Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Anorexia

Anorexia
     
In  spatele majoritatii cazurilor de anorexie  sta moda din zilele noastre, care spune ca femeia ideala este inalta si foarte slaba si se asteapta ca toate vedetele sa corespunda acestor asteptari.Nu este de mirare ca din cauza insuficientei alimentatiei, in ultimele 10-20 de ani  au aparuttot mai multe boli, una din ele fiind anorexia.

Slabirea acesta cu caracter psihologic medicii o numesc anorexia nervosa.Pacientii care fac tot posubilui sa slabeasca si tin o dieta  exigenta cu multa miscare pentru ca greutatea lor  sa nu depaseasca greutatea corespunzatoare varstei si inaltimii lor,sufera deja de aceasta boala.Criteriul important al diagnosticului este ca greutatea acestor persoane este cu 15% mai mica decat greutatea corespunzatoare lor.Aceste persoane ne tinand cont de faptul ca sunt exagerati de slabi, se tem in continuare ca s-ar putea ingrasa.Nu tin cont de parerea persoanelor din jur ei se cred in continuare prea grasi sau au impresia ca o parte din corpul lor este mai mare decat ar trebui, chiar daca in realitate sunt foarte slabi!La femei in acest stadiu apare lipsa menstruatiei.Anorexia este o boala specifica tinerilor, se instaleaza intre 12-18 ani.

Dintre femeile intre 16-25 de ani 1% sufera de anorexie si 10% sunt chiar la limita apararii anorexiei.Aproape la jumatate din aceste persoane  anorexia apare in primii 7 ani de la prima menstruatie.In primul rand acele persoane se afla in pericol ,care au crescut in familii importante si cunoscute unde succesul era pe primul loc.Din cazurile existente 95% sunt femei si dupa cercetari barbatii cu aceasta boala sunt homosexuali.

Simptomele anorexiei nervosa
Anorexia poate incepe cu multa slabire si in foarte scurt timp, scarba si frica de grasime, si dereglarea ciclului menstrual. La inceput se poate lega de vreo intamplare traumatica cum ar fi divortul parintilor, probleme de sanatate, schimbarea scolii,dar poate aparea si treptat chiar din anii fragili ai copilariei.Decursul bolii poate fi treptata sau temporara in multe cazuri ajungand chiar cronica si in forma cea mai periculoasa poate atenta chiar si la viata. La jumatatea drumului spre anorexie in unele cazuri pot aparea si simptomele bulemiei.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cand si cum trebuie facut baie bebelusilor...?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.