Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alergiile la alune ar putea fi tratate in curand prin vaccinarE

Alergiile la alune ar putea fi tratate in curand prin vaccinarE
     

Noi cercetari arata modul in care un vaccin poate modifica raspunsul sistemului imunitar la consumul de arahide stopand in mod eficient o reactie alergica

Cercetatorii ar putea in curand sa poata dezvolta un vaccin eficient impotriva alergiilor cu arahide la om.

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) considera alergiile alimentare "o camenintare a sigurantei alimentare si de ingrijorare de sanatate publica”.

Ei estimeaza ca 4-6% din toti copiii din Statele Unite sunt afectati de alergii alimentare, desi unele estimari sugereaza ca procentajul este mult mai mare.

Dintre toate alergiile alimentare cele la alune sunt cele mai frecvente.

Alimentele alergice nu au inca un remediu, iar reactiile alergice se pot dovedi fatale. De fapt, singura modalitate de a "preveni" alergiile este sa evitatati alergenul.

Un nou studiu, totusi, ofera sperante celor care au alergii la arahide, deoarece vaccinul care a fost facut in ultimele 2 decenii tocmai a fost dovedit de succes la soareci.

Cercetarea - care a fost publicata acum in Jurnalul de alergie si imunologie clinica - a fost efectuata de oameni de stiinta de la Universitatea din Michigan din Ann Arbor. Acestea au fost conduse de Jessica O'Konek, cercetator la Centrul de alergie alimentara al universitatii.

Alergiile alimentare sunt cauzate de o reactie imuna defectuoasa, in care organismul produce supraactivi anticorpi numiti Imunoglobulina E (IgE).

Aceasta se intampla ca urmare a unui raspuns imun defectuos de la celulele imune numite T helper 2 (Th2). In noua cercetare, oamenii de stiinta au emis ipoteza ca reorganizarea acestor celule Th2 ar putea ajuta la reglarea raspunsului imun alergic.

Prin redirectionarea raspunsurilor imune, explica O'Konek, vaccinul nostru nu numai ca suprima raspunsul, dar previne activarea celulelor care ar initia reactii alergice.

Cercetatorii trebuie inca sa evalueze exact cat dureaza aceasta protectie, insa ei spera ca beneficiile vor fi de lunga durata.

 "Terapia potentiala a alergiilor la om"

Odata ce cercetatorii dau seama daca pot sau nu prelungi beneficiile vaccinului si inteleg pe deplin mecanismele prin care acest vaccin suprima alergiile, descoperirile pot fi folosite pentru a incepe un studiu clinic pentru oameni.

Scopul este de a utiliza imunoterapie pentru a schimba raspunsul sistemului imunitar prin dezvoltarea unui vaccin terapeutic pentru alergii alimentare.

"Alergia alimentara a explodat in prevalenta si incidenta, dar inca stim atat de putin despre aceasta deoarece nu a existat prea multa cercetare in acest domeniu", spune autorul studiului senior Dr. James Baker, directorul companiei Mary H. Weiser Food Centrul de alergie la Universitatea din Michigan.

Aceasta cercetare dezvaluie mai multe detalii despre modul in care alergiile alimentare se dezvolta si stiinta din spatele ceea ce trebuie sa se schimbe in sistemul imunitar pentru a le trateaza.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.