⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Afecțiuni ale tractului urinar

Afecțiuni ale tractului urinar
     

Infecțiile tractului urinar ascend prin uretră – canalul îngust prin care iese urina din vezică. Uretra este mult mai scurtă la femei decât la bărbați, de aceea, în vreme ce femeile suferă mai des de cistită (inflamarea vizicii), la bărbați este mai puțin probabil ca infecția să ajungă la vezică, însă ei suferă de uretrită, inflamația uretrei.

Cistita și uretrita

Simptomele pot include o senzație de arsură la eliminarea urinei, nevoie frecventă de urina, dureri în partea inferioara a abdomenului și, posibil, prezența sângelui în urină. Unele tipuri de uretrită pot fi asociate cu boli cu transmitere sexuală.

Preparați un ceai din cantități egale de Agathosma betulina, coada-șoricelului și mătasea porumbului (o linguriță la o ceașcă) și consumați o ceașcă la fiecare trei sau patru ore, cât persistă simptomele.

Dacă există sânge în urină, adăugați o cantitate egală de traista-ciobanului la amestecul de mai sus. Alte ceaiuri de plante eficiente se pot prepara din strugurii ursului, pirul, semințe de țelină și turița-mare. Zeama de merișor s-a dovedit a fi foarte eficientă în cadrul testelor clinice; consumați cel puțin șase pahare de zeamă neîndulcită, zilnic.

Coada-șoricelului - este o plantă comună de pășune, cu acțiune astringentă, antiinfamatoare, diaforetică, diuretică ți hemostatică. Este eficientă în cazul cistitei și uretritei, mai ales în cazul prezenței sângelui în urină. Ea relaxează vasele de sânge periferice, astfel reduce tensiunea arterială și are efect răcoritor în cazul febrei.

Florile de coada-șoricelului – asemeni celor de mușețel – conțin componente antialergice, care sunt activate de apa fierbinte, și astfel sunt prezente numai în infuzii, în uleiul esențial și la inhalații. Ele sunt eficiente în atenuarea simptomelor astmului și ale febrei de fân.

Coada-șoricelului trebuie evitată în timpul sarcinii, deoarece este un stimulent uterin. Planta proaspătă poate cauza uneori dermatită de contact.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.