⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Amigdalita

Amigdalita
     

Amigdalita incepe cu febra ridicata ma ales la copii. Poate fi tipic indispozitia. In gat apare o senzatie de arsura, durere mai ales cand inghitim. Durerea poate radia in urechi. Respiratia este neplacuta, ganglionii limfatici se umfla, pe suprafata limfoidelor apare placa ingalbenita de tip folicular.


Cauzele
Inflamatia este cauza  bacteriile streptococi, rareori strafilococi, poate fi si bacteria coli. In gura si in gat intotdeauna sunt bacterii.

Cum recunoastem?

Dupa simptome diagnosticul se poate recunoaste usor: febra, dureri in gat la inghitire.
Constatari de la laborator: globurile albe se prolifereaza.
Este necesar examinarea generala: examinarea inimii si a circulatiei si  test de urina.

Tratament:
Este foarte important sa ne odihnim in pat. La inceputul bolii bolnavul trebuie sa se transpire cat mai mult. Dieta sub forma de lichid sau pasta, doze mari de penicilina timp de 8 zile. Acordati atentie in timpul inflamatiei mucoasei bucale si ingrijirii dentare. Este indicat deznfectarea gurii, este important compresa umeda pe gat.

Parcurgerea bolii:
Inflamatia de obicei se vindeca intr-o saptamana, pe de alta parte pot aparea alte boli ca de ex. Sinuzita. Inflamatia cronica a amigdalitei  poate aparea ca si un nod, asta inseamna ca boala apare departe de migdale.
Din pacate se pot dezvolta si complicatii de ex. febra reumatica, inflamatia miocardica, nefrita acuta. Controlul de urina este importanta dupa vindecare.

Complicatiile amigdalitei:
Abces in jurul amigdalitei
Din cauza umflarii bolnavul nu prea poate sa inghite, febra se poate ridica pana la 39-40 de grade, ganglionii limfatici se umfla, dupa cateva zile apare abcesul. Abcesul trebuie inlaturat si in acelas timp trebuie scos si migdalele.
Trebuie luat antibiotic, antipiretic prescris de medic.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Lamaia in cosmetica

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.