⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Amigdalita

Amigdalita
     

Amigdalita începe cu febră ridicată ma ales la copii. Poate fi tipic indispoziția. În gât apare o senzație de arsură, durere la înghițire. Durerea poate radia în urechi. Respiratia este neplacută, ganglionii limfatici se umflă, pe suprafața limfoidelor apare placă îngalbenită de tip folicular.

Cauzele
Inflamatia datorită infecției cu streptococ, rareori strafilococ sau poate fi și bacteria coli. 

Cum recunoaștem?
După simptome, diagnosticul se poate recunoaște ușor: febră, dureri în gât la înghițire.
Constatări de la laborator: globulele albe proliferează.
Este necesară examinarea generală: examinarea inimii și a circulației și test de urină.

Tratament:
Este foarte important să ne odihnim în pat. La începutul bolii bolnavul trebuie să transpire cât mai mult. Dieta sub formă de lichid sau pastă, doze mari de penicilina timp de 8 zile. Acordați atenție în timpul inflamației mucoasei bucale și îngrijirii dentare. Este indicat dezinfectarea gurii, este importantă compresa umedă pe gât.

Parcurgerea bolii:
Inflamația de obicei se vindeca într-o săptămână, pe de altă parte pot apărea alte boli ca de ex. sinuzita. Inflamația cronică a amigdalelor poate apărea ca și un nod, asta înseamnă că boala apare departe de amigdale.
Din păcate se pot dezvolta și complicații de ex. febră reumatică, inflamația miocardului, nefrită acută. Controlul de urina este important după vindecare.

Complicațiile amigdalitei:
Abces în jurul amigdalelor. Din cauza inflamației bolnavul nu poate să înghită, iar febra se poate rurca până la 39-40 de grade, ganglionii limfatici se umflă, iar după câteva zile poate să apare abcesul. Abcesul trebuie înlăturat și în acelas timp trebuie scoase si amigdalele.
Trebuie luat antibiotic, antipiretic prescris de medic.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Beneficiile naturale ale florilor de soc

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.