet diferite, precum depresia.

Un studiu recent a argumentat acest sentiment neplacut cu variatia de anotimpuri.

Schimbari de dispozitie la venirea primaverii

Acest fapt a incurcat multi oameni de stiinta in decursul anilor, deoarece majoritatea persoanelor se simt in asa fel iarna sau in perioada rece sau innorata al anului.

Un psihiatru a explicat cum vietile tuturor, incluzand starile emotionale sunt adanc asociate cu anotimpurile. Factori precum lumina, temperatura si festivalele sezoniere pot avea impact puternic asupra emotiilor cuiva.

In perioada de primavara majoritatea persoanelor simt o crestere pozitiva in ceea ce priveste energia, bucuria, optimismul, tocmai de aceea identificare factorilor care induc depresia in aceasta perioada este mai dificil.

Depresia de primavara insa se poate asocia cu tulburarile afective de sezon, un tip de depresie care apare odata cu schimbarea anotimpurilor.

Principalele motive ale depresiei de primavara sunt urmatoarele:

Toata lumea este extrem de vesela. Cei care sufera de depresie sau afectiuni de sezon dispozitia altora poate afecta negativ, in special cand exista asteptari in celebrarea unui sezon.

Alergiile. Acestea sunt deseori asociate cu depresia, iar alergiile la polen, care reapar primavara, afecteaza grav dispozitia multora.

Imaginea. Pentru multi, primavara este perioada in care isi pregatesc corpurile pentru vara. Insa unele persoane pot fi atat de constiincioase incat acest motiv este unul de ingrijorare, si poate duce la depresie.

Probleme financiare. Deoarece primavara incep mai degraba iesirile cu familia si prietenii inseamna un cost financiar in plus, acest fapt poate deprima multe persoane.

Cum se poate trata depresia de primavara?

Exercitiile fizice care tonifiaza ajuta in inducerea unei stari pozitive.

Chiar daca printre simtomele tulburari afective sezoniere si depresia de primavara se afla lipsa poftei de mancare, este importanta o alimentatie bogata in fructe si legume, regulata.

Vitaminele si suplimentele alimentare destinate acestor probleme sunt esentiale. In special complexele de vitamine imbogatite cu fier sau magneziu si B6, respectiv suplimentele care induc natural starea de bine, cresc apetitul si reduc starile de depresie.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Laptele de migdale, benefic pentru ten!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.