Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Agoraphobia

Agoraphobia
     
Daca atunci cand va aflati in spatii aglomerate sau largi sunteti cuprinsi de o teama inexplicabila si aveti senzatia ca nimeni nu v-ar putea ajuta daca ati pierde controlul, inseamna ca sufetiti de agoraphobie.

Ce este frica?

Frica normala este o reactie emotionala, care are caracter adaptiv, pentru ca in cazul unui pericol ne mobilizam, incercand sa ne protejam de pericole.Dar acesta frica este normala pana la un anumit punct.Daca frica apare atunci cand  pericolele sunt minime sau chiar inexistente , inseamna ca avem de-a face cu o fobie.Persoana care sufera de acesta fobie isi da seama ca frica ei este nejustificata sau chiar ridicola, incerca sa lupte impotriva ei, dar nu-l poate face sa dispara.

Cum se manifesta agoraphobia?
Atacurile persoanelor care suferea de agrofobie se manifesta prin senzatia de slabiciune, ameteli, palpitatii, senzatia de sufocare, dureri musculare, intunecarea vederii, precum si dorinta de a ajunge cat mai repede acasa deoarece doar acolo se simte in siguranta.La persoanele care sufera de agoraphobie se intampla sa lesine sau chiar sa se sufoce.Inafara acestor  situatii aceste persoane se comporta absolut normal.

Posibilele cauze ale agoraphobiei!
Aceste posibile cauze, care ar putea activa aceste manifestari difera de la persoana la persoana.Situatia clasica este aceea cand un eveniment neplacut survine intr-o situatie specifica.Astfel se creaza un raspuns conditionat care va produce chiar si atunci  cand stimulul lipseste , o reactie fobica.

Ce trebuie sa faci daca suferi de agoraphobie?
Persoanele care suferea de agoraphobie se pot vindeca intr-un scurt timp, tratamentele urmate dovedindu-se la majoritatea cazurilor efeciente.O modalitate de tratare presupune folosirea unor medicamente, antidepresive, care au ca efect reducerea anxietetii.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Este vitamina D salvatoare de boli?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.