DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Amaranth: cereală antică cu beneficii impresionante pentru sănătate

Amaranth: cereală antică cu beneficii impresionante pentru sănătate
     

Deși amarantul a câștigat popularitate doar recent ca aliment sănătos, acestă cereală antică a fost un aliment de bază în anumite părți ale lumii. Are un profil nutritiv impresionant și a fost asociată cu o serie de beneficii impresionante pentru sănătate. 

Ce este amarantul?

Amarantul este un grup de peste 60 de specii diferite de cereale care au fost cultivate de aproximativ 8000 de ani. Aceste cereale au fost odată considerate un aliment de bază în civilizațiile incașe, mayașe și aztece. 

Amarantul este calisificat drept pseudocereală, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, nu este o cereală precum grâul sau ovăzul, dar împărtășește un set comparabil de nutrienți și este utilizat în moduri similare. Aroma sa de pământ și nucă funcționează bine într-o varietate de feluri de mâncare.

Pe lângă faptul că este incredibil de versatil, acestă cereală hrănitoare este în mod natural fără gluten și bogată în proteine, fibre, miconutrienți și antioxidanți. 

Amarantul este extrem de nutritiv

Este o sursă bună de mangan, magneziu, fosfor și fier. O cană (246g) de amarant gătit conține următoarele substanțe nutritive:

  • Calorii: 251
  • Proteine: 9.3g
  • Carbohidrați: 46g
  • Grăsimi: 5.2g
  • Mangan: 105% din DZR
  • Magneziu: 40% din DZR
  • Fosfor: 36% din DZR
  • Fier: 29% din DZR
  • Seleniu: 19% din DZR
  • Cupru: 18% din DZR

O sursă bogată de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși naturali care ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi nocivi. Radicalii liberi pot provoca daune celulelor și pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice. 

Consumul de amarant poate reduce inflamația

  • Amaranth bio 500gr, springmarkt

    Amaranth bio 500gr, springmarkt

    20,03 lei
    Amaranthul este considerat ca si un frate mai mic al quinoei. Are un continut ridicat de proteine, calciu, fier, magneziu, fibre si acizi grasi.Amaranthul este o cereala versatila in retetele vegetariene si poate fi folosita alaturi de iaurt, fructe sau amestecata cu miere sau chiar fructe uscate.Se mai poate folosi ca materie prima la prepararea produselor pe baza de amaranth (fulgi, faina, etc).
  • Amaranth Bio 500gr Dragon Superfoods

    Amaranth Bio 500gr Dragon Superfoods

    19,10 lei
    Amaranth bio 500gProdus fara glutenSemintele de amaranth contin o cantitate impresionata de proteine, o cana de amaranth contine 28 grame de proteina (orezul alb are 13g).Nu numai cantitatea proteinelor este ridicata la amaranth, dar si calitatea acestora. Prin continutul ridicat de lizina, rezulta o proteina vegetala de exceptie, proteina de amaranth fiind similara cu cea care se gaseste in produ ...
  • Amaranth bio 200gr, springmarkt

    Amaranth bio 200gr, springmarkt

    10,07 lei
    Amaranthul este considerat ca si un frate mai mic al quinoei. Face parte din categoria supercerealelor fiind unul din cele mai nutritive alimente cunoscute avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovaz sau secara. De asemenea este bogat in lizina (proteina de inalta calitate), fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esentiali si minerale ca fier, magneziu, zinc, fosf ...
  • Amaranth Expandat 150g Rapunzel

    Amaranth Expandat 150g Rapunzel

    20,30 lei
    Amaranth expandat, bio, 150gr, bogat in calciu, minerale, magneziu si fier.Ingredientele provin 100% din agricultură ecologică. Poate fi consumat in iauturi, musli.Valori nutritive:kj: 1565kcal: 371grasimi: 4.9gacizi grasi saturati: 1.5gglucide: 65gzaharuri: 1.1gfibre: 8.3gproteine: 12gsare: <0,01g* - doza zilnica recomandataPoate contine urme de mustar

Inflamația este un răspuns imun normal conceput pentru a proteja organismul împotriva rănilor și infecțiilor. Cu toatea acestea, inflamația cronică poate contribui la boli cronice și a fost asociată cu afecțiuni precum cancerul, diabetul și tulburările autoimune. 

Cum se folosește amarantul

Amarantul este simplu de preparat și poate fi folosit în multe preparate diferite. Înainte de a-l găti, îl puteți încolți prin înmuierea în apă și apoi lăsați boabele să germineze timp de una până la trei zile. Germinarea face boabele mai ușor de digerat și descompune antinutrienții, care pot afecta absorbția mineralelor. 

Pentru a găti amarantul, combinați apa cu amarantul într-un raport de 3:1. Se încălzește până ajunge la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, până se absoarbe apa.

Iată câteva modalități simple pentru preparare: 

  • Se poate adăuga în smoothie-uri pentru a crește conținutul de fibre și proteine
  • Utilizați-l în feluri de mâncare în loc de paste, orez sau cușcuș
  • Se amestecă în supe sau tocane pentru a adăuga grosime

Amarantul este o cereală hrănitoare, fără gluten, care oferă o mulțime de fibre, proteine și micronutrienți. De asemenea, a fost aosciată cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, scăderea nivelului de colesterol și creșterea scăderii în greutate. 

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Beneficiile consumului de ghimbir

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.