Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente care intaresc sistemul imunitar

Alimente care intaresc sistemul imunitar
     
Alimente care stimuleaza in mod natural sistemul imunitar
Alimentele care stimuleaza sistemul imunitar al organismului pot oferi o mulțime de opțiuni sănătoase pentru cei care doresc să aiba un stil de viata echilibrat si sanatos. Pentru a fi susținut , sistemul imunitar depinde în mare măsură de stomac. Indivizii subnutriti, sunt mult mai sensibili la boli , spre deosebire de cei care respecta o dieta sanatoasa si hrănitoare . Mai jos sunt câteva dintre aceste exemple :
1 . Echinacea - este o planta populara , benefica pentru  stimularea imunitatii. Combinata cu gentiana , o alta planta , sau consumata sub forma de ceai, a fost dovedit ca este eficienta pentru  prevenirea și tratarea infecțiilor tractului respirator superior , precum si a racelilor de sezon .
2 . Ginsengul - Aceasta planta are mai multe soiuri . Soiul cel mai frecvent studiat este Panax ginseng , de asemenea, cunoscut sub numele de ginseng coreean . Principala sa componentă activă , ginsenosides , are proprietati anti - inflamatorii și anti - cancerigene . Studiile clinice de cercetare au demonstrat că  îmbunătățeste funcțiile imune și psihologice , precum și condițiile legate de diabet .
3 . Usturoiul - Acest condiment a avut o lungă istorie legata de valoarea sa medicala. Într-un studiu recent a fost reconfirmat faptul că usturoiul are într-adevăr proprietăți cardiovasculare , anti - microbiene și antineoplazice. Este , de asemenea, un condiment perfect pentru gatirea feluri de mâncare sote .
4 . Ardeiul gras – Acest soi nu contine capsaicina , spre deosebire de alte soiuri . In schimb , acesta este dulce și crocant și conține licopen si carotenoide care scad riscul de cancer, beta - caroten , care este transformat în vitamina A , si zeaxantina , cunoscuta pentru  prevenirea  cataractatei .
5 . Ghimbirul - Aceasta planta este benefica pentru  reducerea inflamatiei , ajuta la combaterea afectiunilor cardiovasculare , cheagurilor de sânge și a colesterolului . Intr-un studiu , cercetatorii au descoperit ca subiectii animali carora li s-au dat extracte de ghimbir au avut o reducere semnificativă în calitățile de coagulare a colesterolului si a tensiunii . 
6 . Turmericul - Acest condiment contine curcumina , care are proprietati antioxidante notabile . Turmenicul are, de asemenea , proprietati antibacteriene, anti - inflamatorii și este benefic pentru calmarea stomacului . Acesta reduce inflamația prin stimularea glandelor suprarenale. Studiile pe animale cu privire la aceasta planta au arătat că curcuma protejeaza ficatul de efectele negative ale alcoolului și anumitor toxine . Turmericul , de asemenea, ajută la problemele digestive prin stimularea fluxului biliar .
7 . Frunzele de Gingko Biloba - contin compusi antioxidanti numiti bilobalides și ginkgolides care protejeaza organismul de daunele cauzate de radicalii liberi . Mai mult decât atât , s-a constatat , de asemenea, ca protejeaza împotriva radiațiilor. Cele mai recente cercetari , arata că extractele din aceasta planta pot neutraliza agenții de oxidare și a radicalilor liberi cauzate de celulele din cauza radiațiilor , prevenind astfel moartea celulelor . De fapt ,s-a raportat recent că extractele de ginkgo reduc leziunile cerebrale cu pana la 50% .
 
8 . Ganoderma - Aceasta este o ciupercă amaruie , de asemenea, cunoscuta sub numele de Reishi . Ea a fost mult timp o planta populara in medicina chineza atribuita pentru a ajuta în longevitate și mentinerea sănătatii . Studii suplimentare cu privire la aceasta planta orientala arată că întărește imunitatea și combate cancerul . În plus , are proprietăți antioxidante și ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar .
9 . Astragalus - De asemenea, din China , aceasta planta stimuleaza sistemul imunitar și ajută la digestie. Este , de asemenea, un diuretic . Eficacitatea acestei plante se datorează polizaharidelor, saponine și flavonoidelor pe care le contine . Acesta a fost , de asemenea, utilizata pentru combaterea racelii si a gripei . Beneficiile sale digestive au demonstrat scăderea acidității gastrice , rezultând o creștere a ratelor metabolice ale organismului .
10 . Gheara pisicii - Aceasta planta din Peru este frecvent utilizata pentru probleme ale stomacului. Recent , cu toate acestea, a devenit cunoscuta ca un stimulator de exceptie  care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor degenerative . Acesta conține alcaloizi oxindol care ajuta la creșterea capacității sistemului imunitar de a se apara si de a distruge agentii patogeni .
 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.