DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimente bogate în vitamina D

Alimente bogate în vitamina D
     

Razele soarelui sunt esențiale pentru sinteza vitaminei D, dar odată cu venirea sezonului rece nu mai putem beneficia de soare la aceași intensitate precum vara.

Persoanele în vârstă sunt, de asemenea supuse unui risc datorită deficitului de vitamina D. Ele sunt mai puțin susceptibile de a petrece timp la soare, au mai puțini " receptori " în piele care transformă razele solare în vitamina D. Fiind astfel mai expuși la o insuficiență a vitaminei D. Riscul de deficit a vitaminei D la persoanele de peste 65 de ani este foarte mare.

Vitamina D este necesară pentru reglarea calciului, a mineralelor și a fosforului din organism. Acesta joacă un rol important în menținerea structurii osoase. Ajută la menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge, inclusiv a hipertensiunii arteriale și a colesterolul ridicat. De asemenea, este utilizat pentru întărirea sistemului imunitar, în cazul diabetului zaharat, obezitate, slăbiciune musculară, scleroză multiplă, artrită reumatoidă, boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), astm bronsic, bronșită, sindromul premenstrual (PMS), afecțiuni dentare și gingivale. 

Image result for snowflake markȘtiai că statisticile ne arată că vitamina D previne cancerul în proporție 77%?! 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că vitamina D are foarte multe efecte benefice. Nivelul scăzut de vitamina D a fost descoperit și la bolnavii de diabet. Obezitatea, hipertensiunea arterială și accidentele vasculare celebrale sunt iarăși rezultatul nivelului scăzut de vitamina D.

Puține feluri de mâncare sunt cele care conțin niveluri semnificative de vitamina D. Acestea includ peștii grași precum somonul, macroul, sardinele sau tonul, precum și ouale (un gălbenuș are aproximativ 40 UI de vitamina D) și ficatul. Cerealele (o cană de cereale conține aproximativ 100 UI), nucile, merele și lactatele (de exemplu o cană de lapte are aproximativ 125 UI de vitamina D) sunt de asemenea bogate în vitamina D.

 Ciupercile Maitake sunt extrem de bogate în vitamina D! O cană de ciuperci tăiate conține mai mult de 700 de UI de vitamina D. În plus sunt o sursă excelentă de potasiu și conține vitamine din complexul B.

Datorită conținutului de omega 3 și vitamina D uleiul din ficat de cod era administrat copiilor (încă din secolul 19) pentru a preveni rahitismul. Persoanele care nu consumă suficient lapte pot lua acest tip de ulei pentru a asimila vitamina D. Mai mult, uleiul din ficat de cod conține mai multă vitamina D și vitamina A, decât orice alt produs alimentar.

Tofu este un aliment bogat în vitamina D. 100 grame de tofu acopera 30% din doza zilnică necesară al acestei vitamine. Se poate adăuga în salate sau îl poți găti, este un înlocuitor excelent al brânzei.

Citește aici despre studiile făcute cu vitamina D!

Află mai mult despre vitamina D:

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.