⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Astenia de primăvară

Astenia de primăvară
     

Venirea primăverii este asociată cu zile luminoase și copaci înfloriți. Este un anotimp care crește semnificativ moralul multora. Dar pentru unele persoane venirea primăverii transmite sentimente complet diferite, precum depresia. Un studiu recent a argumentat acest sentiment neplăcut cu variația de anotimpuri.

Schimbări de dispoziție la venirea primăverii

Acest fapt a încurcat mulți oameni de știință în decursul anilor, deoarece majoritatea persoanelor se simt în așa fel iarna sau în perioada rece sau înnorată al anului.

Un psihiatru a explicat cum viețile tuturor, incluzând stările emoționale sunt adânc asociate cu anotimpurile. Factori precum lumina, temperatura și festivalele sezoniere pot avea impact puternic asupra emoțiilor cuiva.

În perioada de primăvară majoritatea persoanelor simt o creștere pozitivă în ceea ce privește energia, bucuria, optimismul, tocmai de aceea identificare factorilor care induc depresia în această perioadă este mai dificil.

Depresia de primăvară însă se poate asocia cu tulburările afective de sezon, un tip de depresie care apare odată cu schimbarea anotimpurilor.

Principalele motive ale depresiei de primăvara sunt urmatoarele:

Toata lumea este extrem de veselă. Cei care suferă de depresie sau afecțiuni de sezon dispoziția altora poate afecta negativ, în special când există așteptări în celebrarea unui sezon.

Alergiile. Acestea sunt deseori asociate cu depresia, iar alergiile la polen, care reapar primăvara, afectează grav dispoziția multora.

Imaginea. Pentru mulți, primăvara este perioadă în care își pregătesc corpurile pentru vară. Însă unele persoane pot fi atât de conștiincioase încât acest motiv este unul de îngrijorare, și poate duce la depresie.

Probleme financiare. Deoarece primăvara încep mai degrabă ieșirile cu familia și prietenii înseamnă un cost financiar în plus, acest fapt poate deprimă multe persoane.

Cum se poate trata depresia de primăvară?

Exercițiile fizice care tonifiază ajută în inducerea unei stări pozitive.

Chiar dacă printre simptomele tulburări afective sezoniere și depresia de primăvară se află lipsa poftei de mâncare, este importantă o alimentație bogată în fructe și legume, regulată.

Vitaminele și suplimentele alimentare destinate acestor probleme sunt esențiale. În special complexele de vitamine îmbogățite cu fier sau magneziu și B6, respectiv suplimentele care induc natural starea de bine, cresc apetitul și reduc stările de depresie.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Osteoporoza

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.