Ziua Shotimaa Chakras
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alergiile la alune ar putea fi tratate în curând prin vaccinare

Alergiile la alune ar putea fi tratate în curând prin vaccinare
     

Noi cercetări arată modul în care un vaccin poate modifica raspunsul sistemului imunitar la consumul de arahide stopând în mod eficient o reacție alergică

Cercetătorii ar putea în curând să poată dezvolta un vaccin eficient împotriva alergiilor cu arahide la om.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) consideră alergiile alimentare "o camenintare a siguranței alimentare și de îngrijorare de sănătate publică”.

Ei estimează că 4-6% din toți copiii din Statele Unite sunt afectați de alergii alimentare, deși unele estimări sugerează ca procentajul este mult mai mare.

Dintre toate alergiile alimentare cele la alune sunt cele mai frecvențe.

Alimentele alergice nu au încă un remediu, iar reacțiile alergice se pot dovedi fatale. De fapt, singura modalitate de a "preveni" alergiile este să evitatați alergenul.

Un nou studiu, totuși, oferă speranțe celor care au alergii la arahide, deoarece vaccinul care a fost făcut în ultimele 2 decenii tocmai a fost dovedit de succes la soareci.

Cercetarea - care a fost publicată acum în Jurnalul de alergie și imunologie clinică - a fost efectuată de oameni de știință de la Universitatea din Michigan din Ann Arbor. Acestea au fost conduse de Jessica O'Konek, cercetător la Centrul de alergie alimentară a universității.

Alergiile alimentare sunt cauzate de o reacție imună defectuoasă, în care organismul produce supraactivi anticorpi numiți Imunoglobulina E (IgE).

Aceasta se întâmplă ca urmare a unui răspuns imun defectuos de la celulele imune numite T helper 2 (Th2). În noua cercetare, oamenii de știință au emis ipoteza că reorganizarea acestor celule Th2 ar putea ajuta la reglarea răspunsului imun alergic.

Prin redirecționarea răspunsurilor imune, explică O'Konek, vaccinul nostru nu numai că suprima răspunsul, dar previne activarea celulelor care ar iniția reacții alergice.

Cercetătorii trebuie încă să evalueze exact cât durează această protecție, însă ei speră că beneficiile vor fi de lungă durată.

 "Terapia potențială a alergiilor la om"

Odată ce cercetătorii și-au dat seama dacă pot sau nu prelungi beneficiile vaccinului și înțeleg pe deplin mecanismele prin care acest vaccin suprimă alergiile, descoperirile pot fi folosite pentru a începe un studiu clinic pentru oameni.

Scopul este de a utiliza imunoterapie pentru a schimba răspunsul sistemului imunitar prin dezvoltarea unui vaccin terapeutic pentru alergii alimentare.

"Alergia alimentară a explodat în prevalența și incidența, dar încă știm atât de puțin despre aceasta deoarece nu a existat prea multă cercetare în acest domeniu", spune autorul studiului senior Dr. James Baker, directorul companiei Mary H. Weiser Food Centrul de alergie la Universitatea din Michigan.

Aceasta cercetare dezvăluie mai multe detalii despre modul în care alergiile alimentare se dezvoltă și știința din spatele ceea ce trebuie să se schimbe în sistemul imunitar le tratează.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.