DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Afectiuni ale cavitatii bucale

Afectiuni ale cavitatii bucale
     

Controalele stomatologice regulate țin de obicei sub control afecțiunile legate de dinți și gingii. În acest caz, afecțiunile ce apar totuși sunt minore și se vindecă relative rapid. Asta însă nu înseamnă că sunt și complet nedureroase – dimpotrivă, aftele bucale sau abcesele dentare pot cauza mult mai mult discomfort decât ar sugera mărimea lor. Tratamentele obișnuite prescrise de medic conțin de obicei antibiotice, dar există suficiente alternative naturiste care pot sa combata infecțiile și inflamațiile.

Durerea de dinți

Un control regulat pentru a evita apariția cariilor ar trebui sa ne conduca la concluzia că, dacă nu e vorba de o deteriorare vizibila a dintelui, ca de exemplu o carie sau o plombă căzută sau fisurată, cel mai probabila cauza a unei dureri de dinți bruște și intense este abcesul sau infecția. Abcesul sau infecția pot fi deseori asociate cu o stare generală proastă sau pot urma după o răceală sau gripă. Echinaceea sau tabletele de usturoi ne vor ajuta să combatem infecția. Durerea persistentă de dinți care nu are o cauză evidentă, vizibilă, poate fi asociată în unele cazuri cu probleme de sinus sau catar.

Tratament: Ca tratament de urgență în cazul durerii de dinți, uleiul de cuișoare este foarte eficient. Puneți câteva picături pe un tampon mic de vată și aplicați-l pe gingie – e posibil ca la început să va usture puțin, înainte ca proprietățile lui analgezice să amorțească zona dureroasă.

Probleme ale gingiilor

Sângerarea și gingiile spongioase sunt de obicei rezultatul unei igiene orale defectuoase și, dacă afecțiunea nu e tratată, poate duce chiar la pierderea dinților. Periați-vă dinții în mod regulat și consumați alimente care ajută la curățarea gingiilor în timp ce le mestecați. Plantele astringente și antiseptice pot fi folosite în ape de gură dimineața și seara, pentru a ajuta la tratamentul gingiilor inflamate sau care sângerează: folosiți salvie, turița-mare, răculet sau o linguriță de tincture din oricare din acestea, adaugată la un pahar de apă.

Aftele sau ulcerațiile bucale

Localizate de obicei pe limbă, pe cerul gurii și pe interiorul obrajilor, ulcerațiile bucale (aftele sau stomatita candidozică) încep cu o pată roșie, dureroasa, cu beșici care erup, producând un ulcer dureros de culoare albă spre gri. Aftele pot să apară individual sau în grupuri și majoritatea oamenilor suferă din cauza lor la un moment dat. Cauza este nesigură, deși uneori există un motiv foarte evident, ca de exemplu o proteză dentară care nu se potrivește.  Aftele apar mai ales atunci când pacientul suferă de oboseală, stres, sau atunci când organismul sau lupta cu infecții, și sunt deseori asociate cu tulburări digestive, probleme stomacale sau cu candidoză. De obicei, cam după o săptămână, aftele trec de la sine.

Tratament: Dacă problema este recurentă, luați ginseng sau capsule de usturoi timp de o lună, pentru întărirea sistemului imunitar.

Folosiți ape de gura pe bază de plante, care conțin infuzie de salvie, gălbenele sau mușețel. Consumați ulei de luminiță și alimente ce conțin zinc.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.