✨ TENTATIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Acidul folic – de ce este el important?

Acidul folic – de ce este el important?
     

Acidul folic este un nutrient esențial în dezvoltarea neuronală a fătului și este un supliment alimentar recomandat în sarcină, care are un rol vital în dezvoltarea și regenerarea de tip celular. 

Ce este acidul folic?

Acidul folic este o vitamină necesară vieții, care este cunoscută și sub denumirea de vitamina B9. Acesta se găsește sub formă naturală în fructe, cereale, ficat și în anumite leguminoase. 

În mod normal vitamina B9 este asimilată în corp printr-o nutriție echilibrată și sănătoasă, însă carența de acid folic poate duce la consecințe grave în organism. Carența cauzează anemie, iar în timpul sarcinii împiedică dezvoltarea neuronală a fătului și poate cauza malformații ale tubului neuronal, precum multe alte probleme de creștere și dezvoltare propice. Haideți să vedem care sunt beneficiile acidului folic și când se recomandă ca acesta să fie consumat ca supliment alimentar.

Care sunt beneficiile acidului folic?

Acidul folic ajută la îmbunătățirea funcțiilor neuronale, favorizează fertilitatea cuplului, menține sănătatea sistemului nervos și favorizează dezvoltarea corectă a sistemului nervos și osos al fătului pe timpul sarcinii. Pe lângă toate acestea, vitamina B9 previne apariția și instalarea cancerului de col uterin și menține în formă aparatul cardiac prin scăderea riscului de apariție a bolilor de inimă. Această vitamină esențială tratează anemia cauzată de carențele alimentare și susține echilibrul hormonal stimulând ovulația.

Când se recomandă administrarea de suplimente cu acid folic?

În mod normal organismul nostru asimilează vitamina B9 sau folatul din fructe, precum, bananele și ananasul, legume verzi, cum ar fi spanacul și salata verde, din cereale și semințe, din organe, precum ficatul de pui. Medicii recomandă ca administrarea acestui supliment nutritiv să fie făcută doar la recomandarea lor.

În sarcină, utilizarea de acid folic este obligatorie în primul trimestru al acesteia. Carența de vitamina B9 poate avea consecințe fatale asupra fătului, de aceea medicii recomandă utilizarea acidului folic chiar dacă nu există o carență evidență a acestuia în organism pe timpul sarcinii, dar din cauza faptului că valorile acestuia pot fluctua de la o zi la alta, privarea fătului de o cantitate optima nu este recomandată. 

Acidul folic sprijină sarcina, ajută la dezvoltarea creierului și a coloanei vertebrale ale fătului, previne malformațiile creierului și a sistemului osos.

Specialiștii susțin că administrarea acidului folic în primul trimestru al sarcinii este suficientă pentru o dezvoltare optimă a embrionului și nu recomandă utilizarea acestuia în ultimul trimestru, pentru a se evita instalarea unui exces în organism.

Acest supliment nutritiv se poate lua și de către femeile care doresc să rămână însărcinate, dar chiar și de cuplu deoarece stimulează spermatogeneza și instalarea embrionului în uter.  În unele cazuri, medicii prescriu suplimente cu acid folic și pe timpul alăptării, pentru a stimula celulele mamare, dar și pentru a oferi nutrienții necesari bebelușului în primele luni de viață.

Pentru anumite tipuri de anemie, vitamina B9 este luată în combinație cu fierul sau alte suplimente nutritive ce vor favoriza divizia leucocitelor aducând o stare de vitalitate organismului.

De unde îți poți procura suplimente pe bază de acid folic?

În cazul în care nu știi exact o sursă de încredere pentru procurarea vitaminei B9, noi îți recomandăm cu mare drag magazinele #Vitamix, precum și webshop-ul nostru pentru o comandă rapidă și livrare la domiciliu. La noi vei găsi acid folic Adams supplements sub formă de tablete ce conțin doza optimă de acid folic pentru o utilizare zilnică. Se recomandă zilnic o tabletă, după o masă principală.

Dacă te întrebi cum să păstrezi acidul folic pentru evitarea diminuării acțiunii acestuia, află acum că vitamina B9 trebuie păstrată la temperatura camerei, ferită de lumină și umiditate. Vino la VitaMix pentru suplimente ce te ajută să ai o sarcină sănătoasă, dar și o viață echilibrată și zile pline de energie!

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.